top of page
Ara

Elon Musk’un net değeri Tesla Hisselerinin değer kazanmasıyla 70,5 Milyar Dolara yükseldi

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre, Tesla CEO'su Elon Musk net değerini önemli ölçüde artırdı. Şimdi Elon Musk'un net değeri 70.5 milyar dolar.

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre, Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) CEO'su Elon Musk, şirketin hisse senedi fiyatı yükseldikçe net değerinin önemli ölçüde arttığını gördü. Şimdi Musk yedinci en zengin kişidir. Sadece Cuma günü, Misk’in net değeri 6.07 milyar dolar artarken hisse senedi fiyatı yaklaşık %11 arttı. Şimdi Elon Musk'un net değeri 70.5 milyar dolar.


Bu gelişme, Musk'un artık Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin, Reliance başkanı Mukesh Ambani ve Berkshire Hathaway başkanı Warren Buffett'in önünde yer aldığı anlamına geliyor. Musk'ın önünde Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Bernard Arnault, Steve Ballmer ve Larry Page var. Buffett, hayır kurumuna 2,9 milyar dolar bağış yaptığını açıkladıktan sonra net değerinde bir düşüş gördü.


Geçtiğimiz yıl, Tesla’nın hisse senedi fiyatı %500 arttı. Hisse senedi fiyatı arttıkça, Musk da yaklaşık 1.8 milyar dolar değerinde bir ödeme paketi alabilir.


Bu yılın başlarında Musk, vadesi 1.8 milyar dolar olan ilk seçeneklerin kilidini açabildi. Bu ikinci ödeme paketi, bu yıl Tesla için ikinci *Jackpot olacak.


Tesla’nın piyasa değeri şu anda yaklaşık 286 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Ve eğer piyasa değeri altı aylık ortalama 150 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşırsa, Tesla hisse senedi satın almak için Elon Musk'a verilecek 12 opsiyondan ikincisinin verilmesini tetikleyecektir.


Ödeme paketi 2018'de kuruldu ve birincisi Tesla’nın altı aylık ortalama borsa değerinin 100 milyar doların üzerine çıkmasıyla tetiklendi. Bu dilimlerin her biri Musk'ın her biri 350.02 $ karşılığında 1.69 milyon Tesla hissesi satın almasına izin veriyor ve şirketin hisse senedi fiyatı 1.544.65 $ 'dan işlem görüyor.


Tesla geçtiğimiz günlerde araç teslimatlarının beklenenden daha yüksek ikinci çeyreğini bildirdi.


*Jackpot, kelime anlamı olarak ortada biriken para demektir. Dilimize yabancvı olan bu sözcük Türkçe isim karşılığı olarak “büyük şans, büyük ikramiye” demektir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page