top of page
Ara

Facebook, Messenger için sponsorlu sohbet temaları, QR ödeme ve hızlı yanıt özelliklerini tanıttı

Facebook bunu henüz resmi bir satış teklifi haline getirmedi, ancak film ve müzik lansmanlarına bağlı özel temalarının genişletilmesi, bunun gelecekte yeni bir fırsat olabilir

Facebook, Messenger için sponsorlu sohbet temaları, QR ödeme ve hızlı yanıt özelliklerini tanıttı

Facebook, Messenger uygulaması için yeni bir sponsorlu sohbet temaları setinin yanı sıra paylaşılan resimler için yeni bir hızlı yanıt çubuğu ve mesajlar bölümünde içinde ödeme yapmayı ve göndermeyi kolaylaştıran QR ve ödeme bağlantıları seçeneğini duyurdu.


İlk olarak, yeni temalar hakkında Facebook, 'Hızlı ve Öfkeli' serisindeki en son film için uygulama içinde gelecek sponsorlu tema fırsatlarına işaret edebilecek yeni bir Messenger teması ekledi.


Facebook, yeni albümü Sour'un lansmanını kutlamak için Olivia Rodrigo'dan ek temalar ve ayrıca bir 'Dünya Okyanuslar Günü' temasıyla buna eklendi.

Facebook bunu henüz resmi bir satış teklifi haline getirmedi, ancak film ve müzik lansmanlarına bağlı özel temalarının genişletilmesi, bunun gelecekte yeni bir fırsat olacağına işaret edebilir. Bu muhtemelen daha üst düzey bir marka tanıtım yaklaşımı olacaktır, ancak bu tür yayınlarla etkileşimi artırmaya ve uygulama içinde heyecan yaratmaya yardımcı olabilir.


Yeni temaları test etmek için bir konuşma seçin, ayarlarına gidin ve 'Tema'ya tıklayın. Buna ek olarak, Facebook bir mesaj dizisindeki medyayı görüntülerken yeni bir Hızlı Yanıt seçeneği ekledi.

Burada görebileceğiniz gibi, artık kullanıcılar, görüntüleme modundayken görüntünün altında yanıt vererek paylaşılan bir görüntüye yanıt ekleyebilecekler.

Daha önce, bir arkadaşınız size bir video gönderdiyse ve onu izlemek için tıkladıysanız, video tüm ekranınıza genişleyecekti ve buna yanıt vermek için medya görünümünden çıkmanız gerekiyordu. Güncelleme, daha fazla etkileşimi kolaylaştırmaya yardımcı olabilecek bu bağlantıyı düzene sokacaktır.


Son olarak, Facebook, uygulama içinde para transferlerini daha iyi etkinleştirmek için Messenger'a yeni QR kodları ve ödeme bağlantıları seçenekleri de ekledi.

Messenger blogunda belirtildiği gibi:


“Ayrı bir ödeme uygulaması indirmenize veya anında yeni kişiler eklemenize gerek yok! Kişisel QR kodunuza ve ödeme bağlantınıza erişmek için Messenger ayarlarınızı ziyaret edin ve “Facebook Pay”e dokunun. Ödeme bağlantısını paylaşın veya arkadaşlarınızın para göndermek veya talep etmek için QR kodunuzu taramasına izin verin.”


Güncelleme, Messenger kullanıcılarının ödeme yapmak için diğer uygulamaları indirmesi veya kullanması ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve bu da Facebook'a daha fazla işlemi kolaylaştırmada rekabet avantajı sağlamaya yardımcı olabilir. Facebook, Messenger'ı daha fazla şekilde ve akış içi ödeme yapma kapasitesiyle daha kullanışlı bir uygulama haline getirmek için çalışıyor; bu, şirketin faydasını iyileştirmek için daha fazla ticari işlem aracı ve diğer süreçler eklemesine yardımcı olabilir.


Bunlar bazı ilginç güncellemeler ve sohbet temaları bir süredir ortalıkta olsa da ve resimler için basitleştirilmiş yanıtlar devrim niteliğinde değil. Hepsi, uygulamadaki daha geniş resme eklenir ve özellikle promosyonlar ve işlemler için kapasitesini geliştirir.

0 yorum
bottom of page