top of page
Ara

Elon Musk, Jeff Bezos ve Steve Jobs'tan üretkenlik ipuçları

Herkes için gün 24 saatten oluşuyor fakat Tesla'nın CEO'su Elon Musk değil, aynı zamanda The Boring Company ve Neuralink'in SpaceX'i, hem Twitter hem de Square'in CEO'su Jack Dorsey için bu biraz daha farklı. Bu kişilerin arasında değilseniz, muhtemelen yeterince adım atmamışsınız demektir.

Peki Musk ve Dorsey gibi yoğun milyarder kurucuları günlerini nasıl yönetiyor? İşte Musk’ın, Dorsey’in ve diğer başarılı iş liderlerinin üretkenliği en üst düzeye çıkarma ipuçları.


Jack Dorsey'nin bir Google Dokümanından toplantıları var

Araştırmalar, çoğu yöneticinin toplantıların üretkenliği öldürdüğüne inandığını gösterdi: Harvard Business School ve Boston Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre, üst düzey yöneticilerin %65'i toplantıların kendi işlerini tamamlamalarını engellediğini ve ankete katılan 182 yöneticinin %71'i verimsiz ve verimsiz olmak.


Toplantılar söz konusu olduğunda, Jack Dorsey, Resume.io'nun belirttiği gibi eleştirel düşünme sürecini hızlandırdığına inandığı geleneksel olmayan bir yaklaşıma sahiptir.


“Toplantılarımın çoğu, doğrudan dokümanda 10 dakikalık okuma ve yorumlama ile başlayarak Google doküman tabanlı,” diyor Dorsey 2018'de tweet attı. “Bu uygulama herkesin aynı sayfaya girmesi için zaman ayırıyor, ve daha hızlı gerçeğe / eleştirel düşünceye ulaşıyor. ”


Sosyal medya yöneticisi, Microsoft Doc yöntemini desteklemek için Microsoft'un eski Windows Bölüm Başkanı Steven Sinofsky'nin Twitter iş parçacığına atıfta bulundu. Sinofsky, toplantılar sırasında geleneksel olanların aksine yazma potansiyelini açıkladı.


“Yazma daha kapsayıcı,” dedi Sinofsky. “Katkıda bulunmak daha kolay, zorbaları ve boğaları ödüllendirmiyor ve tefekkür etmeyi sağlıyor.”

Elon Musk aşırı toplantıları ortadan kaldırıyor

Elon Musk gününe en kritik çalışmalarıyla başlar ve günün geri kalanını önceliğe göre planlar.


2014'te Güney Kaliforniya Üniversitesi Başlangıç Konuşması'nda “Gürültü sinyallerine odaklanın,” dedi.


Bunu yapmanın yollarından biri, olabildiğince çok toplantıyı ortadan kaldırmaktır.


CEO, çalışanlara 2018 yılında verimlilikle ilgili bir mektup yazarak, “Aşırı toplantılar büyük şirketlerin üzüntüsüdür ve neredeyse her zaman daha da kötüleşir.”


Bir toplantınız olması gerekiyorsa Musk “tüm izleyiciye değer verdiğinizden emin olun” diyor. Musk ayrıca çalışanlarına “değer katmadığınız belli olduğu anda aramayı bırakmalarını veya aramaları bırakmalarını” önerir.


Herhangi bir değer sağlamayan toplantılardan ayrılmak kabalık değil, diyor.

Jeff Bezos hızlı kararlar veriyor

Amazon CEO'su Jeff Bezos'a göre “yüksek kaliteli, yüksek hızlı” kararlar vermek önemlidir. Çünkü 2016 yılında hissedarlara yazdığı bir mektupta “Hız gerçekten önemlidir” dedi.


“Kararların çoğu muhtemelen, olmasını istediğiniz bilgilerin yaklaşık yüzde 70'inde bir yerde verilmelidir. Yüzde 90'ı beklerseniz, çoğu durumda, muhtemelen yavaş olursunuz. ”


Aslında, Bezos'a göre, doğru kararı verip vermemek, hızlı bir şekilde karar vermekten daha az önemli olabilir.


“Birçok karar geri alınabilir, iki yönlü kapılardır - bunlar için, ya yanılıyorsanız?”


Kötü kararları hızlı bir şekilde düzeltmede iyi olmanız gerekiyor, ancak “rota düzeltmede iyi iseniz, yanlış olmak düşündüğünüzden daha az maliyetli olabilir, oysa yavaş olmak kesinlikle pahalı olacaktır.” Dedi.


Amazon, “önemli olduğu için karar verme hızımızı yüksek tutmaya kararlı” dedi Bezos, aynı zamanda “yüksek hızlı karar verme ortamı da daha eğlenceli”.

Steve Jobs ne zaman 'hayır' diyeceğini biliyordu

Resume.io'nun belirttiği gibi, Steve Jobs üretkenliğin anahtarının ne zaman “hayır” diyeceğini bildiğine inanıyordu.


Geç Apple kurucu şirketin 1997 Dünya Çapındaki Geliştiriciler Konferansı sırasında “Odaklanmak“ hayır ”demekle ilgilidir.” Dedi.


Jobs, “Odak, diğer yüz iyi fikre 'hayır' demek anlamına geliyor.” Dedi.


Aslında milyarder Warren Buffett, bir zamanlar “başarılı insanlar ve gerçekten başarılı insanlar arasındaki fark, gerçekten başarılı insanların neredeyse her şeye“ hayır ”demesi diyerek Jobs'un zihniyetini paylaşıyor.

Bill Gates meditasyon yoluyla odağını keskinleştirir

Dorsey'den korunma amaçlı milyarder Ray Dalio'dan birçok başarılı insan meditasyonu günlük rutinlerinin bir parçası haline getiriyor.


Aynı zamanda Bill Gates'in favori verimlilik alışkanlıklarından biridir. 2018'deki Gates'in notları blogunda “Odağımı iyileştirmek için harika bir araç” dedi.


“Meditasyon, spor yaparken kaslarımızı egzersiz şeklimize benzer şekilde zihin için egzersiz yapmaktır” dedi.


“Haftada iki veya üç kez, her seferinde yaklaşık 10 dakika” meditasyon yapan Microsoft kurucu ortağı, meditasyonun ona “kafamdaki düşüncelere nasıl dikkat edileceğini ve biraz mesafe kazandığını” öğretti. onlardan, ”dedi.


Gates, meditasyona başlamak isteyen herkes için eski Budist rahip Andy Puddicombe'un “Meditasyon ve Farkındalık için Headspace Rehberi” kitabını öneriyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page