top of page
Ara

Ebeveynlik her zamankinden daha zor ve markalar bu durumda nasıl yardımcı olabilir?

Ebeveynlerin mücadelelerine empati göstermek, sadakat kazanmanın anahtarı olabilir

Ebeveynlik her zamankinden daha zor ve markalar bu durumda nasıl yardımcı olabilir?

Sadık bir müşteri tabanı oluşturmak kolay değildir. Dünyada çok fazla belirsizlik, yanlış bilginin yayılması ve ırksal adaletsizlik varken izleyicilerle bağlantı kurmak özellikle zor olabilir. Covid-19'un başlangıcından bu yana depresyon oranları üç katına çıktığında ve özellikle ebeveynlerde anksiyete daha yaygın hale geldiğinde markanızın önemini korumaya nasıl devam edebilirsiniz?


Verywell Family, kısa süre önce 1.602 ebeveyni araştırdı ve %72'sinin mevcut olayların ebeveynliği zorlaştırdığını kabul ettiğini saptadı. Ebeveynler, geçmişte işe yarayan eski veri setlerini atarak keşfedilmemiş bir alanla karşı karşıyadır ve %71'i genel yaşam tarzlarının yanı sıra ebeveynlik yaklaşımlarını değiştirmek zorunda kalmıştır. Tüm ebeveynler çocukları için doğru seçimleri yapmak ister, ancak bu seçimler her zamankinden daha karmaşıktır.


Rehberlik yardımcı olur. Ankete katılanların %82'si, bilseler yeni ebeveynlik stratejilerini kullanacaklarını söyledi. Markalar, ebeveynlerin mücadelelerini ele alarak ve aileleri için en mantıklı kararlara doğru onları yönlendirerek özgün, uzun süreli bağlantılar kurma fırsatına sahiptir.


1. Yeni ortaya çıkan ve dinamik trendlere yanıt verin

Bu yeni dünyada ebeveynlerin deneyimleri geliştikçe ihtiyaçları da değişiyor. Kullanıcı katılım kalıpları, tüketicilerin nerede olduğunu ve nereye gittiklerini anlamak için en güçlü araçlardan biridir. Markalar, stratejilerini şekillendirmek ve teklif türleri, odaklanma, mesajlaşma, zamanlama ve daha fazlası açısından alakalı kalmak için bu içgörüleri kullanarak öne çıkabilir.


Yayıncılar, tüketicilerin neye ihtiyacı olduğu konusunda güçlü bir merceğe sahiptir. Örneğin, ilkbaharın başlarında, birçok şirket evden çalışırken çocuklarını meşgul edecek içeriklere ilgi duyan ebeveynlerde artış gördü. Okul açılışlarındaki belirsizlik, yaz boyunca da ilgi duyulan konularda yıldan yıla değişikliklere yol açtı. Yanıt olarak, okuyucularımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için yayınladığımız içerik türünde ve odaklandığımız ortaklık türlerinde gerçek zamanlı değişiklikler yapıldı.


Okuyucu görüşleri, markaların planlamasına da yardımcı olabilir. Örneğin, salgının başlangıcında, nasıl gebe kalacağına dair içerikle ilgilenen insanlarda bir artış olduğu ortaya çıktı. Bu artan ilginin ardından, okuyucularda, takip eden günlerde ve haftalarda aslında gebe kaldıklarını ima eden içerikle ilgilenen bir artış oldu. Temmuz ayında, ilk üç aylık içeriğimize ortalamanın üzerinde bir ilgi vardı. Bu eğilimleri takip ederek, bu insanların şu an ile Mart arasında yeni doğan bilgilerini arayacağını ve bu kitleyi desteklemek için özel planlar yapacağını tahmin edebiliriz.


2. Mevcut ve gelecekteki sorunları belirleyin ve bunlara yardımcı olun

Tüketicileri ve ihtiyaçlarını bir markanın hedeflerinin önüne koymak her zamankinden daha önemlidir. Günümüzün sadakati, bir kullanıcının problemini çözerek başlar; bu nedenle, çözümleri belirlemek, öngörmek, anlamak ve sunmak, markaları şimdiye ve geleceğe akılda kalıcı bir yol olarak yerleştirebilir.


3. Hedfe kitlenizin daha iyi hissetmesine yardımcı olun

İnsanlar markaların kendilerini nasıl hissettirdiklerine her zamankinden daha fazla ilgi gösteriyor ve müşterilerinin zihniyetini anlayan markaların uzun süreli sadakat yaratma şansı daha yüksek.


Verywell Family'nin araştırmasına göre, özellikle yargılama ve empati öne çıkıyor. Karar verme söz konusu olduğunda, ebeveynler doğru kararları vermelerine yardımcı olmak için seçtikleri markalar konusunda seçici davranıyorlar: Her dört kişiden üçü kendilerini yargılamalarını sağlamayan kaynaklardan aktif olarak tavsiye istiyor. Bu, doğru araba koltuğunu, formülü veya başka bir seçeneği seçmeye çalışıyor olsalar da geçerlidir.


Ebeveynler de mücadelelerinde yalnız değilmiş gibi hissetmek isterler. Empati kurmak ve hayatın gerçeklerini kabul etmek onlarla güçlü bir şekilde yankılanır.


Mesajlaşmaya odaklanmak ve dikkat etmek, bu sadakat oluşturma stratejisine ulaşmanın anahtarıdır.

0 yorum
bottom of page