top of page
Ara

Ferrari'ye yeni CEO

Ferrari, otomotiv endüstrisinde elektrifikasyona geçişi yönlendirmek için teknoloji yöneticisi Benedetto Vigna'yı CEO olarak atadı

Ferrari'ye yeni CEO

Ferrari NV, çip üreticisi STMicroelectronics NV'den Benedetto Vigna'yı bir sonraki CEO'su olarak atadı ve İtalyan süper otomobil üreticisini elektrikli sürüş ve dijital gadget'lar çağında dönüştürmenin hassas görevini üstlendi. 52 yaşındaki bir İtalyan Vigna, şu anda çip üreticisi STMicroelectronics'in en büyük bölümünü yönetiyor.


Vigna'nın işe alınması, teknoloji endüstrisinin önde gelen bir otomobil üreticisinde şimdiye kadarki en önemli atamalarından biri ve endüstrideki değişimlerin ne kadar hızlı gerçekleştiğinin bir göstergesi. Vigna, STMicro'da iPhone 4'te dünya çapında akıllı telefonlarda ve araç navigasyon sistemlerinde kullanılan öncü ekran sensörü teknolojisine yardımcı oldu.


Şu anda STMicro'nun analog sensör grubunu yöneten Vigna, en karlı birimi Eylül ayında Ferrari'ye katılacak. Louis Camilleri'nin Aralık ayında istifa etmesinden bu yana geçici olarak CEO olarak yerini alan Ferrari'nin başkanı John Elkann'ın yerini alacak. Vigna, elektrikli otomobillere geçişte yavaş olan bir otomobil üreticisini devralacak ve bu durum emisyonlarla ilgili sıkı düzenlemeler nedeniyle giderek daha karmaşık hale geliyor.


Vigna ataması ile, eski CEO Louis Camilleri'nin yaklaşık iki buçuk yıl görevde kaldıktan sonra kişisel nedenlerle Aralık ayında emekli olduğu lüks otomobil üreticisinin yönetimindeki altı aylık bir boşluğu dolduruyor.


Yatırım şirketi Exor aracılığıyla Ferrari'yi kontrol eden Agnelli ailesinin oğlu Başkan John Elkann, şirketin yeni CEO'su olarak Vigna'yı ağırlamaktan "mutlu" olduğunu söyledi.


"Sektörümüzdeki değişimin çoğunu yönlendiren teknolojiler hakkındaki derin anlayışı ve kanıtlanmış yenilikçiliği, iş kurma ve liderlik becerileri, önümüzdeki heyecan verici çağda Ferrari'yi ve benzersiz tutku ve performans hikayesini daha da güçlendirecek." Çarşamba günü yaptığı açıklamada.


Halihazırda hibrit modeller sunan Ferrari, 2025 yılı için ilk tam elektrikli otomobilini vaat etti.

Elkann, Camilleri'nin istifa etmesinden bu yana şirketi geçici olarak yönetti. Nisan ayında, Ferrari'nin yeni CEO'sunun "önemli ölçüde teknolojik yetenekler de dahil olmak üzere tüm doğru niteliklere" sahip olması gerektiğini söyledi ve yeni patronun lüks veya perakende konusunda bir geçmişi olabileceğine dair ilk spekülasyonları yalanladı.

Jefferies analisti Philippe Houchois bir notta, "Bu atama son derece beklenmedik ve bize göre, Ferrari'yi 'yeniden icat etme' ihtiyacını ve görevi üstlenmeye istekli adayları güvence altına almanın zorluğunu yansıtıyor" dedi.


Fransız-İtalyan yonga üreticisi ayrı bir açıklamada, STMicroelectronics İcra Kurulu üyesi olan Vigna'nın 31 Ağustos'ta şirketten ayrılacağını söyledi.


Elektrikli araç sorunları

İtalya merkezli Maranello, Ferrari 2019'da bir plug-in hibrid piyasaya çıkarken, Camilleri, aynı zamanda birçok müşterinin pille çalışan bir arabayı gerçek bir Ferrari olarak hayal etmekte zorlandığını söyledi. Başkan John Elkann, 2025 için tamamen elektrikli bir modelin planlarını daha yeni açıkladı.


Sensörler ve yazılımlar konusunda güçlü bir geçmişe sahip bir yönetici seçmek, İtalyan lüks otomobil üreticisinin daha önce Hermes veya LVMH gibi lüks ürün üreticilerine kıyasla kendini ölçtükten sonra teknoloji endüstrisine daha hızlı kaymaya hazır olduğunu gösteriyor . Bir çip üreticisinden bir yöneticinin atanması, otomobil üreticilerinin ekonomik aktivite sönen bir pandeminin ortasında devam ederken ciddi bir yarı iletken sıkıntısı ile mücadele etmesiyle birlikte geliyor.


Elkann, Vigna'nın "sektörümüzdeki değişimin çoğunu yönlendiren teknolojiler hakkındaki derin anlayışı ve kanıtlanmış yenilikçiliği, iş kurma ve liderlik becerileri, önümüzdeki heyecan verici dönemde Ferrari'yi ve benzersiz tutku ve performans hikayesini daha da güçlendirecek" dedi. Bir açıklamada.


Vigna, 1 Eylül'de Ferrari'de başlayacak ve şu anda 2020'de STM'nin en büyük ve en karlı işletme işi olan Analog, Mikro-elektromekanik Sistemler ve Sensörler grubunun başkanı olduğunu da sözlerine ekledi.


Taycan Talebi

Porsche'nin tamamen elektrikli Taycan ile deneyimi bunun yapılabileceğini gösterse de, müşterileri tipik Ferrari sesi yayan ultra lüks araçlardan ayırmak karmaşık bir başarı olacak. 2019 yılında satışa gittikten sonra, teslimatlar gelmiş arttığını markasına yeni alıcıların önemli sayıda çekiyor, ikonik 911 ile hemen hemen seviyesine yakın zamanda daha geniş bir versiyonu ile çevrili modeli.


Elkann bu yılın başlarında yaptığı açıklamada, yeni CEO'nun Ferrari'nin geleceğiyle ilgili ayrıntıları, önemli yeni ürün lansmanlarının yapıldığı 2022'deki bir sermaye piyasası gününde paylaşacağını söyledi. Agnelli ailesinin filizi ve holding şirketi Exor NV'nin başkanı, markanın ilk SUV'si Purosangue'nin "gerçekten özel bir şeye dönüştüğünü" söyledi.


Mayıs ayında otomobil üreticisi, pandemiye yanıt olarak harcamaları ayarladığı için uzun süredir devam eden kazanç hedeflerini erteledi. Faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi en az 1.8 milyar euro (2.2 milyar dolar) 2022 karı hedefleyen Ferrari, şimdi bu ve diğer hedeflere bir yıl sonra ulaşmayı planlıyor.


Rakiplerini etkileyen piyasa baskılarından büyük ölçüde kopuk uzun bir faaliyet döneminden sonra, Ferrari, Volkswagen AG ve Daimler AG, genişlemiş ürün yelpazesi ve hızlandırılmış satış beklentileri ile elektrikli otomobillere yönelik artan coşkudan yararlanırken, bu yıl düşük performans gösterdi.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page