top of page
Ara

E-ticaret alanında en hızlı büyüyen ve azalan 100 kategori

Birçok devlet, evde kalma önlemleri ve Koronavirüsün yayılmasını önlemek için geçici olarak sosyal izolasyon uygulaması E-ticaretin önemini arttırdı.

Tüketiciler sadece çevrimiçi alışveriş yapmakla kalmıyor, aynı zamanda alışveriş davranışları da önemli ölçüde değişti. Bir pandemi sırasında tüketicilerin bol miktarda tuvalet kağıdı, konserve yiyecek ve diğer ev temizlik ürünleri satın aldığı açık olsa da, ev için birkaç ürün daha satın alıyorlar. ABD genelinde E-ticaret satışlarını inceledik ve Mart ayında En İyi 100 Kazanç ve İlk 100 Azalan kategorilerinin bir listesi:

  • Burada spor salonları ve egzersiz stüdyoları kapanmaya zorlandığı için ağırlık antrenmanı ekipmanı, fitness aksesuarları ve yoga ekipmanı dahil olmak üzere ev fitness ürünlerinde bir artış var. Evde yapılan antrenmanlardaki artış nedeniyle, spor çantası kategorisi ve beyzbol, voleybol ve atletizm gibi birçok açık hava spor kategorisi azalış gösteriyor.

  • Birçok şirket, çalışanların geçici bir ev ofisi yaratmaya çalışırken, bilgisayar monitörleri, klavyeler ve ofis ekipmanları konusunda talebi artıran evden çalışma politikası uyguladı.

  • Çoğu seyahat geçici süreliğine durduruldu. Bavul ve valiz, evrak çantası ve kamera kategorilerinde düşüşlere neden oldu. Buna ek olarak, birçok bahar tatili tatil iptal edildi ve sandalet ve mayo kategorilerinde bir düşüş tetiklenmişe benziyor.

  • Gelin ve Damat takımları dahil olmak üzere resmi kıyafet kategorileri, birçok çiftin düğünlerini iptal etmek veya geciktirmek zorunda kaldığı için düşüş gösteriyor.

  • Bu belirsiz süre boyunca, tüketici alışveriş davranışı tüm aile için evde daha fazla zaman harcanması ihtiyacını karşılamak üzere değişti.

Bu salgın süreci her ne kadar geçici de olsa, bu süreçte, birçok alışveriş alışkanlıklarını değiştirmişe benziyor. Bu süreçte, ağırlıklı olarak, temel ihtiyaçlar ve evde geçirilen süreçte kullanılacak ürünlere yöneldiği açıkça görünüyor.

0 yorum
bottom of page