top of page
Ara

Facebook, Twitch, YouTube rakibi bir oyun uygulaması hazırlıyor

Güncelleme tarihi: 29 Nis 2020

New York Times, Facebook'un bugün canlı akışlı oyun içeriği için bağımsız bir uygulama sunacağını bildirdi. Facebook Gaming, sosyal ağın Amazon'un Twitch'i, Google'ın YouTube'u ve Microsoft'un Mixer'ı büyüyen video pazarında rekabet etmeye hazırlanıyor.

Facebook Gaming, sıradan oyunların ve oyun topluluklarına erişimin bir karışımına sahiptir, ancak temel özelliği, insanların diğer mobil oyunların akışlarını görmesini sağlayan bir Go Live düğmesidir. Times'ın bildirdiğine göre, uygulamanın Android sürümü Google Play'de mevcut ve iOS sürümü Apple Onayladığında App Store'da yerini alacak.

Facebook, Haziran ayında canlı akış uygulamasını yayınlamayı planlamıştı, ancak kilitlenmeler sosyal medya kullanımında artışa yol açtığı için bu planları hızlandırdı. Times gazetesinin bildirdiğine göre, sosyal ağ devi son 18 ay içinde Güneydoğu Asya ve Latin Amerika'da Facebook Oyunlarını test etti.


Facebook'un popülerliği sayesinde geniş kitlelere ulaşması bekleniyor

Facebook'un Facebook Gaming sürümü, insanlar pandemi sırasında evde sıkışırken dijital medya tüketimini artırdıkça geliyor. Sosyal ağın, canlı akış pazarındaki varlığını artan talep üzerine genişletmesi veya Twitch, YouTube Gaming ve Microsoft Mixer ile rekabet eden daha büyük engellerle karşılaşması çok önemlidir. Platformların tümü, programlarını genişleterek ve aşağıdaki özelliklere sahip oyun etkileyicileri ile özel akış anlaşmaları imzalayarak dikkat çekmek için yarışıyor. Kilitlenmelerden önce bile, Facebook, Facebook Oyununu 2018'de uygulamasının bir bölümü olarak başlattıktan sonra oyun içeriği için artan tüketim belirtileri gösterdi. 700 milyondan fazla kullanıcısı oyunlar oynadı, oyun videoları izledi veya Facebook'ta oyun gruplarına katıldı, bir blog yazısı başına. Sosyal ağ, StreamElements ve Arsenal.gg tarafından yapılan bir çalışmada, Twitch, Gaming ve Mixer'in büyümesini geride bırakarak, oyun canlı akışlarının görüntüleme sürelerini bir önceki yıla göre% 210 artırdı. Araştırmada, Facebook Gaming, canlı akıştaki payını bir yıl önceki% 3,1'den% 8,5'e kadar genişleterek, 3 numaralı platform olarak yerini korudu. Sosyal ağının 2.45 milyar kişi arasındaki popülaritesi Instagram, WhatsApp ve Messenger gibi diğer platformların popülerleşmesine yardımcı olmasına rağmen, Facebook bağımsız uygulamalarla karışık bir başarı elde etti. Şirket, bu gücü Facebook Oyun için çapraz promosyonlara ayırabilir ve Google Play ve App Store'da eşyalarını tanıtan oyun geliştiricileri arasında reklam gelirini artırabilir. Reklamverenler pandemi sırasında medya harcamalarını kısarken, sosyal ağ devi daha kısa vadeli baskılarla karşı karşıya kalırken gelecekteki büyüme için zemin hazırlamaya yardımcı olabilir. Google ve Facebook ikilisi birlikte, Variety'de bildirilen Cowen & Co. analist tahminlerine göre, bu yıl geri çekilmenin ardından gelirlerinin 44 milyar dolar kadar düştüğünü görebilir. Ancak firma, gelirlerdeki düşüşlere rağmen her iki şirketin de kârlı kalmasını beklediğini söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page