top of page
Ara

E-Ticaret için 14 dijital pazarlama stratejisi

Dijital çağda yaşıyor olmamıza rağmen e-ticaret siteleri için pek çok zorluk var. Milyonlarca alışveriş seçeneği ile rekabet çetin

Dijital çağda yaşıyor olmamıza rağmen e-ticaret siteleri için pek çok zorluk var. Milyonlarca alışveriş seçeneği ile rekabet çetin

Dijital çağda yaşıyor olmamıza rağmen e-ticaret siteleri için pek çok zorluk var. Milyonlarca alışveriş seçeneği ile rekabet çetin. Ayrıca Google sayesinde insanlar fiyatları hızlı bir şekilde kontrol edebilir, ürünlerinizi rakiplerinizle karşılaştırabilir ve sitenize ulaşmadan ne satın alacaklarına karar verebilir.

Her geçen gün büyüyen geniş bir dijital manzara ile, 2,8 trilyon dolarlık yıllık çevrimiçi satışlardan payınızı almanıza yardımcı olacak 14 dijital pazarlama stratejisini burada bulabilirsiniz.

1. Ürün görselleştirmeyi artırın

Tüketiciler herhangi bir zamanda hemen hemen her türlü bilgiye erişim beklemeye başladı. Sadece bu da değil, çok görsel hale geldiler. Ürün görselleştirmeyi kullanmak, ürünlerinizi hızlı ve zahmetsizce sergilemenizi sağlar, böylece tüketiciler ayrıntılara onlar hakkında okumak zorunda kalmadan bakabilirler.

İnsanların yakınlaştırmasına, ürününüzü 360° görünüm için döndürmesine ve döndürme, açılır bilgi araçları eklemesine olanak tanıyan araçlardan yararlanın. 3D teknolojisi varsa, etkileşimi artırmak ve alışveriş deneyimini geliştirmek için kullanın. Fourth Source'a göre, müşterileri normal görüntülemenin üzerinde 3D kullanırken satışlarında %25 ila %30 artış gözlendi.


2. Video ekleyin

Tüm ürünler video gerektirmese de, göstereceğiniz bir şey varsa, eylem halinde gösterin. HubSpot , tüketicilerin %81'inin videonun satın alma işlemlerinde güven sağladığını söylediğini bildirdi. Ürün dilimlerinin ne kadar iyi olduğunu gösterebilirseniz, insanlar ne yaptığını ve neden ihtiyaç duyduklarını anlayacaklardır.

3. Yapay Zekadan (AI) yararlanın

AI , e-ticaret satışlarınız üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Bu yeteneğine sahiptir toplamak bilgi ve doğru bir müşterinin geçmişteki davranışlarına göre tepki nasıl tahmin etmek için kullanın. Dönüşüm oranları, hemen çıkma oranları ve etkileşim oranları gibi ölçülebilir metrikler, sitenizin etkinliği ve insanların onu nasıl kullandığı hakkında değerli bilgiler sağlar.

Sitenizi iyileştirmek, dönüşümleri ve bağlılığı teşvik etmek için ihtiyacınız olan ipuçlarını sağlamak için veri toplayabilirsiniz. Müşterileriniz için deneyim ne kadar iyi olursa, geri dönme, ürünlerinizi tavsiye etme ve olumlu yorumlar sağlama olasılıkları o kadar artar. Algoritmalar, ziyaretçilerin sitenizde alışveriş yapmalarını kolaylaştırmak için hangi ürünleri geri getirdiğini tahmin eder. Ürünler ön ve ortada sunulur. Yapay zekayı, satın almadan teslimata kadar tatmin edici bir müşteri deneyimi için arka uç lojistiğinizi geliştirmek için de kullanabilirsiniz.

4. Son teknoloji ürün filtreleme kullanın

Ne kadar çok ürün sunarsanız, o kadar çok gelişmiş ürün filtrelemesine ihtiyaç duyarsınız. Hiç kimsenin sitenizde kendilerine bir anlam ifade etmeyen karmaşık envanter planına göre arama yapmaya vakti yok. Bunun yerine, gerek kendi şartlarda alışveriş yapmak ve hızla ihtiyacınız olanı bulmak için araçları sunarak.

Düşünüldüğünde önemli e-ticaret sitelerinin %42 gelişmiş filtreleme kullanmayan, onlar zahmetsizce ihtiyacınız olanı bulmak için müşterileri sağlar düşünceli bir site olan elde edebilir. Ne kadar çok özellik sunarsanız, alışveriş yapmak o kadar kolay olur.

5. Chatbot'larla daha fazla etkileşim sağlayın

Evet, bu AI, ancak gerçekten kendi stratejisini hak ediyor. Chatbotlar, müşteri deneyiminizi değiştirebilecek veya bozabilecek ilk temas noktası olabilir. Şu anda soruları yanıtlamaya hazır olmak alışverişi çok daha kolay hale getiriyor. Alışveriş sepetine gitmelerine olanak tanıyan sorunları anında çözebilirsiniz.

Bu arkadaş canlısı küçük botlar, müşterilerle son derece insani bir şekilde konuşmayı kolaylaştırır ve karşılığında satın alma işlemlerini önemli ölçüde etkileyebilecek kişiselleştirilmiş bir deneyim sunar.

Chatbotlar sadece mükemmel müşteri hizmetleri temsilcileri değildir. Ayrıca harika satıcılar da yapabilirler. Müşterilere bir indirim veya anlaşma mevcut olduğunda haber verirken, yerinde yukarı satış seçenekleri sunarlar.

Sohbet robotları aynı zamanda envanter konusunda bilgilidir ve stoklarınız asla tükenmemesi için en çok satanları takip edebilirler.

6. Esnek teslimat seçenekleri sunun

Alışveriş sepetinde ürün bırakma alışkanlıklarını azaltmanın harika bir yolu, teslimat seçeneklerini sınırlamaktır. Çevrimiçi müşterilerin yüzde kırk beşi, teslimat seçeneklerinin ihtiyaçlarına uygun olmadığını öğrendiklerinde alışverişi sonlandırdılar.

İnsanlar ödeme yapmak istiyor ve ürünlerinin hızlı bir şekilde geleceğini biliyor. Aynı zamanda, siparişlerine şimdi ihtiyaç duymazlarsa, isterlerse teslimat için daha az ödeme yapabileceklerini de bilmek isteyebilirler.

Bu, drone teslimat ana vagonuna atlamanız gerektiği anlamına gelmez. Bu sadece, fiyatı aklınızda tutarken hız ve verimliliği bir numaralı önceliğiniz haline getirmenin yollarını düşünmeniz gerektiği anlamına gelir.

7. Alışveriş sepetinde ürünlerin satın alma alışkanlıkları oluşturun

Yukarıda belirtildiği gibi, alışveriş sepetinin terk edilmesi, büyük olasılıkla bir müşteri ödeme yaptığında ve teslimat seçeneklerinin ihtiyaçlarına uygun olmadığını fark ettiğinde ortaya çıkar. Zamanın %69'undan fazlası, doğrudan nakliye gibi ek ücretlerle ilgilidir.

Vazgeçmenin diğer nedenleri arasında aşırı karmaşık ödeme işlemleri, bir hesap oluşturma ihtiyacı ve yavaş yükleme ve çökmeler gibi kötü web sitesi performansı yer alıyordu.

Alışveriş sepetini terk etmenin en etkili yollarından biri, bir e-posta kurtarma stratejisi sunmaktır. Biri bir alışveriş sepetini terk ettiğinde, müşterileri işlemlerini tamamlamaya teşvik eden bir dizi e-posta gönderebilirsiniz. Satış Döngüsüne göre , kurtarma e-postalarının yarısına yakını açıldı ve neredeyse üçte biri tamamlanmış bir satışla sonuçlandı.

8. İstek listelerinden (Wish list) yararlanın

Sitenizde bir istek listesine sahip olmak size bir altın madeni bilgisi sağlar. Müşterileri satın almaya teşvik etmek için kişiselleştirilmiş e-postalar göndererek bu istek listelerinden yararlanabilirsiniz. E-postalar, aciliyet duygusu yaratmak için satış bildirimlerini, gümrükleme uyarılarını veya düşük envanter sayılarını içerebilir.

9. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği (User-generated content UGC) teşvik edin

Hiçbir şey bir ürünü mutlu bir müşteriden daha iyi satamaz. UGC, ürünlerinizde yaşayan ve ürünlerinizi kullanan eski müşterilerden uygulamalı deneyim sağlar. Salesforce'a göre, müşterilerin yüzde elli dördü kendi pazarlamanız yerine bir diğer tüketiciye güveniyor . UGC'den yararlanmanın en kolay yollarından ikisi:

  1. Tüm sosyal ortamınızda hashtag kullanmak

  2. Müşterilerin sitenize yorum göndermeleri için kolay bir yol sağlamak

10) Mobil Uyumlu Outerbox'a göre, mobil kullanıcıların %7 bir online satın yapmıştı onların anketine önce son altı ay içinde telefonlarını kullanarak. Web sitenizin mobil uyumlu olması çok önemlidir.

Bazı hoş şeyler şunları içerir:

Müşterinin ürünü bulmak için yukarı kaydırmasına gerek kalmaması için müşteriyle birlikte kaydırılan bir alışveriş sepeti

Müşterilerin alışveriş sepetlerine anında ürün ekleyebilmeleri için bulması kolay sepete ekle düğmeleri eklenmesi


Adweek'e göre Google, tüketicilerin %73'ünün mobil kullanım için tasarlanmış bir siteyi kullanmak için dostça olmayan bir mobil site bırakacağını tespit etti.

Bu, e-ticaret siteniz için bir uygulama geliştirmeniz gerektiği anlamına gelmez , ancak müşterilerin nasıl alışveriş yaptıklarının farkında olmanız, satın alma işlemlerini kolayca yapmaları için ihtiyaç duydukları görselleri sağlamanıza yardımcı olacaktır.

11. Kişiselleştirin, kişiselleştirin, kişiselleştirin

İhtiyaçları öngörmek değer yaratır. Her şeyi daha basit hale getiren yapay zeka ile kişiselleştirme çok önemlidir.

Müşterilerinizi anlayarak ne istediklerini ve nerede olduklarını daha güvenilir bir şekilde tahmin edebilirsiniz. Tüm bu bilgiler alışveriş deneyimlerini kolaylaştırır.

Kişiselleştirmenin büyük bir kısmı, insanları evlerinde hissettiren yerel yaklaşımları içermelidir. Bu aynı zamanda müşterilerinizin konumuna ve depolarınıza yakınlıklarına bağlı olarak teslimatı iyileştirmenize yardımcı olabilecek bir stratejidir.

Kişiselleştirme ve yerelleştirme, mevsimlerden yararlanmanıza da yardımcı olabilir. Güneydeki müşterilere bir set ürün ve daha soğuk kuzeydekilere mevcut iklimlerine daha uygun bir şey gösterebilirsiniz.

12. Yeniden hedeflemeyi kullanın

Yeniden hedefleme, herhangi bir e-ticaret sitesinin başarısının merkezinde yer alır. Müşterileri çevrimiçiyken takip etmenize ve onları ürün ve hizmetlerinizden haberdar etmenize olanak tanır . Sitenizi ziyaret ettiklerinde, reklamlarınız onlara, siparişlerini tamamlayabilecekleri yere hızlı bir bağlantıyla eksik olan şeyleri gösterebilir.

13. Checkout'u iyileştirin

Hantal ödemeler satın alma işlemlerini yavaşlatır ve hayal kırıklığına neden olur. Birinin ödemesini sağlamak için gerçekte kaç adım ve sayfaya ihtiyacınız var ? Ödemenizi basitleştirerek, müşterileriniz için işlemi daha basit hale getirerek alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltacaksınız.

Tek bir sayfada yapabiliyorsanız, müşterilerinizin alışveriş deneyimi için bu çok daha iyi! Tek bir sayfa mümkün değilse, en azından müşterilerin fikrini değiştirmesi veya bir hata yapması durumunda geri adım atmasını kolaylaştırın. Oldukça görünür bir ilerleme çubuğuna sahip olmak yardımcı olacaktır.

14. Sosyal medya satın alımlarını daha fazla teşvik edin

Son olarak, ancak en az değil, satın alma işlemlerini teşvik etmek için sosyal kanalları kullanın. İnsanları sitenize gitmeye zorlamak yerine, ürünlerinizi doğrudan beslemelerinden satın almalarına izin verin. Bu seçenek Facebook ve Instagram'da mevcuttur.

Sonuç

E-ticaret pazarlama stratejileri, sitenize daha fazla trafik çekmek ve satın alma işlemlerini teşvik etmek için çok önemlidir. Bu 14 strateji, oyununuzu geliştirmenize ve bu zor pazar payından daha fazlasını elde etmenize yardımcı olacaktır.

0 yorum
bottom of page