top of page
Ara

En iyi 46 açık kaynaklı yazılım uygulaması

Güncelleme tarihi: 1 Şub 2021

CRM, muhasebe platformları, video düzenleme dahil olmak üzere en iyi ücretsiz uygulamalar listemizle en iyi açık kaynak yazılımlar listesi

En iyi 46 açık kaynaklı yazılım uygulaması

Şaşırtıcı miktarda çevrimiçi olarak kullanılabilen açık kaynaklı yazılım var. Hemen hemen her ücretli, tescilli yazılımın etkileyici bir açık kaynak alternatifi vardır. Uygulamaya göre kategorize edilen bu liste, sizi hem işletmeler hem de bireyler için piyasadaki en popüler ve kullanışlı açık kaynaklı yazılımlardan bazılarına götürür.


Açık kaynaklı CRM yazılımı

CRM, Müşteri İlişkileri Yönetimi anlamına gelir . CRM yazılımı, işletmelerin satışları, müşterileri yönetmesine ve sonuçta büyümeyi / karı artırmasına olanak tanır. CRM yazılımı, birçok şirketin iş yapma şeklini değiştirdi ve ekip üyelerinin müşteri ilişkilerini toplu olarak yönetmek, ortaklarla iletişim kurmak ve müşteri etkileşimlerinin kayıtlarını tutmak için müşteri hesaplarını paylaşmasına olanak tanıdı.


Yavaş süreçleri otomatikleştirerek, tüm bilgileri kolayca erişilebilen bir yerde derleyerek ve size eyleme dönüştürülebilir iyileştirmeler sağlamak için satış verilerinizin analizinden yararlanarak, işletmelerin satış süreçlerini kolaylaştırmak ve iyileştirmek çok önemlidir . Satış süreçlerine dayalı özelleştirmeden ve diğer benzer şirketler tarafından operasyonlarını daha da kolaylaştırmak için yapılan iyileştirmelerden yararlanabilecekleri için, artık daha birçok işletme açık kaynaklı bir CRM'yi tercih ediyor.


1. SuiteCRM

SuiteCRM tarafından sunulan kapsamlı bir CRM paketi . Gerçek zamanlı bir gösterge panosu, size en son ve en güncel rakamları göstererek işletmenizin nakit akışı ve aktif projelerin durumu hakkında içgörüler sağlar . Satışlarınızı, müşteri hizmetlerinizi ve pazarlamanızı tek bir yerde birlikte halledebilir ve yerleşim araçlarını ve modüler formatı amaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Kurulumu kolaydır ve Windows, OS / X, Ubuntu, Android ve iOS dahil hemen hemen her işletim sisteminde çalışır. Sezgisel arayüzü, alandaki en iyilerden biridir ve onu en erişilebilir CRM'lerden biri yapar.


2. Odoo

Odoo'nun topluluk sürümü ücretsiz, açık kaynaklı bir CRM'dir . 'Genişletilebilir mimari' temelinde çalışır, yani uygun gördüğünüz şekilde farklı özellikler ekleyebilirsiniz. Kurması ve uygulaması daha zor olanlardan biridir, ancak satış noktası uygulaması, perakende satış mağazaları ve restoranlar gibi gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeler için özellikle yararlı olmasını sağlar.


Açık kaynak proje yönetimi yazılımı

Proje yönetimi, doğru insanların doğru zamanda doğru işleri yapmasını sağlamakla ilgilidir. Proje yöneticilerinin bir projenin tüm bölümlerini denetleyebilmesi, görevlendirilen ekiplerin birbirleriyle iletişim kurmasını sağlaması ve herkesin ihtiyaç duyduğu tüm bilgilere erişebilmesini sağlaması gerekir. Proje yönetimi yazılım sistemlerini kullanmak, bu süreci kolaylaştırarak daha yüksek bir başarı oranına ve artan karlara yol açabilir.


3. Görev Görevlisi

Kurulumu kolay ve tamamen ücretsiz olan TaskJuggler , karmaşık projelere basit bir yaklaşım sunar. Proje yönetimi aracı, bireysel görevleri otomatik olarak planlayabilen bir dizi kitaplık ve komut satırı aracıyla birlikte gelir. Ayrıca, çakışan durumların çözümünde özellikle iyidir ve proje için zaman çizelgeleri, kaynak ataması ve bir proje bütçesi gibi özellikler girebilirsiniz.

Piyasadaki en güçlü yazılımlardan biridir ve ciddi proje yöneticileri için idealdir. Özelleştirilebilir raporlama işlevleri, maliyet ve gelir planlaması ve risk ve iletişim yönetimi dahil olmak üzere kapsamlı bir özellik yelpazesi içerir. Planlama araçları, başlamadan önce bir projeyi görselleştirmenize olanak tanır ve projeyi zaman, maliyet ve kaynaklara dayalı olarak planlamanıza yardımcı olur.


4. Freedcamp

En popüler ve sağlam proje yönetimi yazılım sistemlerinden biri Freedcamp'tır . Projeler ve görevler arasında kolay gezinmeye izin veren duyarlı, sezgisel ve pürüzsüz bir tasarım sunar. Takviminizi diğer ekip üyeleriyle paylaşabilir, zamanlamaları ve sorunları takip edebilir ve hareket halindeyken ona erişebilirsiniz. Ayrıca size Google Takviminizi, Google Drive'ınızı ve Dropbox'ınızı entegre etme seçeneği sunar.

Freedcamp, ciddi işletmelerden ve şirketlerden, arkadaşlarla bir hafta sonu tatili planlamak isteyen halk üyelerine kadar herkesi hedef alıyor. Bu erişilebilirlik, kullanıcı dostu stiline ve tasarımına yansımıştır. Freedcamp, Deloitte, Apple ve Google dahil dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarında kullanılmaktadır.


Açık kaynak yardım masası ve biletleme yazılımı

Yardım masası yazılımı, müşteriler ve işletmeler arasında bir ürün veya hizmetle karşılaşmış olabilecekleri sorgular, sorunlar ve sorunlar hakkında etkili iletişim sağlar. Bunu e-postalar, sohbet desteği, web siteleri ve SMS gibi çeşitli iletişim kanallarını kolaylaştırarak yaparlar.

Biletleme yönetimi bunun önemli bir parçasıdır: Yazılım gelen müşteri destek sorgularını biletleyerek bunları kategoriye ve öncelik sırasına göre yönetebilir ve ayrıca şirketin her bir sorguyu takip etmesini sağlar. Bilet yönetimi, kullanıcıların soruna bağlı olarak her bilet için yanıt ve sorun çözme süreleri belirlemelerine de olanak tanır.


5. HelpDeskZ

Bu basit, modernleştirilmiş yazılım, kullanıcıların ilgili işlemleri ve hizmetleri görüntülemek için gösterge tablolarını kişiselleştirmelerine olanak tanıyan bir özelleştirme özelliği de dahil olmak üzere bir dizi yararlı işlevle birlikte gelir. Bir diğer son derece kullanışlı özellik, HelpDeskZ’in e-posta ve mesajlaşmaya yardımcı olan otomatik boru hattı oluşturma işlevidir . Son olarak, aynı zamanda çok dillidir ve özellikle uluslararası işletmeler için yararlıdır.


Açık kaynak satış noktası yazılımı

Yararlı bir satış noktası sistemi, herhangi bir küçük tuğla ve harç işinin sorunsuz çalışması için merkezidir. Esasen, ister kasa, ister bilgisayar, hatta bir iPad üzerinden satış yapmanıza olanak tanır. İyi bir POS sistemi, her şeyi kontrol altında tutmak için stok seviyelerinizle iletişim kurar.

POS sistemleriyle ilgili zorluk, herkese uyan bir boyutun olmamasıdır. Bu nedenle, yazılımı özel iş ihtiyaçlarınıza göre uyarlayabileceğiniz için açık kaynak seçeneği özellikle iyi bir fikirdir.


6. Odoo

Odoo, CRM araçlarında gördüğümüz gibi, işletmeler için bir dizi yararlı açık kaynaklı yazılım aracına sahiptir. POS sistemleri, bağımsız bir ürün olarak veya proje yönetimi, ERP ve SCM araçları dahil olmak üzere diğer çözümleriyle entegre olarak gelir. Doğrudan Odoo envanteriyle bağlantı kurar, böylece stokları takip edebilirsiniz ve ayrıca pazarlama ve satış çözümleri ve e-ticaret araçlarıyla bağlantı kurarak satış sürecine bütünsel bir yaklaşım sağlar. Hem Windows hem de Linux'ta çalışır ve LGPL sürüm 3 altında yayınlanır.


7. Chromis

Genç açık kaynak POS çözümlerden biri olan Chromis 2015 Chromis teklifler uniCenta makbuz düzenleri ve ekran düzenleri de dahil olmak üzere özelleştirme için bir dizi seçenek, bölünmüş. Bu çözüm, siparişleri ayrı bir monitöre geri göndermenize olanak tanıyan mutfak ekranı yazılımını entegre etme seçeneği sayesinde özellikle restoranlar ve yemek servisi satış noktaları arasında popülerdir. Diğer özellikler arasında yerleşik bir müşteri veritabanı ve CSV formatında ürün içe aktarımı bulunur.


Açık kaynak muhasebe yazılımı

Mutlak bir iş olmazsa olmazı muhasebe yazılımıdır. Faturaları, faturaları, borçları, hisse senetleri ve diğer finansal bilgileri tek bir yerden yönetmenize yardımcı olur.


8. GnuCash

Esnek, çok amaçlı ve platformlar arası bir işletim sistemi muhasebe çözümü GnuCash'tir. Linux, Windows ve macOS üzerinde çalışır ve hem küçük işletme muhasebesi hem de bireylerin finansmanı için uyarlanabilir . İşletme banka hesaplarınızı, stok seviyelerinizi, gelir ve giderlerinizi takip edebilirsiniz ve yazılım ayrıca bilgilere dayalı olarak raporlar ve grafikler oluşturabilir. Bu güçlü bir çözümdür ancak düşük öğrenme eğrisi ve sezgisel arayüzü ile şaşırtıcı derecede kullanımı kolaydır.


9. LedgerSMB

2006 yılında piyasaya sürülen en basit araçlardan biri LedgerSMB'dir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için özel olarak tasarlanmış bu çözüm, Windows, Linux ve macOS dahil olmak üzere birden çok platformda çalışan güçlü bir çözümdür. Faturalama ve satış işlevlerinden envanter yönetimine ve kâr ve maliyet merkezlerine kadar LedgerSMB, kapsamlı bir muhasebe özellikleri seti sunar. Özellikle iletişim işletmeleri, BT hizmetleri, kiralama işletmeleri, perakende ve ticaret için kullanışlıdır ve 45 dil ile birlikte gelir.


Açık kaynak ERP sistemleri

ERP, tüm işletmelerde ürün planlama, finans ve muhasebe, ürün fiyatlandırma, maaş bordrosu yönetimi, envanter listelerini bir araya getirmek için kullanılan sistemler olan kurumsal kaynak planlaması anlamına gelir. ERP yazılımı, CRM, POS ve muhasebe gibi ele aldığımız tüm farklı unsurları, bir işletmedeki tüm işlevleri ve işlemleri denetleyebileceğiniz uyumlu bir sistemde birleştirir.


10. ADempiere

KOBİ'leri hedefleyen ADempiere , 2006 yılında Compiere ERP yazılımından doğdu. ADempiere, işletmelerin bir dizi işlevi kendi bireysel iş ihtiyaçlarına uyacak şekilde uzlaştırmasına yardımcı olan kapsamlı bir ERP sistemi sunar - ERP paketi bir tedarik zinciri yönetimi (SCM) aracı içerir ve CRM özelliği. Linux, Unix, Windows ve macOS'ta mevcuttur, hem PC'lerde hem de akıllı telefonlarda uyumludur.


11. Apache OFBiz

Şık bir ERP çözümü, şirketlerin yazılımı kendi ERP ihtiyaçlarına göre özelleştirmesine olanak tanıyan ortak bir mimari sağlayan Apache OFBiz'dir. Bu nedenle, öncelikle yazılımı uyarlamak, genişletmek ve mevcut iş süreçlerine ve BT sistemlerine entegre etmek için BT kaynaklarına sahip olan büyük işletmeleri hedefliyor.


OFBiz, ERP sistemi söz konusu olduğunda deneyimli bir profesyoneldir ve son on yıldır en iyi işletmelerde yer almaktadır. Muhasebe, üretim, katalog yönetimi, CRM, e-ticaret ve envanter yönetimi için modülleri entegre edebilirsiniz. Apache 2.0 altında lisanslanmıştır ve çeşitli platformlarda çalışır.


Açık kaynak varlık yönetimi

Birçok işletmenin bir çeşit varlık yönetimi yazılımına ihtiyacı vardır. Varlık izleme veya yönetim yazılımı, tedarikinden elden çıkarılmasına kadar her türlü varlığı kaydetmek ve izlemek için araçlar sunar. Yazılım, konumu, bakım planı, kullanımı ve amortismanının yanı sıra sigortanın ne zaman yapılacağı gibi diğer hususlar dahil olmak üzere varlıkla ilgili tüm bilgileri tek bir yerde görmenizi sağlar. Makineler, ekipmanlar, araçlar, mücevherler gibi her türlü taşınabilir veya taşınmaz varlığı yazılımı kullanarak izleyebilirsiniz.


Kaynak varlık yönetimi yazılımının amacı, bir varlığın verimliliğini en üst düzeye çıkarmaktır. Varlığa ne kadar para ve zaman harcadığınızı görebilir ve onu satmanın veya elden çıkarmanın daha iyi olup olmayacağını görmek için çıktısına göre ölçebilirsiniz.


12. OpenMAINT

Özel olarak taşınabilir varlıkları, yani binalar, tesisler, teknik cihazlar, mobilyalar ve diğer bakım faaliyetlerini yönetmek istiyorsanız, OpenMAINT'e bir göz atmalısınız. OpenMAINT, sezgisel ve kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüzü ile piyasadaki en şık varlık yönetimi araçlarından biridir. Uygulama, varlıklarla ilgili verileri görmenize, düzenlemenize ve güncellemenize yardımcı olur, böylece planlı bakımı takip edebilir, depodaki yedek parçaları izleyebilir, bakım bütçenizi takip edebilir ve enerji maliyetlerine ne kadar harcadığınızı görebilirsiniz.


OpenMAINT, varlıklar hakkında tüm bu ilgili bilgileri toplama kapasitesine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda özelleştirilmiş raporlar oluşturmak için verileri analiz edebilir. Bu raporlar, operasyon ekiplerinin ve yönetimin şirket kararları almasına yardımcı olur.


13. AssetTiger

En erişilebilir varlık yönetimi yazılım paketlerinden biri , web'de, tablette ve hatta cep telefonunuzda kullanabileceğiniz AssetTiger'dir. Bu nedenle, varlıklarınızı istediğiniz zaman, istediğiniz yerden takip edebilirsiniz. AssetTiger, onu pahalı tescilli meslektaşlarının birçoğuyla aynı ligde tutan çok çeşitli etkileyici özelliklere sahiptir. Sınıflandırma işlevleri, varlıklarınızı hızla sıralayabileceğiniz, izleyebileceğiniz ve yönetebileceğiniz anlamına gelir.


Ayrıca, özelleştirme söz konusu olduğunda çok fazla kapsamı var. Hesaba sınırsız sayıda kullanıcı erişebilirken, kullanıcı başına erişim izinlerini kişiselleştirme seçeneğine sahiptir. Ayrıca, varlık günlüklerini farklı bilgileri gösterecek şekilde özelleştirebilirsiniz. Bakım, onarım veya sigorta yenilemeleri gerektiren varlıklar için hesapta uyarılar bile ayarlayabilirsiniz.


14. Ralph

Ralph, Apache 3.0 lisansı altında bulunan daha hafif bir seçenektir. Kendi işletmenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde kolay özelleştirmeye izin veren Django ve Python kullanılarak oluşturulmuştur. DCIM, Asset Mgmt ve CMDB sistemlerinin en iyi özelliklerini birleştirerek tek, kullanımı kolay ve iyi entegre edilmiş bir arayüz oluşturur.


Ralph'i kullanarak varlık alımlarını takip edebilir ve varlıkların yaşam döngüsünü izlemek için esnek akış sistemlerini kullanabilirsiniz. Bu paket özellikle veri merkezleri ve arka ofisler için tasarlanmıştır ve bunlar için ekstra destek içerir.


15. ResourceSpace

Bu yazılım özellikle dijital varlık yönetimine odaklanmaktadır. Şık ve özelleştirilebilir, yani uygulamayı işinize göre yeniden biçimlendirebilir ve uyarlayabilirsiniz. Erişilebilir özelliklerinden biri, kullanıcıların dosyaları tek bir merkezden ekipler arasında kolayca paylaşmasına olanak tanır. Gelişmiş gizlilik ayarları, yalnızca doğru kişilerin doğru dosyalara ve verilere erişmesini sağlar.


Dijital varlıklar, fotoğraflar ve yüksek çözünürlüklü videolar gibi medya varlıklarını içerebilir. ResourceSpace, bu dijital varlıkların koleksiyonlarını çeşitli kaynaklardan ve çeşitli belge formatlarında kolayca yönetmenize, sıralamanıza, arşivlemenize ve korumanıza olanak tanır.

Açık kaynak şifre yönetim yazılımı

Siber güvenlik, herhangi bir işletme için acil bir konudur. Parolalarınızı paylaşılan bir excel sayfasında saklayabileceğiniz günler geride kaldı. Bilgisayar korsanları her zamankinden daha akıllı hale geliyor ve bir siber güvenlik olayının işletmeler ve bireyler için çok büyük sonuçları olabilir. Her hesap için aynı parolayı kullanmak veya parola veri tabanınızı ifşa bırakmak gibi, önemli miktarda veri ihlali kötü parola alışkanlıklarından kaynaklanır.

Parola yönetimi yazılımının arkasındaki fikir, tüm parolalarınızı güvenli bir şekilde tek bir yerde saklamanıza izin vermesidir, böylece tüm hesaplarınız için aynı kelimenin bir varyasyonunu kullanmanız veya bir grup benzersiz parolayı denemek ve hatırlamak zorunda kalmazsınız . Oturum açma kimlik bilgilerinizi genellikle şifrelenmiş bir biçimde ve ihtiyaç duyduğunuzda alabileceğiniz merkezi bir konumda depolarlar. Birçok yazılım, bir dizi alfanümerik karakter ve sembol kullanarak sizin için güçlü parolalar oluşturarak , birinin oturum açmanızı tahmin etmesinden veya bilgilerinizi kaba bir şekilde zorlamadan kaynaklanan siber riski azaltır.


16. KeePass

KeePass hem bir şifre oluşturucu hem de kimlik bilgileri depolama aracıdır. Kullanımı kolaydır ve kapsamlı bir dizi özelliğe sahiptir. Endüstri standardı AES şifrelemesinin yanı sıra iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanarak, oturum açma ayrıntılarınızı, parolalarınızı ve kimlik bilgilerinizi güvende tutmayı amaçlar.


KeePass'ın diğer bir önemli avantajı da platformun taşınabilirliğidir. Yalnızca Windows, Mac ve Linux'a ve diğer mobil cihazlara indiremezsiniz, aynı zamanda veri tabanınızı ve yazılımı ek koruma için bir USB çubuğunda da depolayabilirsiniz. Aynı zamanda daha hafif seçeneklerden biridir, yani PC'nizdeki değerli alanı tıkamaz.


KeePass'ın halihazırda etkileyici olan özellikleri genişletmek için bir dizi eklenti de mevcuttur. Bazı eklenti örnekleri, KeePass verilerinizi otomatik olarak bulut depolama tesisinizle veya tarayıcınızla senkronize etmenize izin verir ve bu, özellikle ekipleri arasında şifreleri paylaşmak isteyen işletmeler için faydalıdır.


17. Password Safe

Password Safe , Windows ile uyumlu, kullanışlı ve basit, ücretsiz bir açık kaynak yazılım paketidir. Biraz daha eski kullanıcı arayüzüne yansıyan, piyasadaki daha temel şifre yazılımlarından biridir. Bununla birlikte, işi iyi yapıyor - kullanıcılar, bir ana parola ile erişilebilen, şifrelenmiş bir biçimde saklanan parola ve kullanıcı adı listeleri oluşturabilir. Özelliklerden biri, güvenliğinizi artırmak için karmaşık, rastgele parolalar oluşturabilen bir parola oluşturucudur.


18. Passbolt

En iyi açık kaynak şifre yönetimi yazılımı biridir olarak Yaygın kabul Passbolt özellikle takım ve DevOps için. KOBİ'ler için özel olarak uyarlanmıştır, ancak sınırsız sayıda kullanıcı tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir, yani daha büyük şirketlere de hitap edebilir. Yazılım, kullanıcıların parolaları paylaşmasına, veritabanlarını CSV ve kdbx formatlarında içe ve dışa aktarmasına ve yazılımı tarayıcılarıyla kolayca entegre etmesine olanak tanır.


Açık kaynak video / ses editörleri

Açık kaynaklı yazılım, ister profesyonel ister amatör düzeyde olsun, yaratıcı alanda büyük bir rol oynar. Piyasadaki en iyi video ve ses editörlerinden bazıları açık kaynak kodludur.


19. Open Shot

Ne Open Shot üzerinde diğer açık kaynak video editörleri var - özellikle Avidemux'u - gücüdür. Open Shot geniş bir özellik yelpazesi sunar ve bu da onu kendi tescilli meslektaşları ile karşılaştırılabilecek birkaç editörden biri yapar.


Bu yazılımla, videolarınızı kırpma veya dilimleme seçenekleriyle çekimlerinizi ayrı bölümlere ayırabilirsiniz. Çekimlerinizin üzerine, birden çok katmanda istediğiniz kadar efekt ekleyebilirsiniz. Efekt motoru, rengi ters çevirme gibi özellikler sunar ve çekimlerinize solma, kayma ve sıçrama gibi animasyon ekleyebilirsiniz. Sürükle ve bırak özelliğini kullanarak ses ekleyebilir, çekim hızını kontrol edebilir ve daha fazla video ekleyebilirsiniz.


Kullanıcı arayüzü, sezgisel ve kullanıcı dostu bir tasarım kullanarak piyasadaki en iyilerden biridir ve herkesin erişebilmesini sağlar. Bu tema dil mevcudiyetiyle devam ediyor - Open Shot 70'in üzerinde dilde mevcuttur. Başka bir çapraz platform yazılımı olan Open Shot, Linux, Mac ve Windows'ta desteklenmektedir.


20. Shotcut

Bu yazılım bugün olduğundan çok daha kötü bir şekilde başladı. İlk sürümlerin biraz seyrek olduğu biliniyordu, ancak sadık topluluk tabanı onu şık bir açık kaynak video düzenleme programına dönüştürdü. Son eklemelerle, Adobe Premiere Pro gibi premium video düzenleme meslektaşlarına rakip olduğu bile söyleniyor.


Shotcut'ın ana cazibesi , neredeyse her formattaki video, ses veya diğer medyalarla karşılaşıldığında çok yönlülüğüdür. Diğer bir önemli fayda, kullanıcıların kaliteyi düşürmeden birden fazla efekt uygulamasına olanak tanıyan, tahribatsız ses ve video düzenlemesidir.


21. Avidemux

Bu açık kaynaklı video düzenleyici, basit video düzenleme için harikadır. Avidemux ücretsizdir, kullanıcıların video dosyalarını kesip filtrelemesine ve basit kodlama görevlerini yerine getirmesine izin verir. Yazılım, AVI, DVD uyumlu MPEG dosyaları, MP4 ve ASF gibi çeşitli dosya türlerini destekler. Ayrıca, güçlü komut dosyası oluşturma araçlarına sahip olarak size görevleri otomatikleştirme seçeneği sunar.


Avidemux, Linux, BSD, Mac OS X ve Microsoft Windows ile uyumludur. Bir GNU GPL lisansına sahiptir ve kaynak kodu esas olarak Mean'den gelir.


22. Audacity

Dijital medya ve Instagram influencer'larının yükselişiyle birlikte, Podcast oluşturmada bir artış oldu. Audacity , bu pazara 20 yıl önce zaten girmişti ve bugün en yaygın kullanılan açık kaynak uygulamalarından biridir. Windows, Mac ve Linux sistemleriyle uyumlu çok yönlü bir ses düzenleme aracıdır. Amatörler ses dosyalarını kaydedebilir, düzenleyebilir ve dışa aktarabilir ve binlerce ekstra özellikten yararlanmak için çok çeşitli üçüncü taraf eklentilerine erişebilir.


Audacity, kaygan arayüzü ve en üst düzey özellikleri sayesinde podcast'lerden müzisyenlere kadar profesyoneller arasında popüler olan bir başka araçtır. Neredeyse tüm ses dosyalarıyla çalışır ve doğrudan akışı da destekler. Tek dezavantajı, henüz bir mobil uygulama olmaması.


Açık kaynaklı kelime işlemciler

23. LibreOffice

Hemen hemen her ticari lisanslı yazılımın artık piyasada açık kaynak kodlu bir karşılığı var. Microsoft Office'in açık kaynaklı alternatifi, uygun bir şekilde adlandırılan LibreOffice'tir ve belki de piyasadaki en kullanışlı açık kaynak paketlerinden biridir. Belgeler, elektronik tablolar, veritabanları, diyagramlar, sunumlar ve daha fazlasıyla ilgilenmek için eksiksiz bir ofis tabanlı uygulama yelpazesi sunar. Microsoft'ta oluşturulan dosyaları bile destekler.


Birçok kişi aslında açık kaynak sürümünü tercih ediyor. LibreOffice, mobil uyumlu bağlantılar oluşturmanıza olanak tanıyan bir QR kod oluşturma aracı gibi Microsoft Office'te bulunmayan bazı etkileyici ekstra özelliklere sahiptir. OpenOffice, Microsoft Office'in bir başka popüler alternatifidir, ancak Microsoft dosya biçimlerini korumada daha fazla zorluk çekme eğilimindedir.


Açık kaynak geliştirici araçları

24. Notepad ++

Düzgün bir arayüz sunan Notepad ++, kodlayıcılar için en popüler araçlardan biridir ve dosyalar ve kodlarla değiştirmelerine ve oynamalarına olanak tanır. Notepad ++, verileri otomatik olarak açıkça numaralandırılmış satırlar halinde düzenler; bu, özellikle oyunlarının .ini dosyalarıyla oynamaya çalışan oyuncular için grafikler ve performans gibi şeyleri değiştirmek için yararlıdır.


Aynı anda birden fazla dosya üzerinde çalışmanıza izin veren bir sekme sistemi kullanarak kullanımı süper verimlidir. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bile yazılım, açmış olduğunuz sekmeleri hatırlayarak onu özellikle kullanıcı dostu hale getirir.


25. FileZilla

Bu ücretsiz dosya aktarım protokolü (FTP) istemcisi, sunucu dosya sistemlerini uzaktan yönetmenize olanak tanır. FTP, yeni web sayfalarınızı internete koymanıza, web sayfası dosyalarınızı diğer kişilerin erişebilmesi için bilgisayar sunucusuna aktarmanıza olanak sağlayan şeydir . FTP işlemleri, özellikle bir web istemcisi aracılığıyla zahmetli ve zaman alıcı olabilir. FileZilla, çoğu web sunucusu tarafından sağlananlardan daha zarif bir FTP deneyimi sunar.


Açık kaynaklı yazılım ilerledikçe, FileZilla daha sezgisel kullanıcı arayüzlerinden birine sahiptir. Biraz eski görünüyor, ancak kavraması hızlı ve kolaydır. Dosyalarınızı yerel sisteminizden sunucunuzun dosya sistemine almak için sürükleyip bırakmanız yeterlidir.


Ayrıca bir dizi ek özellikten ve gelişmiş kontrol seçeneklerinden yararlanacaksınız. Büyük dosyaları daha hızlı aktarabilir, dizin taramasını senkronize edebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşıyorsanız, FileZilla size yardımcı olacak bir ağ yapılandırma sihirbazı içerir.


Açık kaynaklı tarayıcılar

26. Mozilla Thunderbird

2004 yılında piyasaya sürülen Thunderbird, on gün içinde 1 milyon kez indirildi. Thunderbird, çoklu e-posta yönetimi için açık kaynaklı çözümünüzdür ve Microsoft Outlook gibi tüm e-posta gelen kutularınızı tek bir yerde görüntülemenize olanak tanır. Thunderbird, onu Microsoft Outlook'a göre popüler bir seçim haline getiren birkaç ek özelliğe sahiptir. Örneğin, e-postalarınızdaki etkinlik güncellemelerini yerleşik bir takvime bağlayabilirsiniz.


Aynı zamanda büyük dosyalarla uğraşan herkes için etkili bir seçenektir. Büyükçe bir dosyayı e-posta ile göndermek istiyorsanız, Thunderbird sizi güvence altına alır - dosyayı ayrı bir sunucuya yükleme ve bağlantıyı e-posta mesajınıza bırakma fırsatına sahip olacaksınız.


27. Brave

Google'ın açık kaynaklı Chromium tarayıcısından doğan Brave, tarama etkinliğini gizli tutmayı amaçlayan bir web tarayıcısıdır. Reklamları otomatik olarak engeller ve web sitesi izleyicilerini devre dışı bırakır. Brave'in birincil avantajı, Google Chrome uzantılarının çoğuyla uyumlu olmasıdır, ancak tipik bir Chrome tarayıcısında olduğundan daha hızlı bir yükleme süresi sunar.


Brave ayrıca Basic Attention Token'ları icat ettikleri sayesinde benzersiz bir gelir sistemi kullanır. Bunlar, kullanıcılara reklamlara bakmaktan elde edilen gelirin% 70'ini verir. Kazançlarını başka web sitelerine hediye edebilir veya jetonları gerçek paraya dönüştürebilirler.


Açık kaynak belge yönetimi yazılımı

Giderek daha fazla işin kağıtsız hale gelmesiyle, belge yönetimi yazılımı (DMS) her zamankinden daha önemli hale geldi. Çalışanların, işlerin mümkün olduğunca sorunsuz ve verimli bir şekilde yürümesini sağlamak için temel bilgilere doğru zamanda doğru erişime ihtiyacı vardır. Kolay dosya paylaşımı, daha hızlı görev tamamlama, artırılmış erişilebilirlik sağlar ve bir şirketin tüm organizasyonunu dijital hale getirmesine olanak tanır. Ve en iyi yanı, en iyi belge yönetim yazılımlarından bazılarının hem ücretsiz hem de açık kaynaklı olmasıdır.


28. OpenDocMan

OpenDocMan, özellikle kolay kurulum ve minimalist kullanıcı arayüzü ile kullanımı en kullanıcı dostu yazılımlardan biridir. Sisteme, özellikle bireyler ve küçük işletmeler için erişilebilir kılan her tür dosyayı ekleyebilirsiniz. OpenDocMan, kullanıcıların ihtiyaç duydukları değişiklikleri yapmalarına izin veren GPL lisansı altındadır.


Yazılım, yöneticilerin ve BT personelinin belge yönetimi görevlerini devredebileceği ve uygun gördükleri yerlerde erişimi kısıtlayabileceği veya verebileceği bir grup izinleri özelliği de dahil olmak üzere işletmeler için geniş bir özgürlük sağlar. Diğer özellikler arasında e-posta bildirim seçenekleri, kategoriye göre hızlı arama seçenekleri, otomatik belge incelemeleri ve güçlü belge yönetimi iş akışları bulunur.


29. OpenKM

Hem güçlü hem de verimli olmasıyla tanınan OpenKM, her büyüklükteki kuruluşun belgelerini yönetmesini kolaylaştıran bir dizi özellik sunar. OpenKM, belgelerin kolay paylaşımına ve meslektaşlar arasında belgeler üzerinde işbirliğine olanak tanır. Bazı özellikle yararlı özellikler arasında OpenKM'nin gelişmiş arama işlevi, benzersiz belge tanımlayıcısı, belgeleri kataloglama ve kategorize etme seçenekleri ile şık metni konuşmaya dönüştürücüsü bulunur.


OpenKM DMS'nin üç sürümü vardır: profesyonel, bulut ve topluluk. İlk ikisi ticari versiyonlardır, ancak topluluk planı tamamen ücretsizdir. Topluluk planı, kullanıcıların yazılımı uygun gördükleri şekilde değiştirmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyan GPL 2.0 kapsamındadır. Bununla birlikte, ücretli sürümler, ücretsiz sürümde bulunmayan kapsamlı kullanıcı desteğiyle birlikte gelir.


30. SeedDMS

Piyasadaki en sezgisel ve sofistike açık kaynaklı DMS'lerden biri SeedDMS'dir. Hem MySQL hem de sqlite3 veritabanlarını destekler ve belge tarama yazılımıyla birlikte gelir, bu da belgelerin hem depolanması hem de paylaşılması için kullanışlı olmasını sağlar. Erişilebilirdir, hem masaüstü hem de akıllı telefon kullanımına uygun şekilde uyarlanır ve aynı zamanda güçlüdür: çok seviyeli dizini 32.000'den fazla belgenin depolanmasına izin verir.


Açık kaynak kurtarma yazılımı

31. TestDisk

Bu listedeki tüm açık kaynaklı yazılımlar arasında, TestDisk, kullanıcı arayüzü söz konusu olduğunda belki de en az değişen yazılımdır . Basit, güçlü ve ücretsiz bir veri kurtarma yazılımıdır ve hatalı yazılım, virüsler veya insan hatasına kadar kaybolan veya silinen verilerin tüm bölümlerini kurtarmak için en iyi araçlardan birini temsil eder. İkinci temel amacı, önyükleme yapmayan diskleri yeniden önyüklenebilir hale getirmektir.


TestDisk, acemiler kadar uzmanlar tarafından da kullanılabilir, ancak soğuk ve klinik arayüzü tamamen yeni gelenler için göz korkutucu olabilir. Bununla birlikte, uzman olmayanların önyükleme yapmayan bir sürücü hakkında ayrıntılı, yararlı bilgiler toplaması ve daha sonra verileri analiz edecek uzmanlığa sahip birine aktarması için yararlı bir araç olabilir. Profesyoneller için TestDisk, yerinde kurtarma ve çok sayıda başka özel işlem gerçekleştirmek için gerekli tüm özellikleri ve işlevleri sunar. TestDisk, Mac, Linux ve Windows ile FreeBSD, NetBSD, Open BSD ve SunOS üzerinde çalışabilir.


32. PhotoRec

PhotoRec, genel olarak benzer işlevleri yerine getiren TestDisk'e eşlik eden bir programdır. Ancak, öncelikle fotoğraf dosyalarını, video dosyalarını ve diğer dijital ortamları kurtarmaya odaklanır. Sabit disklerdeki, CD-Rom'lardaki kayıp dosyaları, belgeleri ve arşivleri ve ayrıca dijital kamera belleğindeki kayıp fotoğrafları kurtarmak için PhotoRec'i kullanabilirsiniz.


PhotoRec ücretsizdir ve GNU Genel Kamu Lisansı altında dağıtılır. Temeldeki verileri hedefler, yani medya dosya sisteminin ciddi şekilde hasar gördüğü veya yeniden biçimlendirildiği bilgisayarlarda ve cihazlarda hala çalışabilir.


İşletim sistemi tasarım yazılımı

33. GIMP

1996 yılında piyasaya sürülen GIMP, bu alandaki en sevilen açık kaynaklı yazılım araçlarından biridir. Açık kaynaklı bir fotoğraf ve görüntü düzenleme aracıdır ve ücretsiz yazılım araçları söz konusu olduğunda, sektörde alabileceğiniz en iyisidir. Otomatik fotoğraf geliştirmeden yerleşik katman desteğine ve filtrelere kadar, GIMP önemli avantajlar sunar. Sadık topluluğu, uygulamasını genişletmek için sürekli olarak yeni eklentiler ve eklentiler oluşturuyor.


GIMP herkes için değil, bir şekilde uzman bir platform. Öncelikle profesyonelleri hedef alan, bununla başa çıkmak biraz zaman alacak, ancak kullanıcılar işin nasıl yapıldığını öğrendikten sonra nadiren geri dönüyorlar.


34. Krita

Krita, internette daha az bilinen açık kaynaklı paketlerden biridir. Profesyonel düzeyde grafik düzenleme ve dijital boyama araçları bolluğu göz önüne alındığında, bu bir sürpriz olarak geliyor. Etkileyici sayıda gelişmiş özelliğe sahiptir ve aerodinamik bir kullanıcı arayüzü ile amatörler ve profesyoneller tarafından erişilebilir.


Windows, Mac ve Linux ile uyumludur. Katman tabanlı bir sistem kullandığından, sisteminiz için ticari rakibi Photoshop'tan çok daha az ağırdır.


35. stud.io

stud.io, mevcut olan en genç açık kaynaklı yazılım paketlerinden biridir. Kullanıcıların dijital talimatları kullanarak model oluşturmasına ve oluşturmasına olanak tanıyan eğlenceli, sezgisel bir LEGO oluşturma yazılımıdır. Yeni bir özellik aynı zamanda dijital kreasyonlarınızı gerçek dünyaya getirmenize ve çevrimiçi kreasyonlarınızda kullandığınız tüm tuğlaları satan mağazalara bağlantılar sağlamanıza olanak tanır.


36. Dia

Başka genç ve güzel açık yazılım paketidir Dia sadece beş yaşında. Pahalı, tescilli Microsoft Visio paketine harika bir ücretsiz alternatif, bir diyagram oluşturma ve vektör grafik uygulaması. Windows, Linux ve Mac üzerinde çalışır ve akış şemalarından ağ mimarilerine kadar diyagram oluşturma için çok sayıda özellikle birlikte gelir.


Piyasadaki en profesyonel paketlerden biri değil ama diyagram oluşturma için en iyi ücretsiz seçeneklerden biridir.


Açık kaynak müzik / video oynatıcılar

37. Audacious

Bir diğer açık kaynak müzik çalar Audacious, düşük kaynak kullanımıyla yüksek ses kalitesi sunarak kalabalıktan sıyrılıyor. Bu, diğer bilgisayar görevlerinizin değerli çalışma gücünü kullanmadan müzik çalabileceğiniz anlamına gelir. Audacious, kullanıcıların CD'leri dinlemesine veya çevrimiçi müzik akışı yapmasına olanak tanır.


Oynatma listeleri ve kitaplıklar oluşturmak isteyenler için esnek bir seçenektir. Tek tek parçaları, tüm klasörleri sürükleyip bırakabilir ve özel çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Hatta bir grafik ekolayzer kullanarak sesin kendisiyle oynayabilir veya dinamik aralığı değiştirmek için bir dizi ses efekti kullanabilirsiniz. Modern bir arayüz kullanır ve Linux, BSD türevleri ve Microsoft Windows üzerinde çalışır.


38. Amarok

Müzik severler için bir tane olan Amarok, en sevdiğiniz müzikleri çalmanızı ve yeni sanatçılar keşfetmenizi kolaylaştırır. Güçlü bir açık kaynaklı müzik oynatıcıdır ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahip olmasıyla bilinir. İngilizce dışındaki dillerdeki şarkılar için etkili olmasa da, dinlerken şarkıların sözlerini size gösteren kullanışlı bir özelliğe sahip olduğu için tüm şarkıcılar için mükemmel bir seçenektir. Amarok ayrıca, kullanıcıların kitaplıklarına kapak fotoğrafları eklemelerine ve en sevdikleri parçaları işaretlemelerine olanak tanıyan bir dizi eğlenceli özelliğe sahiptir.


39. VLC Media Player

VideoLAN projesi tarafından oluşturulan bu video ve medya oynatıcı, sektördeki en popülerlerden biridir. Yazılım, fazladan eklentilere veya koda ihtiyaç duymadan hemen hemen tüm ses ve video dosyalarını çok sayıda formatta açmanıza olanak tanır. Aynı zamanda çok yönlüdür - birçok kullanıcı podcast'leri üzerinden yayınlar veya çevrimiçi radyo istasyonlarını dinler.


En popüler varlıklarından biri, sunulan oynatma kontrolünün miktarıdır. Yalnızca medyanızın görüntülenme şeklini değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda üçüncü taraf kaynaklardan altyazı dosyaları ekleyebilir ve oynatma hızını ayarlayabilirsiniz. Son güncellemeler, artık Chromecast'ler ve VR kulaklıklarla uyumlu olduğu anlamına geliyor.


Açık kaynak bilgisayar bakımı ve yardımcı programları

40. Search Everything

Search Everything, bilgisayarınız için son derece verimli ve tamamen ücretsiz bir arama aracıdır ve bilgisayarınızdaki hemen hemen her şeyi saniyeler içinde bulmanızı sağlar. Böylesine hızlı ve güçlü bir araç için, zıt şekilde küçük bir kurulum dosyasına sahiptir. Gerçek zamanlı olarak minimum kaynak ve güncelleme kullanır ve Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10'da çalışacaktır.

Herkes tarafından erişilebilir, açık ve anlaşılır bir kullanıcı arayüzü sunar. Kullanıcılar tüm bilgisayarlarını arayabilir, aramalarına koşullar ve sınırlar ekleyebilir ve sonuçları çeşitli biçimlerde görüntüleyebilir. Kullanıcılar ayrıca aracı kullanarak dosyaları başkalarıyla kolayca paylaşabilirler.


41. BleachBit

Adından da anlaşılacağı gibi, bu paket bir temizleme aracıdır. Tamamen ücretsizdir ve Piriform'un CCleaner'ı gibi ticari lisanslı yazılımlara bir alternatif olarak gelir. BleachBit, çerezleri silerek, internet arama geçmişini temizleyerek, geçici dosyaları parçalayarak, günlükleri silerek, önbelleği boşaltarak ve çok daha fazlasını yaparak disk alanını hızla serbest bırakır. Ağır dosyaları vurgular ve büyük miktarda çerezin nerede saklandığını gösterir. Temel verilerinizi tutarken büyük miktarda gereksiz dosyaları siler ve piyasadaki en iyi açık kaynaklı sistem temizleyicilerinden biri olarak kabul edilir.

42. 7-Zip

7-Zip, piyasadaki en popüler açık kaynaklı yazılım paketlerinden biridir. Dosyaları sıkıştırmak ve ayıklamak, dosya gruplarını arşivler olarak bilinen sıkıştırılmış kaplara yerleştirmek için mevcuttur. 7-Zip kendi 7z arşiv formatına sahiptir, ancak aynı zamanda diğer birçok arşiv formatını da okuyabilir ve yazabilir.


İlk olarak 20 yıldan fazla bir süre önce, 1999'da Igor Pavlov tarafından piyasaya sürüldü ve herhangi bir bilgisayarda çalışıyor, ancak öncelikle yalnızca Windows'u destekliyor. Bununla birlikte, Linux dağıtımları için çalışan bazı komut satırı tabanlı sürümler vardır. 7-Zip kaynak kodunun çoğu GNU LGPL lisansı altındadır.


43. qBittorent

qBittorent, µTorrent'e açık kaynaklı bir alternatif olarak oluşturuldu. Veri ve elektronik dosyaları dağıtmak için kullanılan, BitTorrent protokolünü kullanarak eşler arası dosya paylaşımı için tasarlanmış bilgisayar programları olan platformlar arası, ücretsiz bir BitTorrent istemcisidir. BitTorrent, video veya ses dosyaları gibi büyük dosyaları aktarmak için en yaygın kullanılan protokollerden biridir.


qBittorent Mart 2006'da geliştirilmiştir. µTorrent ile benzer bir kullanıcı arayüzü kullanır ve Magnet, BitComet, Peer Exchange ve DHT gibi tüm BitTorrent uzantılarını destekler. Diğer özellikler arasında bant genişliği zamanlayıcı ve sıralı indirmenin yanı sıra izleyiciler, eşler ve torrentler için gelişmiş kontrol bulunur. Windows, Linux, macOS, FreeBSD ve OS / 2'de mevcuttur.


Açık kaynaklı güvenlik yazılımı

44. Immunet

En iyi bilinen açık kaynaklı antivirüs yazılım çözümlerinden biri Immunet'tir . Açık kaynak geliştirme modeli, antivirüs yazılımı için şirketlerin her gün değişen siber tehditlerin önüne geçebilmelerini sağlamak için çok önemlidir . Immunet'in bazı özellikleri arasında temel ağ taraması, virüslerin, truva atlarının, botların ve casus yazılımların tespiti ve kaldırılması, dosya yönetimi ve üretimi ve Immunet bulutu aracılığıyla gerçek zamanlı çevrimiçi koruma yer alır.


45. Tor Tarayıcı

Tor Browser, Firefox ESR tarayıcısından gelir ve internette izlenmeden arama yapmanızı sağlayan gizlilik merkezli bir tarayıcıdır. Web'de anonim kalmak ve özel olarak arama yapmak isteyen kullanıcılar için popülerdir. Tor, kullanıcının gizliliğini korumak için, kullanıcının konumunu gizlemek için 7.000'den fazla röleden oluşan dünya çapında ücretsiz bir ağ üzerinden trafiği yeniden yönlendirir. Ayrıca, kullanıcı aramayı bitirdiğinde ve herhangi bir iz bırakmamak için tarayıcı penceresini kapattığında çerezleri ve web geçmişini siler.


Tor adı, 'The Onion Router' olarak adlandırılan orijinal yazılım projesinin kısaltmasıdır. İnternet sansürünü aşmak isteyenler ve gözetimden korkan siyasi aktivistler gibi daha savunmasız internet kullanıcılarına anonimlik sağlayarak ifade özgürlüğünü desteklediği için çok övgü aldı. Proje başlangıçta ABD istihbaratı adına geliştirildi ve hala bu güne kadar ABD hükümetinden fon alıyor.


Açık kaynak işletim sistemleri

46. ​​Linux

Son olarak, açık kaynak kodlu yazılımların bir listesini, şüphesiz piyasadaki baskın açık kaynaklı yazılımın ne olduğundan bahsetmeden tamamlayamadık: Linux. Linux ilk olarak 1991'de ortaya çıktı ve o zamandan beri Chrome'dan Ubuntu'ya kadar çok çeşitli yazılım paketleri ve varyantlarına dönüştü. Neredeyse otuz yıl içinde Linux, biraz özel bir sistemden evrensel, kullanıcı dostu bir imparatorluğa dönüştü.


Linux, Windows ve OS X benzerlerinden tamamen farklı kaynak kodu kullanması bakımından benzersizdir. Sonuç olarak, bilgisayar üretimindeki birkaç büyük ev ismi, Windows ve OS X'in altında yatan koda daha aşina olan çevrimiçi bilgisayar korsanlarından daha az ilgi görme eğiliminde olan Linux dizüstü bilgisayarları satmaya başladı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page