top of page
Ara

Elon Musk, Koronavirüs nedeniyle fabrikaların üretime ara vermesi nedeniyle üretimi Teksas'a taşıyor

Elon Musk, eyaletin güney kesiminde SpaceX tarafından roketlerin geliştirildiği ve Austin yakınlarında bir Tesla otomobil fabrikasının inşa edildiği en büyük iki projesine daha yakın olması gerektiğini söyleyerek hamlesini haklı çıkardı

Elon Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın stoğundaki artışta kendisini rahatlıkla dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak adlandırabilir ve şimdi başka bir unvan ekledi: Texan.

Normları sarsan girişimci Salı günü yaptığı açıklamada, yerel yetkililerle bu yılın başlarında Covid-19'un yayılmasını durdurmak için otomobil fabrikalarından birinin kapatılması emrini veren ateşli bir tartışmanın ardından Kaliforniya'yı terk ettiğini duyurdu.


The Wall Street Journal tarafından düzenlenen bir konferansta "Evet, Teksas'a taşındım" dedi.


Musk, en büyük projelerinden ikisine daha yakın olması gerektiğini söyleyerek bu hareketi haklı çıkardı: eyaletin güney kesiminde SpaceX şirketi tarafından roketlerin geliştirilmesi ve eyalet başkenti Austin yakınlarında bir Tesla otomobil fabrikası inşa edilmesi.


Teksas ayrıca daha düşük bir yaşam maliyeti sunuyor ve hiçbir devlet gelir vergisi yok, her ikisi de, Tesla hissesi her zamankinden daha yüksek seviyelere ulaştığında geçen ay Bill Gates'i geride bırakarak dünyanın en zengin ikinci kişisi olmak için Güney Afrika doğumlu 49 yaşındaki Musk'a hitap edebilir. .


Üst düzey elektrikli otomobil üreticisinin hisse fiyatı, şirketin 5 milyar dolarlık hisse satacağını açıklamasının ardından Salı günü 649,88 $'lık rekor bir seviyede kapadı. Bloomberg, Musk'ın yaklaşık 155 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor.


Kaliforniya'ya kadar Musk, eyaleti "harika" olarak nitelendirdi, ancak onu aşırı kendine güvenen bir spor takımına benzetti.


Musk, "Bir takım çok uzun süredir kazanıyorsa, biraz kayıtsız, biraz hak sahibi olma eğilimindedirler ve artık şampiyonluğu kazanamazlar," dedi. "California uzun zamandır kazanıyor ... ve bunu hafife alıyorlar."


Kaliforniya, ABD eyaletleri arasında en kalabalık ve ekonomik olarak üretken olanıdır ve ayrıca Musk gibi varlıklı kişilere daha yüksek vergi yükü getirmektedir.


Koronavirüs bu yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri'ni süpürürken Musk, kuzey Kaliforniya'daki bir Tesla fabrikasını geçici olarak kapatan iş kapatma emirleri üzerine yerel yetkililerle bir tartışma başlattı ve genel merkezini ve gelecekteki projelerini Teksas veya Nevada'ya taşıma sözü verdi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page