top of page
Ara

Empatik hikaye anlatımının gücü: Müşterinizi hikayenizin kahramanı nasıl yapabilirsiniz?

Önde gelen sağlık ve zindelik yöneticilerinden duyguları nasıl ortaya çıkaracağınız ve kitlelerinizi harekete geçmeleri için nasıl ilham vereceğinizle ilgili bilgiler

Empatik hikaye anlatımının gücü: Müşterinizi hikayenizin kahramanı nasıl yapabilirsiniz?

Entrepreneur'dan Louis Camassa'dan hikaye anlatımının müşterilerin zihnini etkileme konusunda etkisini ele aldığı yazı dizisini paylaştı.


1800'lerde yaşadığınızı hayal edin. Modern teknolojilerin ve ilaçların bariz eksikliğinin yanı sıra (veya belki de bu nedenle) ortalama yaşam süresi sadece 40 yıllardan bahsediyoruz.


Son iki yüzyıldaki küresel yaşam beklentisindeki artışlara rağmen, küresel bir nüfus olarak artık daha fazla kilolu ve kronik sağlık koşullarından muzdarip olma olasılığımız tarihteki herhangi bir zamandan daha fazla. Bazıları için Covid-19 değişim için bir paratoner yarattı. Spesifik olarak, sağlık hizmetlerini sistematik olarak dönüştürdü ve profesyonel bakımdan kişisel bakıma kadar her şeyi değiştirdi. Sağlık ve zindelik alanında, özellikle dijital sağlık alanında rekor kıran yatırımlar, bu dönüşümün öneminin altını çiziyor ve bunu destekliyor.


Genel inanç, beslenme, zindelik ve koruyucu bakımın sağlığı ve zindeliği sürdürmek için bir üçlü oluşturduğudur. Üçü için de farkındalık yaratmanın bir yolu, ders anlatmaktan ziyade hikaye anlatımıdır (bu işe yaramaz). İnsanlar zihinlerini açar ve mesajla kişisel bir bağlantı kurarak kalpleriyle hikayeler dinlerler.


Birkaç yıl önce, bir platforma gidip 585 lb'ye bakarken. önümde yere halter yükledim, oraya ulaşmam için geçen 13 yıllık meşakkatli antrenmanların önemli bir makarasını tekrar oynattım. Tribünlerdeki kalabalığı ya da etrafımdaki yargıçları görmedim. Tek gördüğüm halterdi. Üzerinde hiç kaldırmadığım kadar ağır. Rakibimi yenmek ve ağırlık sınıfım için California eyalet rekorunu kırmak için bu kaldırmaya ihtiyacım vardı. Derin bir nefes aldım, bara doğru yürüdüm ve sahip olduğum her şeyi çektim. Bar dizlerimi geçerken yavaşladı ama sonra tam bir lokavt için fırladı. İyi bir asansör. Kazandım. Rekoru kazandım. Ve hepsi 15 saniyede bitti.


Olimpiyatçı veya profesyonel bir sporcu değilim, ancak tüm bu eğitimden dolayı beslenme ve fitness benim için bir yaşam biçimi. Nefes almak gibi doğal olarak gelirler. Ve her şey okulda "boğuk" olduğu için yakalanan bir çocuğun, fazla kilolu olduğu için eski bir örtmece olma hikayesiyle başladı. O çocuk bendim ama hikaye milyonlarca kişi hakkında olabilir. Başkalarına kendi zafer hikayelerini bulmaları için nasıl ilham verebileceğimi sürekli kendime soruyorum. Sağlık ve zindelik markalarının önde gelen yöneticileriyle birçok telefon görüşmesinden sonra, bazı şaşırtıcı cevaplar buldum.


Hikaye anlatımı için bir reçete

Hikaye anlatmayı düşündüğümde, Hansel ve Gretel, Goldilocks ve annemin yatma vaktinde bana okuduğu diğer tekerlemeler hakkında düşünürdüm. Ancak hikaye anlatımı peri masallarından ve uyku vakti hikayelerinden daha fazlasıdır. Geceleri ateşin etrafında oturmaya ve mağara duvarlarındaki resimlere kadar uzanan, insan iletişiminin en eski biçimidir. Her resmin veya sembolün arkasında bir hikaye vardır. Hikaye anlatımı, insanlarla daha derin ve ilham verici bir düzeyde bağlantı kurar. Ürünü aşabilir. Bir marka oluşturmanın temeli olabilir.


Thrive Global'in eski Pazarlama Direktörü Ruslan Tovbulatov, güçlü bir bakış açısına sahip. "İnsanlara her gün farkındalığı nasıl tanıtabiliriz veya her gün birkaç adım daha atabiliriz? Aslında hareket etme ve alışkanlıklarını değiştirme şeklimiz hikayelerden geçer." Tovbulatov bize hikaye anlatımının insanları harekete geçirdiğini söylüyor, bu yüzden Thrive Global'de yaptıklarının merkezinde yer alıyor.


Hikaye güçlü bir motivasyon kaynağıdır çünkü bizi anılarımıza bağlar, duyguları uyandırır ve hatta fizyolojik değişiklikleri harekete geçirir.


Shtick to Business'ın yazarı Peter McGraw, "Hafıza çağrışımlar üzerine kuruludur. İster günlük egzersiz ister günde iki paket sigara içiyor olun, bilinçsiz zihin otomatik hale gelen çağrışımları öğrenmiştir. Bir alışkanlık oluşturmak için esasen yeni bir şey yaratıyorsunuz. bir dizi çağrışım - kendi zihinsel ağınızı örmek. " Hikaye anlatımını yeni anılar ve çağrışımlar yaratmanın bir yolu olarak kullanmak, insanların her gün birkaç adım daha atmak gibi yeni alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olur. Sonunda bu alışkanlıklar rutin hale gelir ve zamanla ritüeller haline gelebilir.


Ness Labs'ın kurucusu ve dikkatli üretkenlik hakkında üretken yazar Anne-Laure Le Cunff, alışkanlıklar ve rutinler arasındaki farkı tanımlıyor. "Alışkanlıklar çok az veya hiç bilinçli düşünceyle gerçekleşir; rutinler daha yüksek düzeyde niyet ve çaba gerektirir. Bir rutin ile bir ritüel arasındaki fark, eylemin arkasındaki tutumdur. Rutinler, yapmak gibi sadece yapılması gereken eylemler olabilirken yatağınız veya duş almak - ritüeller, gerçek bir amaç duygusu olan daha anlamlı uygulamalar olarak görülüyor. " Herkesin kendi alışkanlıkları, rutinleri ve ritüelleri vardır. Yatağınızı yapmak, kahve yapmak, haftalık ibadete gitmek, spor - çalışmak gibi liste uzayıp gidiyor.


Şaşırtıcı bir şekilde, araştırmalar tüm davranışların neredeyse yarısının alışkanlık olduğunu göstermiştir. The Choice Factory adlı kitapta özetlenen bir deney, "Duke Üniversitesi'nden iki psikolog Jeffrey Quinn ve Wendy Wood, belirli zamanlarda vızıltı için programlanmış 279 lisans öğrencisine saat verdiğini açıkladı. Uyarı tetiklendiğinde öğrenciler kayıt yaptı. , ayrıntılı olarak, o andaki eylemleri. Buldukları şey, egzersiz yapmaktan seyahate, yemekten sosyalleşmeye kadar bir dizi alanda davranışların% 45'inin alışkanlık haline geldiğiydi - aynı kararlar aynı zamanda ve yerde alınır tam bilinçli düşünce olmadan. " Markalar ve pazarlama bu eğilime nasıl dayanabilir?


The Art of Tea'nin CEO'su Steve Schwartz, ritüelin müşterilerinin deneyiminin büyük bir parçası olduğunu söylüyor. Schwartz ile röportajım sırasında bana nasıl çay yaptığımı sordu. Biraz utandım, çünkü çay yapmanın bir sanatı olduğunu biliyorum. Benim yaklaşımımın tam tersi olan metodik bir süreç. Yine de ne yaptığımı açıkladım. Pazar günleri 64 ons su kaynatarak başlıyorum. Kaynamaya başladığında, biraz gevşek yapraklı bitki çayı ile seramik bir demliğe döküyorum. Alexa kullanıyorum ve zamanlayıcıyı üç dakikaya ayarlıyorum. Sonra demlenmiş çayı 64 onsluk bir yetiştiriciye döküyorum. Yetiştiriciyi buzdolabına koymadan önce birkaç saat tezgahta soğumaya bıraktım. (Sidenote: Bir yetiştiriciden çay içen başka biri varsa, lütfen bağlantı kuralım.) Farkına varmama yardım ettiği şey bunun gerçekten bir rutin olduğuydu. Belki bir ritüele dönüşmeye yakın.


Müşterilerin ürününüzü veya hizmetinizi nasıl kullandıklarını ve hayatlarına nasıl dahil edileceğini düşünmek, bir ritüelleştirme sürecini tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Bu sürecin anahtarı mevcut müşterilerinizde yatıyor. Müşterilerinizi derinlemesine anlamanıza ve onlarla empati kurmanıza yardımcı olacak kişisel hikayeler toplamak için bir röportaj programı başlatın. Ardından, ürününüzün veya hizmetinizin insanların hayatlarını nasıl daha iyi hale getirdiğiyle ilgili hikayeler anlatmak için deneyimlerini geliştirin.


Basitçe ifade etmek gerekirse, hikaye anlatımı, ister yazılı, ister sözlü, video veya sesli olsun, kitlenize bir mesaj iletmekle ilgilidir. Hikayenizi nasıl şekillendireceğinizi bildiğinizde, markanızı hem siz hem de müşterileriniz için daha fazla tanınırlığa, daha yüksek satışlara ve daha iyi sonuçlara ilerletmenize yardımcı olacaktır. Hikaye anlatımı, insanların halihazırda bildiklerini alır ve onları meşgul etmek, hafıza ve duygu uyandırmak için getirir. İnsanların olayları, eylemleri ve özlemleri anlamalarına yardımcı olurken gerçekliğinizi yorumlamalarına ve markanızla kendi deneyimleri için bir bağlam oluşturmalarına yardımcı olur.


Müşterinizi hikayenizin kahramanı yapın

Pek çok marka kendisini hikayede kahraman olarak konumlandırıyor. Ama kahraman değiller: müşterileri öyle. Müşteriler, onlara nasıl yardımcı olduğunu bilene kadar, ürün veya hizmetinizin ne kadar harika olduğunu umursamayacak. Performance Health'in E-ticaret başkan yardımcısı Lori Raygoza, "Müşterilerinizle bir ilişki kurmak, müşterilerinizi hikayenizin kahramanı yapmakla başlar" diyor. Raygoza, bir markanın pazarlama mesajının net olmasını ve doğrudan müşterinin ihtiyaçlarına hitap etmesini tavsiye etti.


Betr Health'in Dijital Pazarlama Müdürü Zoe Wilson, kendisini büyük ölçüde ilgi çekici içerikler oluşturmaya adamıştır. Başarılarına saygı göstermek ve diğer üyelere ilham vermek için vaka çalışmaları, hikayeler ve anekdotları ortaya çıkarmak için doğrudan müşterilerle çalışır. Böyle bir hikaye emekli olan ve kanser teşhisi konan bir müşteri hakkındaydı. Aldığı ilaç kilo aldırıyordu, bu da sonunda yüksek tansiyon ve kolesterolü beraberinde getirdi. Oradan bir depresyona girdi. Özelleştirilmiş Betr Health programına başladıktan sonra 35 lbs kaybetti, kendine olan güvenini geri kazandı, çok daha enerjik hale geldi ve bisikletine geri döndü. Sonunda depresyon için ilaç almayı bıraktı. Bu, herhangi bir şirketin paylaşmaktan gurur duyabileceği türden bir hikaye ve her hasta onunla ilişki kurabilir.


Kullanıcıların bir işletmeyle ilgili deneyimleri size geri dönüp dönmemelerini veya başkalarını size tavsiye etmelerini etkilediğinden, işletmeniz zaten bu deneyimlere doğrudan yatırım yapmıştır. Thrive Global'in eski pazarlama müdürü Ruslan Tovbulatov, “Bu bir tür üretkenlik veya verimlilik oyunu değil. Bu, bireysel yaşamlarda yaptığımız dönüşümlerle ilgili. "Bir örnek veriyor: Walmart çalışanları için ev sahipliği yaptıkları 7 ve 21 günlük Thrive refah deneyimleri serisi. Walmart, katılımcıların% 97'sinin artık daha fazla zaman aldığını öğrendi kendi streslerini yönetmek, direnç oluşturmak ve başkalarının da aynısını yapmasına yardımcı olmak için. Dünyanın dört bir yanındaki Walmart çalışanlarından 230.000'den fazla ilham verici başarı öyküsü geldi. Bu, pek çok olumlu alışkanlık oluşturdu ve muazzam miktarda ilk elden müşteri yarattı merkezli pazarlama materyali.


GE Healthcare Digital, aynı iki yönlü fayda stratejisini izler. Global Partners Danışmanlık ve Komuta Merkezlerinin pazarlama müdürü Lynn Eversgerd, bize kendisinin ve ekibinin GE Healthcare müşterilerinin kendi hikayelerini anlatmaları için fırsatlar yaratmanın yolunu açtığını söyledi. "İş ortakları olarak müşterilerimizin güvenini kazandığımız için şanslıyız. Teknolojilerimiz ve çözümlerimiz müşterilerimizin bir sonuca ulaşmalarına yardımcı olduğunda, onların sonucunu kutlarız ”diyor. Eversgerd ve ekibi, müşterilerinin, müşterilerini kahramanlar olarak konumlandırdıkları GE medikal teknolojisi ile ilgili deneyimleri hakkında hikayeler geliştiriyor. Buna karşılık, "Müşterilerimiz nihayetinde bizim için marka hikayesini anlatıyorlar" diyor.


Bu yöneticiler ve markaları için, işletme ile müşterileri arasındaki kişisel ilişki kar güdüsünün ötesine geçer. İşletmeleri, kâra odaklanmak yerine, müşterilerin hayatlarında olumlu değişiklikler yapmalarına yardımcı olmaya odaklanıyor. Eversgerd, "Birlikte nasıl daha büyük bir etki yarattığınızın hikayesini ortaklaşa anlatmak için müşterilerle işbirliği yapmazsanız, her iki taraf için de bir fırsatı kaçırıyorsunuz."


Müşteriyi tüm içeriğinizin kahramanı yapın

Birçok marka, kârdan etkiye geçiş yapmakta zorlanıyor. Zihniyet ve istekliliğin ötesinde bir gereklilik, müşterilerle güven inşa etmektir. Müşterilerini eğitmek, güçlendirmek ve ürün ve hizmetlerden daha fazlasını sunmalarını sağlamak isteyen markalar: Aynı zamanda eğiten ve ilham veren kaynaklar aracılığıyla bilgi birikimi sağlarlar. R&D Ribitzky'nin kurucusu ve CEO'su ve Alliance Tech'in kurucu ortağı Ron Ribitzky, kendinizi güvenilir bir kaynak olarak göstermenin önemli olduğunu veya dediği gibi, "Kimin kalifiye bir oyuncu, kimin sadece ses yapmak?"


GE'den Lynn Eversgerd, müşterileri için hangi tür kaynakların en değerli olacağını keşfetmek için, "Doğrudan etkileşim kurmak istediğim kitleyi düşündüğümde, amacım onlara yalnızca alakalı ve anlamlı içerik sağlamak değil, aynı zamanda benzersiz bir içerik sunmaktır. pazardaki diğer tüm gürültülerden farklı bir bakış açısı. Bunu yapmak, bireysel müşterilerimiz ve onların kuruluşları hakkında öğrenebileceğimiz her şeyi öğrenme tutkusunu gerektirir, böylece doğrudan onların sorunlu noktalarına konuşabiliriz. Bu, sahip olmaktan gelen her şeyi içerir. Kendi hedef kitlelerini (doktorlar, kurullar, bağışçılar, topluluklar ve hastalar) anlamak için sık sık gerçek sohbetler yapmak, bireysel organizasyonları hakkında günlük haberleri takip etmek. Tamamen müşteri odaklı ve müşteri odaklı olma fikrine geri dönüyor. "


Müşteriyi iletişim programlarınızın kahramanı yapın

Hikayeler üzerinde çalışmak aynı zamanda sağlık teknolojisi markalarını tamamen müşteri veya hasta merkezli olmaya yönlendirir. Burada, içeriği ve onu nasıl dağıtacağımızı daha derinlemesine inceleyeceğiz.


İçerik ve hikayelerin kısa olması gerekir. GameTime satış ve pazarlama müdürü Rob Wilson, "Benim işim seyirciyi eğlendirmek" diyor. "Birçok içerik çok uzun. Gerçekten doğrudan konuya gelmeli. " İçerik aynı zamanda süreç hakkında ayrıntılar sağlamalı, hedef kitlenizi sonuca giden gerekli adımlarda yönlendirmelidir: "Süreç olmadan hedefe ulaşamazsınız." Konu teknoloji olduğunda, uzun biçimden daha iyi yollar olduğunu düşünüyor. Medya değer sağlamak için: Okuyucuya dakikalar içinde LinkedIn ve Facebook'ta büyük değer veren kısa içerik gönderileri sunmak için sosyal medya pazarlamasını kullanın.Son olarak, bu kampanyaların ne kadar çalışma gerektirdiğini vurguladı. Bu ciddi bir iş.


Ribitzky'nin dijital iletişimin nasıl iyileştirileceği ve sanal dünyada nasıl daha etkili çalışılacağı konusunda bazı tavsiyeleri var. "Alaka düzeyini düşünün ve kendinize şu soruyu sorun: 'Bilgi sağlamamıza yardımcı olmak için teknolojiyi kullanma yöntemlerimizi değiştirmemize gerek yok mu?'" Bir markanın hedef kitlesinin, kendisinin 100 sayfalık bir şey okuma olasılığının olduğunu söylemeye devam ediyor. yazma sayısı neredeyse sıfırdır. Bu içeriğin, kendileriyle alakalı ve zamanlarına saygılı olacak şekilde yazılması gerekir. "Her şey, kitleyi tanımak ve içeriği çok hızlı tüketebilmeleri için bir araç olarak paketlemekle ilgili." Diyor. "Beş veya sekiz sayfalık bir beyaz bülteni PDF olarak yayınlama ve ona bağlantı verme günleri sona erdi" diye devam etti. Profesyoneller hala teknik incelemeleri, kitapları ve raporları okurken, müşterileriniz okumuyor. Ancak herhangi bir ortamda, içeriğin yine de ilgi çekici olması gerekir.


DiRx Health'te MBA ve Pazarlama Direktörü olan Simone Grapini-Goodman, hedef kitlelerini anlamak için bir dizi etnografik ve kantitatif araştırma tekniği kullanıyor. "Tasarım odaklı düşünme ilkelerini ve kişiliklerini kullanarak, müşteri gruplarımızı üç ana kategoriye ayırdık ve ihtiyaç hiyerarşilerini ana hatlarıyla belirledik." Üç kitleye de derinden bağlanan tek bir çevrimiçi deneyim sunmanın zor olduğunu söylüyor. "Her hedef kitlenin biraz farklı bir merceği var, bu nedenle insanların ne istediğine, hangi teknolojinin sunabileceğine ve finansal olarak neyin uygulanabilir olduğuna dayalı olarak sorunsuz bir deneyim oluşturmaya çalışıyoruz."


Curology eski Veri Başkanı Anna E. Shen, farklı izleyiciler için özelleştirilmiş deneyimler yaratma sorunu için farklı bir çözüme sahip. "Pazarlama kanallarımız üzerinden çok sayıda kitleyi hedefliyoruz ve her biri için SEO ve reklam alaka düzeyi / kalite puanımızı en üst düzeye çıkarmamıza olanak tanıyan düzinelerce benzersiz açılış sayfamız var." Bize, öncelikle araştırdıkları kişiyi tanımlamak için müşteri ilişkileri yönetiminin (CRM) kümelenmesi ve "yazılması" gibi nicel araştırma ile başladıklarını söylüyor. Bundan sonra, Shen ve ekibi, müşterilerini derinlemesine anlayabilmeleri için her kişiyi örneklemek için odak grupları ve görüşmeler dahil olmak üzere titiz bir araştırma yürütür.


Şu anda birçok işletmenin yaptığı yeni sağlık hizmetleri teknolojileri geliştirirken, teknolojiden uzaklaşmak ve deneyime hastanın bakış açısından bakmak önemlidir: tamamen müşteri odaklı olmak.


Dr. John Reeves MD, ilaç şirketlerinin hastalar ve sağlık uzmanları ile iletişim kurma şeklini değiştiren talkHEALTH'in CEO'sudur. Birinci basamak hekimi olarak 25 yıllık deneyim, ilaç müşterileri için mükemmel bir ürün pazarı uyumu sağlamasına yardımcı olur. Hekim olarak çalışırken öğrendiği bir şey, hastaların nasıl harika hasta olacaklarını bilmemeleriydi. Doktor muayenehanesinin stresi ve olumsuz bir prognoz olasılığı, durumları ve tedavileri hakkında önemli bilgileri almalarını zorlaştırır. Bu içgörü, hastalara ofis ziyareti dışında eğitim verecek bir şirket kurması için ona ilham verdi. Mesajlar, metinler, web siteleri, ses cihazları ve diğer kanallar aracılığıyla göndermek, hastaların daha rahat bir ev ortamında daha fazla öğrenmelerini sağlar. Teknoloji, hastayı kendi hızlarında ve tercih ettikleri kanalda bilgilendirmek ve eğitmek için doktorla birlikte çalışır. Bu, hastalarla bulundukları yerde buluşmaktır.


Discovery Behavioral Health'te Pazarlama başkan yardımcısı Sandra Sellani'nin hastalarının ihtiyaçlarını derinlemesine anlamak için empati uygularken yaptığı şey, oldukları yerde insanlarla tanışmaktır. "Hastaları bize yönlendiren kişilerle, onların terapistleriyle konuşarak başlıyoruz. Onlara hastanın ihtiyaçlarını soruyoruz ve programa kabul edildiklerinde her hasta için kişiselleştirilmiş bir tedavi planı geliştiriyoruz." Arayanların ihtiyaçlarını iyi bir şekilde anlamak için çağrı merkezlerindeki kişileri de dinlediklerini, program yöneticileri ve tesis çalışanlarıyla konuştuklarını ve hastalardan tedavi sırasındaki deneyimleri hakkında en anlamlı geri bildirimleri aldıklarını - nelerden hoşlandıklarını anlattı. ? Neler geliştirilebilir? Diyaloğu açık tutmak ve daha fazla geri bildirim toplamak için özelleştirilmiş bir uygulama aracılığıyla mezunlarıyla iletişim halinde bile kalırlar. Uygulama aynı zamanda insanların hikayelerini paylaşabileceği ve birbirlerini teşvik edebileceği sanal bir topluluktur ve yaratır içerik, iletişim ve bağlantı yoluyla iyileşmelerini destekleme fırsatı.


WellCare'in Collaborative Health Systems'in eski pazarlama ve iletişim direktörü ve şimdi Allegro Pazarlama ve İletişim'in müdürü olan Donna Cusano, sağlık hizmetlerinin medyayı ve teknolojiyi daha iyi şekillerde kullanabileceğini kabul ediyor. "Pek çok tıbbi uygulama, toplum sağlığını yönetmek için teknolojiyi uygulama ve hastalarıyla iletişim halinde kalmak için tele-sağlık ve uzaktan hasta izleme özelliğini kullanma konusunda son derece zor durumda." Bana, yaşlı hastaların artık ofise şahsen gitmekten korkabileceklerini, ancak aynı zamanda teknolojiyi kullanma ve sanal bir ziyarette doktorlarına ulaşmak için doğru bağlantıya sahip olma konusunda sorunları olduğunu söyledi. “İletişim kanallarının hastaları bulundukları yerde, rahat edecekleri bir seviyede ve uygun zamanlarda karşılaması gerekiyor. Her zaman sosyal medyada veya akıllı telefonda değil. "


HCA Healthcare'de pazarlama başkan yardımcısı olan Deven Nongbri, içerik pazarlamasının zorluklarını, mevcut teknolojiyi ve bir kitleyle bağlantı kurmak için birden fazla platformda olmak zorunda olduğunu doğruladı. "Kimin hangi konuşmaları başlattığını ve ne söylediklerini takip etme ihtiyacı nedeniyle sosyal medyayı dinlemek zorlaşıyor" diyor. Tüm bu sorunları çözen basit bir cevabın veya tek bir platformun olmadığını ekledi.


Baylor Scott & White Health'in dijital sağlık ofisi, dijital sağlık yönetimi danışmanı Carlo Rich, dijital sağlıkta kullanıcı için bir ses oluşturmanın özellikle önemli olduğunu söylüyor. "Herkesin aynı yolculuğa çıktığından, hastanın temsil edildiğinden ve söz sahibi olduğundan emin olmalısınız" dedi. "Teknolojinizi her gün yaşayıp solurken, bazen bunun hakkında söylediklerinizi başkalarının anlaması kolay değildir" dedi. Bu, bilginin korkunç laneti.


Belki de bu yüzden empatik araştırmalarla geliştirdiğiniz hikayeler ve ürün teklifleri çok güçlüdür. Karmaşık jargon ve özellik ağırlıklı, alaka düzeyi hafif teknolojiler yerine canlı resimler ve ilgili çözümler sunarlar.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page