top of page
Ara

Facebook VR oyun geliştiricisi BigBox VR’ı satın aldı

Facebook popüler VR oyunlarından Population: One’ın geliştiricisi BigBox VR’ı satın aldığını duyurdu

Oculus Studio’ya katılacak olan BigBox VR’ın geliştiricisi olduğu Population: One, “battle royale” deneyimi sunan bir oyun olması ile “VR’ın Fortnite’ı” olarak da biliniyor.


Facebook Reality Labs’in içerikten sorumlu başkan yardımcısı Mike Verdu, Population: One için şu ifadeleri kullandı: “POP: ONE VR sahnesine bundan sadece dokuz ay önce çıktı ve istikrarlı şekilde Oculus platformunun en üst sıralardaki oyunlarından biri hâline geldi. 24 kişi aynı anda oyuna bağlanabiliyor ve sanal bir dünyada birbirleriyle rekabet edebiliyor. Sosyallik de oyuncuları POP: ONE’a çeken unsurlar arasında bulunuyor. Kurnaz mizahı, düzenli olarak güncellenmesi ve saf eğlence vadeden ortamıyla oyuncuları kendisine çekiyor. Oyunda oyuncular senkronize bir sosyal deneyim için bir araya geliyor.”


Verdu, geçtiğimiz aylarda da Population: One’ın Oculus Store’da 10 milyondan fazla gelir elde edildiğini duyurmuştu. Oyuna Oculus Store’un yanı sıra Steam üzerinden de erişmek mümkün. Verdu, oyunun tüm mevcut platformlarda desteklemeyi planladıklarını duyurdu.


Bu satın almanın ardından oyunda ne tür değişiklikler yapılacağı ise şimdilik belirsiz. Verdu, bu konuyla ilgili olarak sadece “BigBox VR’ın POP: ONE ve diğer projelerle ilgili büyük planları var, ancak bunları paylaşmaya hazır değiliz” dedi.


Facebook, geçmiş dönemde farklı VR stüdyolarını da bünyesine katmıştı. Son olarak nisan ayında Onward’un geliştiricisi Downpour Interactive’i satın alan şirket, bu satın alımlara 2019’un kasım ayında Beat Saber’ın geliştiricisi Beat Games’i bünyesine katarak bu alanda, kararlı duruşunu göstermiş oldu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page