top of page
Ara

Getir, çalışanının koronavirüs testi sonucunun pozitif çıktığını duyurdu

En çok kullanılan alışveriş uygulamalarından biri olan Getir, koronavirüs önlemleri çerçevesinde depo çalışanlarına ücretli izin verirken, ekibi yenileyeceğini açıkladı.



Koronavirüs salgınında evde kalmanın önemi her fırsatta vurgulanırken, çevrimiçi market uygulaması olan Getir, yeni tedbirler aldığını açıkladı. İstanbul Bulgurlu’da bulunan depolarında çalışan bir personelin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından şeffaflık ve güven içerisinde yürütülen çalışmalar gereği durum kamuoyu ile paylaşıldı.


Müşterilere ürün teslimatı yapan kuryenin genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Getir yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ‘Bulgurlu depomuzda çalışan ve aktif kuryelik yapan bir arkadaşımızın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını öğrendik. Çalışanımızın sağlık durumunu kontrol ediyoruz ve iyi olduğunu öğrendik. İl Sağlık Müdürlüğü talimatlarına uyarak bundan sonraki çalışmalarımızda yeni bir prosedür belirledik’ ifadelerine yer verildi.



Şirket tarafından koronavirüs önlemleri çerçevesinde belirlenen yeni çalışma politikası gereği, tüm depo çalışanları 14 gün boyunca ücretli olarak izne gönderildi. 14 günlük süreç içerisinde evlerinde izole olmaları ve herhangi bir virüs şüphesine karşı kendilerini korumaya almaları amaçlanıyor Depoda paketli halde bulunmayan tüm ürünler eksiksiz şekilde her ihtimale karşı imha edilecek. Geri kalan ekipmanlar ile paketli malzemelerin dezenfektan yardımıyla temizlenmesi bekleniyor. Verilen hizmetin gecikmemesi ve mağduriyetin yaşanmaması için 24 saat içerisinde yeni bir depo ekibi işe alınacak.


Yeni ekip işe başlamadan önce şirket tarafından tüm sağlık testlerinden geçirilecek. Büyük şehirlerde hizmet veren Getir uygulaması, sosyal izolasyonun sağlandığı son dönemlerde büyük ilgi görmüş ve ekstra mesailerle hizmet vermeye devam etmişti. Yaşanan problemin ve alınan yeni önlemlerin hizmet kalitesinde herhangi bir aksaklığa neden olması beklenmiyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page