top of page
Ara

E-Ticaret işletmesi kurmadan önce bilmeniz gereken 5 şey

Pandemi etkisiyle artan çevrimiçi alışveriş trendi ve müşteri deneyimini olabildiğince sorunsuz ve sosyal hale getirmek mümkün

IBM’in ABD Perakende Endeksine göre, küresel sağlık krizi fiziksel mağazalardan e-ticarete büyümeyi beş yıl hızlandırdı. Yalnızca 2020 yılında, e-ticaretin yaklaşık yüzde 20 oranında büyümesi bekleniyor.


Bir e-ticaret işi başlatma fikri heyecan verici olsa da, dikkate alınması gereken çok şey var. Bu beş ipucunu izleyerek, müşterilerinizin çevrimiçi alışveriş deneyimini optimize edebilecek ve sonuç olarak müşteri edinme, elde tutma ve dönüşümü artırabileceksiniz.


Kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarın

Kaliteli kullanıcı deneyimi (UX) sağlama konusundaki kaynaklarınızı en üst düzeye çıkarın. Sosyal platformlarda ve diğer platformlarda periyodik olarak sunulan yeni özelliklerle, tüketiciler yeni çevrimiçi satın alma alışkanlıkları yaratıyor. Sürekli bir UX bakımı şarttır.


Müşterileri mağazanıza çekmek çok çaba gerektirir ve müşteri yolculuğu sorunsuz olmalıdır. Müşteri yolculuğunun tüm adımları için kullanıcı deneyimini kolaylaştırın. Müşterilerin yüzde yirmi sekizi, ödeme süreci çok uzun veya kafa karıştırıcı olduğunda satın alma işlemini tamamlamıyor. Mağazanızı ziyaret edin ve ilk seferinizmiş gibi etrafı tıklayın. En çok satan ürünlerinize yalnızca birkaç tıklamayla erişmek kolay mı? Anahtar kelime arama ve sayfalarda analizler yapın. Hangi anahtar kelimeler müşterileri mağazanıza getiriyor? En çok ziyaret edilen sayfalar hangileridir? Kaliteli UX, işletmeniz için elde tutma ve dönüşüm oranlarını artıracaktır.


Bir resim bin kelimeye bedel

Arama motoru optimizasyonu (SEO), herhangi bir e-ticaret işlemi için çok önemlidir. Çoğu zaman, bir satıcıyı diğerinden ayıran şey, özellikle ürününüz veya hizmetiniz e-ticaret platformunda rekabetçi olduğunda harika bir kapak fotoğrafıdır.


Sosyal kanalların Instagram Alışveriş gibi uygulama içi alışveriş özellikleri sunduğu için ürün görüntüleri artık büyük bir trend. Pinterest'in görsel arama aracı, tüketicilerin bir resimden bir ürün bulmasına olanak tanır.


İşletmeler, kataloglar için yalnızca ürün resimlerine ve web sitesi ve pazarlama kampanyaları için ürünle ilgili resimlere ihtiyaç duyar. Bu resimler, birden fazla satış kanalında kullanabileceğiniz için harika bir yatırımdır. Bir profesyonel kiralayabilir veya kendi başınıza e-ticaret ürün fotoğrafçılığını öğrenebilirsiniz. Hangi seçeneği seçerseniz seçin, ürün fotoğrafçılığı için gerekli araçlar hakkında bazı temel bilgilere sahip olun.


Vitrinleri çeşitlendirmek için sosyal satın almayı teşvik edin

Mart ayından bu yana, evde kalma siparişleri ve sosyal satın alma da artıyor. Tüketiciler ürünleri forum sitelerinde tartışır ve sosyal takipçilerine hizmetler için kefil olur.


Sosyal satın almayı teşvik etmek ve vitrinlerinizi çeşitlendirmek için sosyal kanallarda hayranlarla bağlantı kurun. Hayranlar, işletmenizi keşfedecek ve bazen mağazanızı ziyaret etmeden sosyal medyada alışveriş yapacak.


Sosyal platformlar, markanızı tanıtmak için harika bir yerdir. Her gün yeni ürün ve hizmetlerin keşfedildiği yerdir. Sağlıklı miktarda sosyal takipçi ve arama motoru için optimize edilmiş içerik, markanızın uzun vadede parlamasına yardımcı olacaktır.


Görevleri devrederken, sosyal hesapları yöneten pazarlama veya halkla ilişkiler ekibi ile müşteri hizmetleri ekibi arasında yakın bir işbirliği sağlayın. Pazarlama ekibi tarafından toplanan soruların, endişelerin ve şikayetlerin müşteri deneyimi ekibi tarafından ele alınması için iletişimi kolaylaştırın.


Son teknoloji ile yaratıcı olun

Perakendeciler, Artırılmış Gerçeklik (AR) tabanlı deneme araçları sağlamayı düşünebilirler. Sephora’nın AR aracı, birden fazla ruj tonunu denemenizi sağlar. IKEA, mekanınızdaki mobilyaları akıllı telefonunuzda ön izlemenizi sağlar.


Sanal Gerçeklik (VR) mağaza ziyaretleri ve QR kodları diğer seçeneklerdir. Ürünleri müşterilere gönderirken, ürün güncellemeleri veya hizmetinizle ilgili müşteri kaynaklı içerik gibi ürün hakkında daha fazla bilgi veren bir QR kodu gönderin.


İşletmeniz için içerik oluşturun

İyi bir içerik pazarlama stratejisi trafiği artıracak, edinme maliyetini düşürecek ve yıllarca okunacak değerli, yaprak dökmeyen içerik sağlayacaktır. Tıklama başına ödeme arama reklamlarının veya görüntülü reklamların aksine, kaliteli içerik oluşturmanın hiçbir maliyeti yoktur. Rakiplerinizi araştırın, müşterilerinizi dinleyin ve harika kullanıcı deneyimini vurgulayın.


Markanız hakkında sosyal medyada halihazırda neler söylüyorlar? Vurgulamak için dürüst bir hayran yorumu bulabilir misin? Her biri için en iyi uygulamaları belirlemek için sosyal kanalları keşfedin. Programlama kolaylığı için içerik oluşturma sürecini standartlaştırın. Son olarak, trafiği çeşitlendirmek için birden fazla içerik biçimi kullanın: blog gönderileri, videolar, sosyal gönderiler, web seminerleri ve podcast'ler - liste devam ediyor. Unutmayın: Zengin içerik, zengin SEO demektir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page