top of page
Ara

Facebook: Netflix’in ‘Sosyal İkilem’ kinayesi sansasyon yaratmaya yönelik bir çarpık bir hamle

Netflix’in kısa süre önce yayınlanan ve sosyal medya endüstrisinin iş uygulamalarının olumsuz etkileri hakkında alarm veren belgeseli “Sosyal İkilem” ile Facebook'un üzerine düşünmesi gereken birkaç konu var

Sosyal medya devi, 9 Eylül'de çıkış yapan yönetmen Jeff Orlowski'den Netflix filmine Cuma günü yedi maddelik bir karşıt fikir metni yayınladı.


“Sosyal medyanın hayatımız üzerindeki etkisi hakkında konuşmalıyız. Ancak Facebook Cuma günü yayınladığı belgede, "Sosyal İkilem" maddeyi sansasyonelliğe gömüyor "dedi. "Teknolojiye nüanslı bir bakış sunmaktan ziyade, sosyal medya platformlarının zor ve karmaşık toplumsal sorunlar için uygun bir günah keçisi yaratmak için nasıl çalıştığına dair çarpık bir görüş veriyor."


Netflix temsilcileri yorum yapmadı.


93 dakikalık belgesel filmde Facebook, Twitter, Google ve diğer şirketlerin eski yöneticileriyle röportajlar yer alıyor. "Sosyal İkilem", teknoloji bağımlılığı, yanlış bilgi ve komplo teorilerinin yayılması, seçim manipülasyonu ve sosyal medyanın ve teknoloji şirketlerinin içerik ve hedef reklamları önermek için kullandıkları algoritmalar gibi konuları araştırıyor. Çeşitli noktalardaki film, sosyal medya bağımlılığının olumsuz etkilerini anlatmak için oyuncular tarafından oynanan hayali bir aileyi gösteriyor.


Çeşit eleştirmeni Dennis Harvey incelemesinde, “Jeff Orlowski'nin bu güçlü belgeseli, az düzenlenmiş sosyal medyanın yaygın etkisinin medeniyeti içeriden yok ettiğinden emin olan çeşitli uzmanlara bir podyum kazandırıyor.


Facebook, filmin yaratıcılarının "şu anda şirketlerde çalışanların veya filmin ortaya koyduğu anlatıya farklı bir bakış açısıyla bakan herhangi bir uzmanın görüşlerine yer vermediğinden" şikayet etti. Buna ek olarak, şirket "Sosyal İkilem", şirketlerin ortaya çıkardıkları sorunların çoğunu ele almak için halihazırda gösterdikleri çabaları - eleştirel ya da başka bir şekilde - kabul etmemektedir. Bunun yerine, uzun yıllardır içeride olmayanların yorumlarına güveniyorlar. "


Filmin Facebook'un "çılgın" algoritmasıyla ilgili tartışmasıyla ilgili olarak şirket, Netflix'in kendisinin "The Social Dilemma" filmini izlemesi gerektiğini düşündüğünü belirlemek için bir algoritma kullandığını ve ardından bunu onlara tavsiye ettiğini belirtti. Bu, hizmette görünen her içerik parçasında olur. "


Facebook'un meydan okuduğu "Sosyal İkilem" de öne sürülen noktalar arasında:

  • Şirket, Haber Akışı ürün ekiplerinin Facebook ürünlerinde harcanan zamanı artıran özellikler geliştirmeye teşvik edilmediğini iddia ediyor.

  • Facebook, seçim müdahalesiyle ilgili olarak, “2016'da hata yaptığımızı kabul ettiğini söyledi. Yine de film, insanları durdurmak için güçlü savunmalar oluşturmak için 2016'dan beri yaptığımız şeyleri dışarıda bırakıyor.

  • Facebook'u seçimlere müdahale etmek için kullanmaktan. "

  • Facebook, "yanlış bilginin platformumuzda iltihaplanmasına izin verdiğimiz fikrini veya

  • bu içerikten bir şekilde yararlanıyoruz, yanlış. " Şirket, 70'den fazla bilgi kontrol ortağından oluşan küresel bir ağa sahip olduğunu iddia ediyor.

  • Facebook, filmin önerdiğinin aksine, şirketin, işletmelerin, kullanıcıların sağlık bilgileri veya Sosyal Güvenlik numaraları gibi kişilere hassas veriler göndermesini yasaklayan politikaları olduğunu söylüyor.

  • Şirket, Federal Ticaret Komisyonu ile 5 milyar dolarlık rekor bir ceza ödediği anlaşmanın bir parçası olarak kullanıcı verilerini yönetme biçiminde "önemli değişiklikler yaptığını" iddia ediyor. "Verilerin nasıl kullanıldığına dair yeni güvenlik önlemleri oluşturduk, insanlara verilerini nasıl yönetecekleri konusunda yeni kontroller verdik ve şimdi gizlilik taahhütlerimizi yerine getirmeye ve insanların bilgilerini güvende tutmaya devam edebilmemiz için gizlilikle ilgili projelerde çalışan binlerce kişi var , "Şirket diyor.

Şu anda Netflix'te yayınlanan "The Social Dilemma" dünya prömiyerini Ocak 2020'de Sundance Film Festivali'nde yapıyor. Film, Argent Pictures ile birlikte bir Exposure Labs prodüksiyonudur.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page