top of page
Ara

Geleceği şekillendirecek 5 E-ticaret teknolojisi trendi

Teknoloji dünyayı yönetiyor ve zaman ve ilerlemeyle birlikte, iş sektörünün boğazı kesilmiş rekabetçi dünyada bir adım önde olmak için değişiklikleri benimsemesini sağlar

Geleceği şekillendirecek 5 E-ticaret teknolojisi trendi

E-ticaret teknolojisi trendlerinin çevrimiçi alışveriş üzerinde önemli bir etkisi vardır . Yeni teknolojinin, yeni tüketici taleplerinin ve masaüstünden mobil cihazlara sürekli geçişin etkisine sahip olmaya devam edecek.


İster yaklaşık yıllardır e-ticaret işinin içinde olun, ister şimdi bir çevrimiçi perakende işine başlayacak olun, bu endüstrinin geleceğini şekillendirecek bu beş temel e-ticaret teknolojisi trendine aşina olduğunuzdan emin olun:


1. Mobil cüzdan ve uygulama

Yalnızca e-ticaret işinizi mobil cihazlar için optimize etmek artık yeterli değil. Bir mobil cüzdanın işlevselliğini işletme web sitenize entegre etmeniz gerekir. Ayrıca, çevrimiçi işiniz için bir mobil uygulamanın lansmanını düşünmelisiniz. Kullanıcı dostu bir mobil uygulama, 2019'da e-ticaret için önemli teknoloji trendlerinden biri.


Online alışveriş yapan müşterilerin sayısı arttıkça, alıcılar avantajları anlıyor ve online ödemelerinde mobil cüzdan kullanmanın güvenliğini ekliyor. alışveriş. Bu, mobil kullanıcılarınızın çevrimiçi alışverişlerine son bir dokunuş yapmak için bir cüzdan kullanmayı bekledikleri anlamına gelir. Bir mobil cüzdanı e-ticaretinize entegre etmek satışlarınızı artıracaktır.


Alışveriş yapanların bir mobil uygulama kullanarak çevrimiçi satın almaları, onlara daha büyüleyici bir atmosfer sağladığı için daha uygundur. Mobil uygulamanız bir departman mağazası gibidir, web sitesi ise bir pop-up mağaza gibidir.


2. Sesli arama

Günümüz dünyasında Google Sesli Arama, Amazon Alexa, Cortana, Viv, Google Home ve Siri gibi çok sayıda sanal asistanımız var. Bu sanal asistanlar, müşterilere arama motorlarında arama yapmak için seslerini kullanmaları için eğitim veriyor. Zamanla, sesli arama, e-ticaret için önemli yenilik itici güçlerinden biri olacaktır. Google, mobil cihaz sorgularının %20'sinden fazlasının sese dayalı olduğunu belirtti. Ayrıca, bin yıllıkların %40'ından fazlası aramalarını sesli asistan aracılığıyla yapıyor.

Sesli arama teknolojisini, müşterilerin sadakatini sağlamak için çok önemli bir adım olarak adlandırabilirsiniz. AI (yapay zeka) kullanımı, arama sorgusunu iyi anlamak ve müşterilere en uygun cevapları/sonuçları sunmak içindir.


3. Mobil hareket halinde

Mobil, e-ticaret dünyasının geleceği değil, şimdiki zaman. Her geçen gün akıllı telefon kullanıcılarının sayısı artmakta ve akıllı telefonların e-ticaret trafiğindeki rolü, müşterilerin çok sayıda çevrimiçi alışveriş için akıllı telefonları kullanması nedeniyle kritik hale gelmektedir. Online alışveriş için akıllı telefon kullanıcılarının sayısı dünya nüfusunun yarısından fazlasını geçti. Masaüstü, müşteriler için e-ticaret alışverişlerinde hala birincil yöntemdir. Ancak, e-ticaret sektöründeki küresel eğilimler, mobil cihazların, bulmak, araştırma yapmak ve mal/hizmet satın almak için kullanılan birincil teknoloji olacağını ortaya koyduğundan, uzun sürmeyecek.


Özetle, akıllı telefon kullanıcıları iş operasyonlarınızın merkezi olacak. Mobil optimizasyon, çevrimiçi mağazanızın herhangi bir arama motorundaki sıralaması üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir ve mobil uyumluluk artık sıralama algoritmasında öne çıkan bir faktördür. Mobil cihaz kullanıcılarının %40'ının kötü bir deneyim yaşadıktan sonra bir rakip arayacağını bir örnekle anlayabilirsiniz.


4. ROPO / ROBO yükselecek

ROPO (Çevrimiçi Araştır, Çevrimdışı Satın Al) veya ROBO (Çevrimiçi Araştır, Çevrimdışı Satın Al) son birkaç yıldır dikkate değer bir trend olmuştur. Ancak, e-ticaret iş dünyasının evrimi olarak alınamaz. Son on yılın çevrimiçi alışveriş teknolojilerinin zirvesi olarak görülebilir.


ROBO veya ROPO ile müşteriler, ürünleri/hizmetleri mümkün olan en iyi fiyatlarla aramayı daha uygun buluyor. Öte yandan ROPO, e-ticaret işletme sahiplerinin çevrimdışı dönüşümlerini izlemelerine yardımcı olur.


Bir işletme sahibi olarak, dijital pazarlama stratejilerinizi ROBO trendi etrafında güçlendirmeniz gerekiyor. CRM, tüketici alışveriş geçmişi, mobil ödeme ve sosyal entegrasyon gibi çeşitli metrik ve tekniklerle desteklenen ROBO müşterilerinin ihtiyaçlarını bireysel olarak karşılayabilirsiniz.


Yukarıda bahsedilen trendlerin dışında, abonelik tabanlı hizmetler, ürün görselleştirme, artırılmış ve sanal gerçeklik, büyük veri ve analizlerin benimsenmesi gibi trendler e-ticaret dünyasında devrim yaratacak trendleri değerlendirebilirsiniz.


5. Ürün özelleştirme

Ürünün özelleştirilmesine izin vermenin önemi giderek artıyor ve e-ticaret dünyasının en önemli bileşenlerinden biri haline geliyor. Ek olarak, ürün özelleştirmesi, e-ticaret işi için de ortaya çıkan teknoloji trendlerinden biridir. Ürün özelleştirme, müşterilerin satın alma işlemlerini kolaylaştırdığından, çevrimiçi satın alma güçlüklerini ortadan kaldırma ve günümüzün alıcılarının ihtiyaçlarını karşılama potansiyeline sahiptir.


Otomasyon, ürünlerin/hizmetlerin özelleştirilmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Örneğin YouTube, kullanıcının davranışına göre önerilen bir video oynatma listesi sunar. Hizmet, müşterilerin kullanım biçimleriyle daha da özelleşiyor.


Dünya genelinde birkaç farklı işletme aynı süreci kullanıyor. Eğlence, kıyafet, mobilya seçiminden mobilyaya kadar, ürün özelleştirmesi bir trendden daha fazlası haline geldi. İşletmeler, müşterilerinin alışverişlerini onlar için rahat ve konforlu hale getirmek için ürünleri özelleştiriyor.


Gelecek için hazır mısınız?

E-ticaret sektöründe, gelecekte pek çok heyecan verici teknoloji henüz gelmedi. El veya mobil platformlar e-ticaret işletmelerinin bir parçası olacak ve dijital pazarda hizmet aboneliklerinin önemi daha da artacak. Ürünlerin pazarlanması ve teşhir edilmesi yolunda ileriye doğru bir sıçrama olacaktır.

0 yorum
bottom of page