top of page
Ara

Facebook Gaming, "anında oyun" özelliği olmadan kullanıma sunuldu

Facebook Gaming'in sosyal medya hesabından, Apple'ın katı politikaları nedeniyle uygulamayı "anında oyun oyna" özelliği olmadan yayınlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

facebook, facebook gaming, apple, appstore, ban

Facebook, iOS cihazları için oyun uygulaması Facebook Gaming'i 7 Ağustos Cuma günü piyasaya sürdü. Ancak, Apple'ın App Store politikalarının sınırlaması nedeniyle uygulamadaki mini oyun özelliğinden vazgeçmek zorunda kaldı.


Bildirildiğine göre bu adım, Apple'ın elindeki "aylar süren başvurular ve ret cevapları" sonrasında geldi. Bir dizi tweet'te Facebook Gaming'in resmi tanıtıcısı, Apple'ın katı politikaları nedeniyle uygulamayı anlık oyunlar olmadan yayınlamaları gerektiğini söyledi.

Uygulamanın temel amacının nasıl canlı oyunlar yayınlamak olduğunu paylaşan (Twitch'teki gibi) Facebook, Apple'ın izin vermediği gerekçeler hakkında ayrıntılar verdi. Facebook, uygulamanın birincil odağının oyun oynamak olduğu varsayımıyla Apple'ın App Store yönergeleri 4.7 maddesine dayanarak - uygulamasını reddettiğini iddia etti. Ancak Facebook, bunun doğru olmadığını söyledi ve ayrıca Apple ekibinin, sorularına açıklama gönderdikten sonra bile aylarca onları "görmezden geldiğini" iddia etti.


Facebook, Apple Store'da uygulama yayınlamak için onay alma sürecini de eleştiriyor gibiydi.


"Apple incelemeleri üzerinden yaklaşık 6 ay harcayabiliriz, ancak diğerleri bunu yapamaz. Ek itirazları deneyebilsek de, canlı yayıncılar ve hayranlar için sürümü piyasaya sürmekten geri durmak istemedik."


Firma, Apple'ın bağımsız bir uygulamada izin verip vermemesine bakılmaksızın, kullanıcıların uygulamada oyun oynamasına izin veren bir platform oluşturmaya devam edeceklerini açıkladı.


Operasyon Direktörü Shery Sandberg, The Verge'e yaptığı açıklamada, "Maalesef, bağımsız Facebook Gaming uygulamasında Apple'ın onayını almak için oyun işlevini tamamen kaldırmak zorunda kaldık - yani iOS kullanıcıları, Android kullananlara göre daha düşük bir deneyime sahip. ."


Ayrıca, Facebook'un bağımsız bir uygulama aracılığıyla olmasa bile, Facebook oyunlarının eksiksiz deneyimini iOS kullanıcılarına sunmaya çalışacağını söyledi.


Sosyal medya devi, hevesli oyunculara ve yayıncılara temel bir ortak platform sağlamak için oyun uygulamasını piyasaya sürdü. Hem Android hem de iOS kullanıcıları aynı amaç için Twitch kullanıyor. Android kullanıcıları için iOS muadillerinin onsuz yapmak zorunda kalacağı belirli mini oyunlar var.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page