top of page
Ara

Epic Games, Fortnite oyuncularına Apple'ın politikalarıyla ilgili e-posta göndermeye başladı

Epic Games dün akşam Fortnite oyuncularına yeni çıkan Marvel temalı içeriğini cihazlarında oynamanın mümkün olmayacağını bildiren için e-posta gönderdi

Epic Games, Fortnite oyuncularına Apple'ın politikalarıyla ilgili e-postalar göndermeye başladı

Epic Games dün akşam iPhone, iPad ve Mac'teki Fortnite kullanıcılarına yeni çıkan Marvel temalı 4. sezon içeriğini cihazlarında oynamanın mümkün olmayacağını bildirmek için e-posta gönderdi.


E-postada, Epic Games, Apple'ın App Store ücretlerini yeni içeriğin kullanılamaması nedeniyle eleştiriyor, ancak Apple, doğrudan ödeme seçeneği kaldırılırsa ve Fortnite, ``Uygulama Mağazası'' politikalarına uyarsa, güncellenebilir ve `` Uygulama Mağazası''nda kalabileceği öngörüler arasında.


Mahkemede iki şirket arasındaki hukuk mücadelesi bir süredir devam ediyordu. Epic Games'in gönderdiği e-postadan:


"Apple, Fortnite güncellemelerini ve “Uygulama Mağazası” nda yeni kurulumları engelliyor ve Apple cihazları için Fortnite geliştirme yeteneğimizi sona erdireceklerini söyledi. Sonuç olarak, Bölüm 2 - Sezon 4 güncellemesi (v14.00) 27 Ağustos'ta iOS ve macOS'ta yayınlanmadı. [...]


Apple, Fortnite gibi uygulamalarda yapılan tüketici ödemelerinin %30'unu toplayabilmeleri için rekabeti sınırlar ve ödediğiniz fiyatları yükseltir. Epic, doğrudan ödeme seçeneğiyle fiyatları düşürdü, ancak Apple, Epic'in tasarrufları doğrudan oyunculara aktarmasını önlemek için Fortnite'ı engelliyor. Epic, Apple'ın mobil cihaz pazarlarındaki rekabet karşıtı kısıtlamalarını sona erdirmek için yasal işlem başlattı. 13 Ağustos, 17 Ağustos ve 23 Ağustos dosyalarımız için makaleler mevcuttur. Apple, bu eyleme misilleme olarak tüm iOS cihazlarında Fortnite güncellemelerine ve yeni yüklemelere erişiminizi engelledi."


Epic Games, müşterilere mevcut 3. sezon içeriğini oynayabileceklerini, ancak ilerlemenin mümkün olmadığını ve iOS ve Mac oyuncularının diğer cihazlardakilerle platformlar arası oynayamayacağını bildiriyor. Apple ürünlerini kullanan oyuncular, 4. sezon içeriğine erişimi olan alternatif bir platforma giriş yapmadıkları sürece yeni kozmetik seçeneklerine erişemezler ve yeni sezondan hediyeler alamazlar. Battle Lab, Duos ve LTM'ler iOS'ta devre dışı bırakıldığı için iOS oyuncuları yeni Hızlandırılmış Zorlukları ve Tarz Mücadelelerini tamamlayamıyorlar.


Epic Games, iOS cihazları yerine, müşterilerin Android, PC, PlayStation, Xbox veya Nintendo Switch'te Fortnite oynamalarını önerir ve müşterileri uygulama içi satın alımlar için para iadesi istemeleri için Apple'a yönlendiriyor.


Epic Games, Apple'ı Fortnite güncellemelerinin iOS cihazlarında kullanılmaya devam etmesine izin vermeye zorlayacak ve Apple'ın Epic Games geliştirici hesabını feshetmesini engelleyecek geçici bir kısıtlama kararı aldırmaya çalıştı, ancak yargıç Apple'ın yanında yer aldı ve bir kısıtlama kararı vermedi.


Davayı takip eden yargıç, Epic Games'in avukatlarına, Epic'in yapması gereken tek şeyin "durumu statükoya geri götürmek olduğunu ve hiç kimsenin zarar görmeyeceğini" söyledi, ancak Epic bunu yapmamayı seçti ve Epic Games, Apple feshetmeye hazırlanadursun, şirket kararlılığını koruyor. Epic avukatları aslında Epic'in "rekabete aykırı bir sözleşmeye geri dönemeyeceğini" söyledi.


Apple, Ağustos ortasında, Epic'in 28 Ağustos'ta geliştirici hesabına erişimini kaybedeceğini söyledi, bu nedenle, her iki tarafın da geri adım atma planı olmadığı için Fortnite öngörülebilir bir gelecekte kullanılamayacak gibi görünüyor.


Apple, Epic'in üçüncü taraf geliştiriciler tarafından kullanılan Unreal Engine üzerinde çalışmasını da engelleyecekti, ancak Epic, bunun olmasını önlemek için bir kısıtlama kararını başarıyla sağladı. Bu nedenle, Epic, "Uygulama Mağazası" kurallarını ihlal etmeye devam ettiği sürece Apple'ın Fortnite'ı engellemesine göz yumulması beklenirken, Epic International geliştirici hesabını ve Unreal Engine için kullanılan araçları feshetmesinin önü şimdilik kapalı görünüyor.


Apple vs. Epic savaşındaki bir sonraki duruşma 28 Eylül'de gerçekleşecek ve Epic, Fortnite'ın `` Uygulama Mağazası'na '' geri dönmesini sağlayacak bir ön karar vermeyi hedefliyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page