top of page
Ara

Forbes: Kitlelere ulaşmak için 15 etkili sosyal medya yönetimi ipuçları

Kuruluşunuzun yalnızca paydaşları ve müşterileriyle değil, aynı zamanda genel olarak halkla da iletişim kurması gerektiğinde, sosyal medya platformları gelişmeleri duyurmanıza yardımcı olabilir

Forbes: Kitlelere ulaşmak için 15 sosyal medya yönetimi için etkili ipuçları

Kurumsal mesajlaşma genellikle belirli hedef kitlelere hitap edecek şekilde tasarlanırken, toplu olarak farklı gruplara ulaşmanız gerekirse, şirketin sosyal hesapları iletişimi kolaylaştırmak için kullanılabilir.


Forbes İletişim Konseyi'nden 15 uzman, bir mesajı aynı anda çok sayıda hedef kitleye yaymak için sosyal medyadan yararlanmanın en iyi yollarını araştırıyor.


1. Canlı yayın yapın

Canlı yayındaki değer, anlık ve zamana duyarlı doğasındadır. Bu şekilde iletişim kurduğunuzda, izleyicileriniz tarafından takdir edilecek bir düzeyde şeffaflık ve özgünlük gösterirsiniz. Aşırı senaryolu ve hazırlanmış mesajlaşma çağında, izleyicileriniz alışılmadık bir iletişim için can atıyor. Mesajınızı sosyal medyada canlı yayın yoluyla iletin ve inanmanız daha kolay olacak.


2. Daha az Harcama ile daha fazla gösterim yolları araştırın

Amaç gerçekten "haberi duyurmak" ise, en az harcama ile size en fazla izlenimi verecek sosyal medya platformundan yararlanın. Bazı milyonlarca dolarlık şirketler, daha fazla gösterim için daha az ücret alan daha az popüler sosyal medya sitelerini kullanarak başarılı oldular.


3. VIP'lerin yardımına başvurun

Tutarlı mesajlaşma ve imgeler kullanın. Çeşitli sosyal medya platformlarında mesajınızı güçlendirmek için C-suite, yönetim kurulu üyeleri ve marka elçilerindeki yönetici liderliğin yardımını alın.


4. Kulaktan kulağa yayılarak viral oluşturan bir araç seti oluşturun

Önemli paydaşlarınızın sosyal medyada paylaşması için bir bağlantı veya grafik ve hashtag içeren bir araç seti veya örnek mesaj oluşturun. Aynı gün tanıtmak için size katılmalarını isteyin. Geçmişte, koordineli sosyal medya kampanyaları aracılığıyla bir milyondan fazla gösterimi güvence altına alabildik. Kilit paydaşlarınız, çalışanlarınız, yönetim kurulu üyeleriniz ve diğerleri, sözcüğü yaymanıza yardımcı olmak için ağlarından yararlanabilir.


5. Video içerikleri üretin

Video bir bağlantı yaratır ve yazılı bir formatta elde edilmesi zor olabilen duygu uyandırır. CEO'nuzdan büyük bir duyuru veya bir ürün yöneticisinden ürün güncellemesi olsun, haberleri paylaşmak ve genel hikayenizi oluşturmak için videoyu kullanın. Bilge pazarlamacılar, modern araçlarla yüksek kaliteli videoları hızlı ve uygun maliyetli bir ölçekte üretebileceklerini bilirler. Onları dene.


6. Çok kanallı bir yaklaşım kullanın

Mesajınızı güçlendirmek ve mümkün olduğunca çok kitlenize ulaşmasını sağlamak için tüm kanallarınızdan yararlanın. Tüm kanallarda aynı mesajı yaymak yerine, görüntülerinizi özelleştirdiğinizden ve kanallarınızın her biri için kopyaladığınızdan emin olun. -


7. CEO'nuzdan bir not paylaşın

CEO'nuzun bunu sosyal sayfalarında yayınlamasını ve ardından marka sayfalarında yeniden yayınlamasını sağlayın. Veya CEO'nuz sosyal medyada değilse, metin içeren bir resim oluşturun ve notu marka sayfalarınıza gönderin. Gerçek bir kişiyi önemli bir basın açıklamasının arkasına koymak güçlüdür. Ayrıca, mesajınıza bugünün müşterisinin beklediği ve takdir ettiği bir hesap verebilirlik düzeyi ekler.


8. Çalışanlarınızı güçlendirin

İlk olarak, çalışanların mesajları anladığından ve gerçek bir şekilde iletebildiğinden emin olun. Ardından, onları etkili hikaye anlatıcıları olmak için ihtiyaç duydukları kaynaklarla donatın. Onlara kendi "seslerine" koyabilecekleri mesajlar verin ve bunu kolayca paylaşabilecekleri resim veya videolarla destekleyin. Basit tutun ve çoğunuzun çabalarınızı desteklemeye istekli olduğunu göreceksiniz.


9. Şirketlerin sahip olduğu medya iletişim kanalları dışında da paylaşım yapın

Yalnızca şirket kanalları aracılığıyla dağıtılmadığından emin olun. Önemliyse, yöneticilerin mesajı paylaşarak veya güçlendirerek tonu ayarlamaları gerekir. Çalışanlar, varsa bir çalışan savunuculuk aracı kullanılarak paylaşmaya da teşvik edilebilir.


10. Sayılarla güçten yararlanın

Anahtar, teknolojide değil, denklemin insan tarafında yatıyor. Sosyal medya ekibinden bir gönderi mi yoksa şirketteki herkesten üç farklı kez 5.000 gönderi olmasını mı tercih edersiniz? Bu, büyük sayıların gücüdür. Amplifikasyon anahtardır.


11. Kampanya sonrası için bir miktar bütçe bırakın

Ücretli sosyal araçlar, geniş erişim, hedeflemenizde çok spesifik olma yeteneği ve kampanya performansınız hakkında ayrıntılı analizler sunar. Geleneksel takipçi tabanlarının ötesine geçmek isteyen kuruluşlar, içeriklerinden en iyi şekilde yararlanmak için sosyal medya platformlarındaki ücretli kampanyalardan yararlanmalıdır.


12. Hashtag'lerin gücünü küçümsemeyin

Bir sosyal medya gönderisinde hashtag'lerin gücünü asla küçümsemeyin. Yayınınızı bulmak için halkın hangi hashtag'leri kullanacağını bulmak için biraz araştırma yapın, ardından bunları sosyal medya kanallarında kullanın. Instagram bir seferde 30 hashtag'e izin verirken 20 hashtag ile yetinmeyin. Erişiminizi genişletmek için kuruluş içindeki herkesi bilgileri paylaşmaya teşvik edin.


13. Facebook Live'dan yararlanın

Bu platform, konu uzmanlarınıza doğrudan hedef kitlenizle ilgi çekici bir şekilde bağlantı kurmanın bir yolunu sunar. Yaklaşık 20 dakika konuşmanın en iyi olduğu bir araçtır, böylece hikayenizi anlatabilir ve gerekli ayrıntıları ekleyebilirsiniz. Ardından, Canlı yayın sona erdikten sonra video Facebook kanalınızda yayınlanacak, böylece iyi bir arşivlenmiş referans görevi görebilir.


14. İzleyici katılımını teşvik edin

Halka bilgi almak için sosyal medyayı kullanırken, sosyal medya gönderinizi paylaşmalarını ve yorum yapmalarını isteyerek izleyici katılımını teşvik edin. Seyirci meşgul olduğunda, (sanal) ağızdan ağıza kelime artar ve bilgi viral hale gelir.


15. Haberleri paylaşmak için her zaman sosyal medyayı kullanın

Sosyal medya, kitlelere ulaşmak ve mesajlaşmanızı kontrol etmek için inanılmaz bir araçtır. Şeffaflığa ve tutarlılığa inanan biriyim. Haberleri paylaşmak için sürekli olarak sosyal medya platformlarından yararlanıyorsanız, takipçileriniz bilgi almak için oraya gitmeleri gerektiğini bileceklerdir. Hem iç hem de dış izleyiciler için bir kaynak olan çevrimiçi güçlü bir varlık oluşturmak istiyorsanız, ara sıra yayınlamaktan kaçının.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page