top of page
Ara

Getir, 850 milyon dolar değerleme ile 128 milyon dolar yatırım aldı

Dünyada ortalama 10 dakikada market ürünleri teslimat modelini ilk hayata geçiren Getir, büyümeye ve yatırım almaya devam ediyor

Getir

Türk hızlı teslimat şirketi Getir Salı günü yaptığı açıklamada, şirkete yaklaşık 850 milyon dolar değerinde bir finansman turunda uluslararası genişleme için 128 milyon dolar topladığını söyledi.


İstanbul merkezli Getir, Türkiye'deki milyonlarca insana ortalama 10 dakikada 1.500'den fazla çeşit bakkaliye teslim ettiğini ve başta Londra, Sao Paolo, Paris ve Mexico City olmak üzere yurtdışında hizmet vermeyi hedeflediğini söyledi.


Getir yaptığı açıklamada, “Getir, yeni fonları Türkiye'deki üstel büyümeyi uluslararası genişlemeyle birleştirmek için kullanmayı planlıyor” dedi. Getir ayrıca gelirlerinin 2020'de beş kat arttığını ve kapsama alanını iki katına çıkardığını söyledi.


İki kaynak, Reuters'e bu ay Getir'in prensipte 100 milyon dolardan fazla finansman sağlamak için bir anlaşmaya vardığını ve bunun Britanya'daki büyümeyi finanse etmek için kullanılacağını söyledi.


Start-up, bir yıl önce risk kapitalisti Michael Moritz'in önderliğindeki Türk ve yabancı yatırımcılardan 38 milyon dolarlık finansman sağladığını söyledi.


Getir, son finansmanın Moritz’in Crankstart Investments ve Brezilya Baz Ortakları tarafından yönetildiğini ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Tiger Global, Goodwater Capital’i ve Türkiye'de Esas, Fiba ve Revo’yu kapsadığını söyledi.


2015 yılında kurulan şirket şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir de dahil olmak üzere Türkiye'nin 18 şehrinde faaliyet gösteriyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page