top of page
Ara

Evden çalışmak için en iyi gün nasıl seçilir?

Economist tarafından yapılan bir araştırmaya göre hibrit çalışma gelecek olabilir, ancak gerçekte nasıl organize edildiği sorusunu gündeme getiriyor.

Evden çalışmak için en iyi gün nasıl seçilir?

Economist tarafından yapılan bir araştırmaya göre hibrit çalışma gelecek olabilir, ancak gerçekte nasıl organize edildiği sorusunu gündeme getiriyor. Şirket, çalışanların ofise ne zaman geldikleri ve ne zaman evde kalacakları arasında seçim yapmalarına izin verecek mi? Peki ya çalışma saatleri? Çalışanlar seçim yaptıklarında, görünürlüklerini en üst düzeye çıkarmak ve stresi en aza indirmek için stratejilere ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle, bu köşe yazarı, evden çalışmayı seçmeniz gereken günler hakkında bazı ipuçları veriyor.


Pazartesi: 8. ve 19. yüzyılın başlarında, insanlara Cumartesi günleri ödeme yapıldığında, çalışma haftasının ilk resmi gününde devamsızlık çok yaygındı ve “Kutsal Pazartesi” olarak adlandırıldı.


İş açısından bakıldığında, Pazartesi genellikle bir tür ekip toplantısının yapıldığı ve haftanın geri kalanına öncelik verildiği gündür. O gün ofise gitmek ve yalnız çalışma süresini haftanın ikinci yarısına ertelemek en iyisi gibi görünüyor. Muhtemelen haftanın ilk günü kalkıp patronunuza hevesinizi göstermek iyi bir fikirdir.


Salı: Salı günün evde geçirerek oluşturulan model, çalışma haftasını bazılarının hoşlanmayabileceği iki eşit olmayan parçaya böler. Salı günü evden çalışmak, başkalarının seçebileceği başka bir gün gibi görünüyor. Ve hiçbir şey terliklerle oturmaktan, kahve içmekten, pencereden dışarıyı seyretmekten ve herkesin işe gittiğini görmekten daha tatmin edici olamaz.


Çarşamba: İki gün ofiste, bir gün evde, iki gün ofiste ve iki gün hafta sonu. Ekonomik programa uymuyor (Çarşamba son gün). Yine de, bu iyi bir seçim. “Çarşamba çocukları mutsuzdur” tanıtımını görmezden gelin. Pazartesi ve Cuma günleri en popüler seçenekler olduğundan, şirketler muhtemelen çalışanların bu günü seçmelerine izin vermekten mutludur.


Perşembe: Çalışma haftasını benzer şekilde bölün, ancak bu, Salı'dan daha tatmin edici bir uzak iş günü gibi görünmüyor. Bunun nedeni, Perşembe günü işe gitmek istemeyebilirsiniz ve süreci Cuma günü yeniden başlatmanız gerekiyor. Ancak hafta sonlarını çarşamba gecesi düşünmeye başlayabileceğiniz için bu seçenek hakkında söyleyeceklerim var.


Cuma: Pazartesi gibi, bu da çok şüpheli bir seçim. Cuma günü “evden çalışıyorum” dediğinizde çalışma arkadaşlarınız haftayı erken kapadığınızı


Bu iş şüphesini yaşama riskini almak zorunda değilsiniz. Tembel insanlar uzun zamandır Cuma günlerinin ofiste daha rahatlatıcı olma eğiliminde olduğunu öğrendiler. Meslektaşlarınız uzun bir öğle yemeği (veya erken bir içki) için ortadan kaybolabilir ve öğleden sonra 3'ten sonra masanızda değilseniz, kimse çok fazla soru sormaz. Yani işi gerçekten halletmek istiyorsanız, Cuma günü gidin ve başka bir gün boş zamanınıza gizlice girin. Ve çalışkan bir itibarı korumak isteyen çalışkan bir çalışansanız, uzaktan çalışma için Cuma gününü seçmeyin.


Elbette birçok şirket iki gün boyunca evden çalışmanıza izin verebilir, bu da 10 kombinasyona daha izin verir. Şüphe duymamak için, uzak kombinasyon olarak Pazartesi / Cuma veya Perşembe / Cuma'yı seçmeyin. Salı ve Perşembe günleri iki günde bir ofiste olduğunuz (ve dolayısıyla görüntülendiğiniz) anlamına gelir, bu nedenle iyi bir seçim olabilir.


Ve esnek zaman potansiyeli var. Erken kalkanlar, günün geri kalanını kendi başlarına geçirme şansının tadını çıkarmak için güne sabah 8'de başlayıp 16:00'da bitirebilirler. Bununla birlikte, birçok şirkette patron şafağın ortasındadır, bu nedenle erken yükselmek tüm görevleri yerine getirebilir. Öğlen başlar ve akşam 8'de biter. Akşam 6'dan sonra etrafınızda sizi rahatsız edecek kimse olmayabilir. Güvenle akşam yemeği yiyebilir ve Netflix izleyebilirsiniz. Kurallar değişiyor ve kötüye kullanılabilirler. Uzaktan çalışma çağında başarılı olmak için çalışanların Machiavelli'nin kurnazlığına ve Napolyon'un taktik zekasına ihtiyacı var.


Kaynak: Economist

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page