top of page
Ara

Gen Z, eğlenceli ve heyecan verici reklamlar izlemek istiyor

Güncelleme tarihi: 6 May 2020

Magid'in araştırmasında, Gen Z tüketicileriyle bağlantı kurmak isteyen pazarlamacılar, genç grubun coronavirüs pandemisi sırasında evde sıkışıp kalırken dikkat dağıtıcı şeyler aradığı için eğlenceli ve heyecan veren kampanyalar oluşturmayı düşünmek isteyebilirler.

Gen Z, özgünlük ve tekrarlanabilirlik aradığı sürece, mizahi içerikle eğlenmek istediler. Bunun yerine, COVID-19 krizi sırasında, görmek istedikleri şeyin altına yakın bir özellik olan "şimdi farklı şeyler" gibi temaları olan reklamları görme olasılıkları daha yüksek.


Z kuşağı bireyleri, koronavirüs pandemisi sırasında sosyal izolasyon için harcanan saatleri doldurmaya yardımcı olacak eğlenceli ve heyecan verici reklamcılığı görmek istiyor. Pazar araştırmacısı Magid'in Pazarlama Dalışı ile paylaştığı anket sonuçları başına, genç tüketicilerin yaklaşık %50'si 25 yaş ve üstü yetişkinlerin %30'una kıyasla sıkıldıklarını söyledi.

Gen Zers'in neredeyse yarısı (%42) eğlenceli olarak tanımlanan içeriği arıyor ve karakteri romantik (%29), heyecan verici (%27) ve korkutucu (%24) daha popüler hale getiriyor. Grubun, daha büyük (%18), üzgün (%15), derin (%14) veya rahatsız edici ( %11) içerikten daha yaşlı yetişkinlerden daha fazla yararlanma olasılığı daha yüksektir.

Mizah, "görmek iyi" reklamların nitelikleri arasında Gen Z tarafından 6. sırada yer aldı ancak "en yaygın" olarak gördükleri reklamlar arasında son sırada yer aldı. Bununla birlikte, "işler şimdi farklı" gibi genel temalar tercihte dokuzuncu, ortaklıkta ise üçüncü sırada yer alıyor. Mizah için düşük ortaklık sıralaması, pazarlamacıların pazarlama kampanyalarına haftalar içinde tecrit edilmiş sıkılmış ve yalnız Gen Zers'e hitap etmeleri için daha hevesli olma fırsatı sunabilir. Bu, koronavirüs pandemisinin birçok şehri ve eyaleti insanları evde kalmaya zorlayan kilitlenmeler sipariş etmeye yönlendirdiği Mart ayı ortalarındaki duyarlılıkla tezat oluşturuyor. Yedi hafta önce yapılan bir ankette, genç tüketicilerin, şirketlerin diğerlerine nasıl yardım ettiğini gösteren amaca yönelik reklamlar görmek istediklerini söylemesi daha yaşlı yetişkinlerden daha yüksekti. Örneğin, 18 ila 24 yaşlarındaki insanların yaklaşık %63'ü, şirketlerin 18 Mart'taki Amerikan araştırması başına, 35 ila 49 yaşları arasındaki insanların %56'sı ile karşılaştırıldığında, zorla iş kapanışlarıyla başa çıkan çalışanlara ücretli zaman sunmasının önemli olduğunu söyledi Reklam Ajansları Birliği (4A) ve gerçek zamanlı pazar araştırma platformu Suzy. O zamandan beri, insanların pandemi hakkında duymaktan yorulduklarına dair işaretler var. İçerik öneri platformu Taboola'nın verilerine göre, Mart ayı ortasında koronavirüs hakkında çıkan haberler ve daha sonra düştü. Bu "koronavirüs yorgunluğu" belirtileri, pazarlamacıların, reklamlarının tonunu, daha fazla şehir ve eyalet kilitlenmeyi kolaylaştırdıkça hala halk sağlığı endişelerine dikkat eden daha geleneksel içerikle değiştirebileceklerini gösterebilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page