top of page
Ara

Endüstri 4.0 zamanı geldi

Artan sektörel ihtiyaçların değişim çağında, tedarik zinciri esnekliği bir seçenek değil, acil bir zorunluluk olduğunu iyice hissettirmeye başladı.

Günümüzde şirketlerin değişken talebe, belirsiz arza ve kısıtlı kapasiteye cevap verebilmesi gerekmektedir. Ancak salgının ötesine baktığımızda, bireysel ve sürdürülebilir ürünler arayacak zorlu müşterilere de cevap verebilmeleri gerekir.


Herhangi bir şey varsa, bu oynaklık dijital dönüşüm ve endüstri 4.0'a olan ihtiyacı vurgulamıştır.


Zor zamanlarda tedarik zinciri aksaklıklarını yönetmeye ve azaltmaya yardımcı olmak ve maldaki iş fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için çevik ve esnek bir tedarik zincirine ve üretim süreçlerine ihtiyacımız var.


Endüstri 4.0 ön plana çıkıyor

Endüstri 4.0 akıllı üretime başladı, ancak bundan çok daha fazlası.


Sensörlerin maliyeti azaldıkça ve ekosistemler olgunlaştıkça, daha fazla bilgi yakalayabilen ve yatay iş süreçlerine daha derin entegre olabilecek akıllı ürünler ve varlıklar geliştiriyoruz. Bu, Endüstri 4.0'a fabrika odaklı bir girişimden şirket çapında bir iş stratejisine geçiş potansiyeli kazandırdı.


Artık bu ürünlerin ve varlıkların tüm yaşam döngüsü boyunca dijital bir iş parçacığını oluşturabilir ve yakalayabiliriz. Akıllı ürünler ve varlıklar artık tasarımdan işletmeye kadar iş süreçleri hakkında gerçek zamanlı bilgiler sağlayabilir. Bu zeka, yerleşik analitik ve kuralcı yeteneklerle kullanıcıları güçlendirebilir, verimliliği önemli ölçüde artırabilir ve maliyeti azaltabilir, ayrıca tamamen yeni iş modelleri ve gelir akışları sağlayabilir.


Akıllı Ürünler kişiselleştirilir, bağlanır ve akıllı hale gelir

Müşteriler, kişisel cihazlarıyla bilgi yakalayabilen ve paylaşabilen, hatta uzaktan kontrol edilebilen bireysel ve akıllı ürünler giderek daha fazla talep ediyor.


Tüm bunlar, kuruluşların pazar eğilimlerini izlemek ve müşterinin benzersiz isteklerini yerine getirmek için yenilik yapmak için bu düzeyde bir bağlantıya ihtiyaç duyduğu tasarım aşamasında başlar. Kuruluşlar giderek daha fazla, canlı bir ortamda kullanıldığında gerçek zamanlı verileri yakalamak için yerleşik sensörlere sahip daha akıllı, Endüstri 4.0 özellikli ürünler ve varlıklar tasarlamak istiyor.


Ayrıca inovasyon, tasarım, üretim mühendisliği ve montaj süreçlerini iyileştirmek ve otomatikleştirmek için tasarımdan hizmetten çıkarmaya kadar ürün yaşam döngüsünü dijitalleştirmemiz gerekiyor. Ancak bundan sonra bilgileri Mühendislik, Üretim ve Varlık İşlemleri arasında sorunsuz bir şekilde paylaşabilirsiniz.


Akıllı Ürünler, son dakika mühendislik değişikliklerinin hemen imalat operasyonlarına devredilebileceği esnek bir şekilde tasarlanmıştır. Bu, ilk sipariş zamanı ile gerçek bir üretim sürecinin tamamlanması arasında değişen müşteri gereksinimlerini karşılamak için önemli ölçüde daha yüksek çeviklik sağlar. Değişiklik etkileri otomatik olarak belirlenir ve yönetilir ve açık üretim siparişleri veya hammaddeler için satınalma siparişleri otomatik olarak ayarlanır.


Akıllı Varlıklar üretkenliği artırabilir ve yeni iş modelleri sağlayabilir

Kullandığımız veya ürettiğimiz varlıklara istihbarat ekleyerek artık uçtan uca tedarik zincirindeki verileri yakalayabilir ve kaldırabiliriz. Fiziksel bir varlığın bu dijital ikizini oluşturarak, tasarımdan hizmetten çıkarmaya kadar yaşam döngüsü boyunca izleyebilir, analiz edebilir, optimize edebilir ve bakımını yapabiliriz. Karlılık, varlık sağlığı ve kullanılabilirlik arasındaki dengeleme hareketini gerçekleştirmemizi sağlar.


Akıllı varlıklar size şunları söyleyebilir:

  • Nasıl performans gösteriyorlar

  • Nasıl ve ne kadar süredir kullanılıyor?

  • Hangi bakım stratejileri en anlamlı

  • Emisyonlar açısından sürdürülebilir bir şekilde çalışıyorlarsa

  • Bakım gerektirmeleri

  • Ve dahası .....

Sofistike mühendislikte on binlerce hatta yüz binlerce parça ile tasarlanmış son derece karmaşık makineler Malzeme Listeleri onlarca yıllık yaşam döngüsüne sahip olabilir. Yaşam döngüleri boyunca, bu varlıklar birden çok kez dağıtılacak ve birleştirilecektir; nakliye amacıyla ve tesise monte edilmek üzere. Parçalar düzenli olarak daha yeni varyantlarla değiştirilir. Bir makinenin tüm yaşam döngüsünü yönetmek Dijital İplik olarak adlandırdığımız şeydir.


Bu dijital iş parçacığında tam görünürlüğe sahip olmak operatörlerin şunları yapmasını sağlayabilir:

Varlık başlangıç ​​süresini / maliyetini en aza indirin

  • Duruş sürelerini azaltın

  • Öngörücü ve kuralcı bakım süreçlerini teşvik edin

  • Genel Ekipman Verimliliğini Artırma (OEE)

  • Pahalı ekipmanın ömrünü uzatın

  • Müşteri hizmet seviyelerini artırın

Akıllı Fabrikalar daha esnek, çevik ve duyarlı

Üretim söz konusu olduğunda, sofistike dijital tedarik zinciri yetenekleri ve daha fazla bağlantı, kuruluşların atölye görünürlüğünü artırmasına, süreç darboğazlarını tanımlamasına ve operasyonları daha çevik bir şekilde yönetmesine yardımcı olabilir. Bu da, sert üretim hatlarının esnek üretim hücrelerine dönüştürüldüğü akıllı fabrika yeteneklerini kolaylaştırır ve bu da seri üretimden seri özelleştirmeye geçişi mümkün kılar.


Fikir veren olaylar genellikle cihaz bağlantısı, sensör / makine verilerinin yatay bir iş sürecine dikey entegrasyonu ile sağlanır. Bu IT / OT yakınsaması, üretim operasyonlarını daha da otomatikleştirmemize olanak tanır. Makine tarafından tetiklenen talep sinyallerine, doğru malzemeleri doğrudan depodan her üretim istasyonuna tedarik etmek için otomatik güdümlü araçlar tarafından yanıt verilir. In-line Görsel kalite denetimleri, imalat şirketlerinin hataları üretim sürecinin başlarında ve daha düşük maliyetle tespit etmelerine yardımcı olmak için yapay zekaya dayalı olarak otomatikleştirilir ve denetim sürecini hızlandırmak için insan hatalarını azaltır.


Akıllı bir fabrika çevik, uyarlanabilir ve farklı üretim senaryolarını desteklemeye hazırdır. Aynı zamanda elastiktir ve değişen üretim hacimleri ve üretim teknolojileri ile başa çıkabilir. Bu, Akıllı fabrikaların üretim operasyonları yönetimini hem öngörücü hem de öngörücü yeteneklerle, gerçek zamanlı veriler, mühendislik / ERP geri bildirim döngüleri ve tasarım işbirliği için ağ yetenekleri ile kullanmasını sağlar.


Yetkili İnsanlar daha üretken ve daha iyi kararlar veriyor

Otomasyon ne kadar ileri giderse gitsin, üreticilerin her zaman insanlara ihtiyacı olacaktır. Operatörler, otomatikleştirilemeyen rolleri dolduracak, karmaşık görevleri tamamlayacak ve sezgisel kararlar alacaktır. Anahtar, neyin otomatikleştirilebileceğini ve neyin insan müdahalesini gerektirdiğini, insanların yerine AI ve robotik ile büyütmek amacıyla gerçekleştirmektir.


AI, kişiyi süreçten çıkarmaz. Robotu kişiden çıkarır. İnsanlar sizin en önemli kaynağınızdır ve olmaya devam edecektir; işlerini güvenli ve etkili bir şekilde yapmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak en önemli göreviniz olacaktır. Anahtar, öngörülemeyen olayları gerçek zamanlıya yakın bir şekilde yönetebilmeleri için hızlı, ancak bilinçli kararlar vermeleri için onlara veri vermektir. Bağlı cihazlar, operatörlere Sanal Gerçeklik / 3B yer paylaşımlarındaki çalışma talimatlarını yönlendirir ve çevre koşulları içinde çalışmak için güvensiz olduklarında çalışanları uyarır.


Ve otomasyon derecesi arttıkça, vermeleri gereken kararların karmaşıklığı da artar. Örneğin, bileşenler beklenen kalite seviyesinde mevcut değilse, üretim sırası en kritik müşteri siparişlerini etkilemeden değiştirilmelidir. Aynı durum, planlanmamış bir makine arızası için de geçerlidir. Çalışanlarınızın sorunu çözmek için bilgilere ihtiyacı olacaktır.


Neden ERP ve neden şimdi?

Şirketler, değişen pazar koşullarına uyum sağlamaya ve artan bir üretim partisine olan ihtiyacı karşılamaya çalışırken, üretkenliği ve dayanıklılığı artırmalıdırlar.


IoT, AI, Edge computing gibi teknolojiler yoluyla otomasyon, tedarik zincirinizin dijital bir aynasını aşağıdakileri gerçekleştirmenizi sağlayabilir:

  • Müşteri taleplerinizi karşılayacak en yüksek esneklik seviyelerine izin verilmesi

  • Daha yüksek verim için üretim hatlarını optimize edin ve otomatikleştirilmesi

  • Müşteri hizmet seviyelerini arttırırken tedarik zinciri maliyetlerini önemli ölçüde azaltılması

  • Depolarda, transit ve üretim malzemelerinde doğru stok seviyeleri elde edilmesini

  • Tüm lojistik ağında malları takip edin ve izlenmesi

  • Kârlılık, varlık sağlığı ve kullanılabilirlik arasındaki dengeleme hareketini gerçekleştirilmesi

  • Güvenliği ve çalışanlarınızın güçlendirilmesini artırılması

  • Tüm kullanıcılara gerçek zamanlı bilgi ve analiz sağlanması

  • Operatörlerin makine üreticileriyle nasıl çalıştığı paradigmasını değiştirilmesi

ERP konusunda uzman birçok şirket müşterilerin üretim işlerini dönüştürmelerine yardımcı olacak stratejik bir yatırımlarını tanıtmaya devam ediyor.


ERP konusunda sunulan eşsiz çözüm portföyü, mühendislik, üretim ve varlık operasyon süreçlerinin dijitalleştirilmesini, makinelerin / cihazların bağlanmasını ve otomatikleştirilmesini sağlamak ve yapay zeka ve gelişmiş analitik yoluyla istihbarat sağlamak için tüm tedarik zinciri sürecinize endüstri 4.0 süreçlerini desteklemekte. Şirketlerin performansı sürekli olarak iyileştirebilir, maliyeti düşürebilir ve Tedarik Zincirinizin çevikliğini ve esnekliğini artırabilir.


ERP yazılımları ve çözümleri sunan bazı firmalar, SAP, Oracle, Microsoft, ve yerli girişimlerden olan logo'nun adresini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum
bottom of page