top of page
Ara

FaceTime, web versiyonu Android ve Windows'a geliyor

FaceTime, Zoom'un alternatifi olmaya geliyor

FaceTime, web versiyonu Android ve Windows'a geliyor

Android ve Windows kullanıcıları nihayet FaceTime aramalarına katılabilecekler. WWDC açılış konuşması sırasında Apple, kullanıcıların Android cihazlardan ve Windows PC'lerden arama yapabilmeleri için FaceTime'ın web'de kullanılabileceğini duyurdu. Görüntülü arama hizmeti daha önce yalnızca iOS ve Mac cihazlarda kullanılabiliyordu.


Apple, bu güncellemeyle FaceTime'ı biraz daha Zoom benzeri bir görüntülü arama hizmetine dönüştürüyor. FaceTime ayrıca, önceden insanlarla paylaşabilmeniz ve doğru zamanda katılabilmeniz için planlanmış bir aramanın bağlantısını almanıza da izin verecek.


Bir çıkış tarihi hemen açıklanmadı. Görünüşe göre web özellikleri sonbaharda iOS 15 ile başlayacak.


Apple, iOS 15'te gelen bir dizi başka FaceTime güncellemesini de duyurdu. Yeni bir ızgara görünümü seçeneği, ses kalitesini iyileştirmek için bir ses yalıtımı özelliği, uzamsal ses desteği ve "portre modu" ile arka planınızı bulanıklaştırma seçeneği var.


Ayrıca SharePlay adında önemli bir yeni özellik var. SharePlay, bir grup insanın aynı şeyi aynı anda izlemesine veya dinlemesine izin verir. Bu özellik, şarkıları, videoları çekmenize veya ekranınızı paylaşmanıza olanak tanır. Disney Plus, Hulu, HBO Max ve Twitch dahil olmak üzere bazı önemli isimler bu özelliği desteklemek için gemide. Apple Music ve Apple TV Plus da destekliyor elbette.


Sanal izleme partileri pandemi sırasında popüler hale geldi ve SharePlay gerçekten buna dalıyor. Bu özellik, Apple'ın FaceTime'ı yalnızca akrabalarınızla uygun görüntülü aramalar yapmanın bir yolu değil, daha fazla bir hangout alanı haline getirmeyi umduğunu gösteriyor.

0 yorum
bottom of page