top of page
Ara

Dünyanın 'En Zengin İnsanı' Elon Musk mı yoksa Jeff Bezos mu?

Tesla'nın kurucusu bir günde 13,5 milyar dolar kaybetti ve tacı Amazon CEO'suna geri verdi. Ancak hikaye beklenmedik bir hal aldı

Dünyanın 'En Zengin İnsanı' Elon Musk mı yoksa Jeff Bezos mu?

7 Ocak'ta Elon Musk, gezegendeki en zengin kişi olarak Amazon'dan Jeff Bezos'u geçti. Ancak Tesla ve SpaceX'in kurucusu için tadı uzun sürmedi çünkü bu Pazartesi neredeyse 14 milyar dolar kaybetti.


Geçtiğimiz günlerde borsa seansında Tesla'nın eylemleri yaklaşık %8 düştü. Forbes, bu, Musk'a 176 milyar dolarlık bir servet bırakarak 13.5 milyar dolarlık kayıp anlamına geliyor.


İşadamı, Forbes milyarder sıralamasında birinciliğini yeniden kazanan Jeff Bezos'un altındaydı. Amazon CEO'su, hisseleri dün %2'nin biraz üzerinde düşmesine rağmen şu anda 181,3 milyar dolarlık net değere sahip.

Bununla birlikte, borsa bir uzun vadeli inişli çıkışlı bir yol olduğundan, 24 saatten kısa bir süre içinde Musk listenin başına geri döndü. Bu Salı sabahı, Güney Afrika'nın serveti %5,66 oranında toparlandı. Bu, servetine yaklaşık 10 milyar dolar ekledi ve Bezos'u ikinci sıraya geriledi.


Şimdilik, iki girişimciden hangisinin dünyanın en zengin kişisi olduğunu belirlemek zor. Hisse senedi hareketleri, 2020'de birlikte servet rekorları kıran Elon Musk ve Jeff Bezos için her an değişikliğe yol açabilir.


Büyük olasılıkla, bir süre için, her iki moğol da birinci ve ikinci pozisyonları işgal edecek. 151,4 milyar dolarlık servetiyle LVHM'nin sahibi ve Fransa'nın en zengin adamı Bernard Arnault tarafından takip edildiğinden herhangi birinin üçüncü sıraya veya daha altına düşmesi zor görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page