top of page
Ara

Eric Salama görevini devretmeye hazırlanıyor

Kantar CEO'su görevinden ayrılacağı açıklanan Eric Salama, yeni genel müdür açıklanana kadar görevinde kalması bekleniyordu.

Kantar CEO'su Eric Salama, bu yıl Haziran ayı ortasında görevini bırakacağı düşünülürken, Kantar'dan yapılan son açıklama ile bugün itibariyle görevinden resmi olarak ayrıldı.


2019 sonunda Kantar, Eric Salama'nın pazar araştırması sektöründen 17 yıl sonra ayrılmak istediğini açıklanmıştı.

WPP'ye ait içgörü ve danışmanlık bölümünde yer alan Kantar, 2019 yılının Temmuz ayında Bain Capital'e çoğunluk hissesini 4 milyar dolara satışının sürecini yöneten Salama, geçtiğimiz yılın Aralık ayında yeni atama gerçekleşinceye kadar CEO görevinde kalacağını açıklamıştı. Daha sonra şirketin yönetim kurulunda bulunmasına ve Kantar'ın hedeflerine ulaşmasında danışmanlık vereceği yönetim kuruluna katılması bekleniyordu.


Kantar'dan yapılan açıklamaya göre, Salama’nın şirketten ayrılmasının Adam Croizer'ın başkan olarak atanmasının bir bağlantısının olmadığını ifade etti. Sözcü, ayrıca, Salama’nın ayrılmasının yönetim kurulu tarafından alınan bir karar olduğunu söyledi.

"Şirketin dönüşüm yolculuğunun bu noktasında şirket üzerinde uzun vadeli etkileri olan kararlar alınıyor. Yönetim Kurulumuz 2020 büyüme planının sıkı bir şekilde yürürlüğe girmesiyle, bu kararların uzun vadede uygulanmasından sorumlu olacak liderlik ekibi tarafından alınmasını uygun bulmuştur."

Kantar sözcüsüne göre, yeni bir CEO ile görüşmeler Crozier tarafından da inceleniyor ve sürecin oldukça verimli geçtiğini ifade ederek şöyle devam etti: "Uygun bir zamanda bir resmi görüşmelere başladığımızda sizleri bilgilendiriyor olacağız."


Kantar’ın yönetim kurulu hâlâ, Salama'dan Haziran ayı sonunda şirkette harici üst düzey yönetici olarak almasını istiediği ifade edilirken, Salama'nın son fikrini Haziran ayı sonuna doğru vermesi bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page