top of page
Ara

Dove'dan, 'doğal güzellik' kavramını yeniden tanımlayan kampanya

Dove, markasının özünde yer alan 'doğal güzellik' kavramını bu kez de, sağlık çalışanlarını onore etmek adına, onların fotoğraflarının olduğu 'Cesaret güzeldir' dedi.


Dove’un en yeni Gerçek Güzellik kampanyası “Cesaret Güzeldir”, markanın henüz en güçlü kampanyası. 30 saniyelik reklamda, koronavirüs salgınıyla savaşan sağlık çalışanlarının duygusal fotoğrafları yer alıyor. Dove, Coronavirus krizi sırasında giydikleri koruyucu giysilerle işaretlenmiş sağlık çalışanlarının yüzlerini gösteren “Cesaret Güzeldir” kampanyasıyla Gerçek Güzellik reklamlarına yeni bir bakış açısı getirdi. Fikir, WPP’nin Ogilvy Kanada’dan, İtalyan fotoğrafçı Alberto Giuliani tarafından çekilen sağlık çalışanlarının fotoğraflarının incelenmesi sonucu ortaya çıktı.

“Cesaretin güzel olduğuna dair bir his vardı,” diyor Manfredi. “Bunu yapan insanların yeterince saygı görmediğini düşündük, bizim için hayatlarını riske atan bu insanlara teşekkür etmek adına insanlardan bize katılmalarını istedik. Dört ya da beş gün içinde yaptık. Bu, hayatım boyunca gördüğüm en hızlı gelişen kampanyaydı.”

Manfredi, ilk reklamın bu haftanın başında, ABD'li sağlık çalışanlarının daha fazla fotoğrafını içeren bir ABD versiyonuyla birlikte yayınlanmasının ardından yerel fotoğraflara sahip diğer ülkeler için özelleştirilmiş reklamların hızla takip edildiğini söylüyor.

ABD versiyonu Dove'un ABD'deki sağlık çalışanlarına bakım için Doğrudan Yardım'a yaptığı bağışları belirten bir slogan taşıyor. Bu, New Jersey'de 200.000 maske bağışını da içeren ana Unilever'in yaklaşık 108 milyon dolarlık daha geniş çaplı tedarik ve nakit taahhüdünün bir parçası. ay ve Unilever fabrikalarında yapılan tüm temel öğelerin Feeding America ve diğer yardım kuruluşları aracılığıyla yardım çalışmalarına bağışlanacağı 21 Mayıs Ulusal Hizmet Günü. Dof şu ana kadar Feeding America'ya 2,5 milyon dolar ve Doğrudan Yardım için Vazelin ile birlikte 2 milyon dolar bağışta bulundu. Manfredi, konu ve insanları üretim için bir araya getirme konusundaki kısıtlamalar göz önüne alındığında, Dove'un cilalı pahalı görünümlü bir üretim istemediğini söylüyor. “Bence ne kadar az kaynağınız varsa o kadar yaratıcı olursunuz.” Dove ekibi kriz sırasında erken (sanal) toplantılarda “yayında olan bu iletişimin artık gerçekten önemli olmadığını” fark etti. “Gerçek Güzellik ve benlik saygısı konusunda daha tutkulu olamam. Ancak bazen güzellik hakkındaki bu konuşmalar bile, birkaç ay önce göründüğü kadar alakalı olsa da, artık yüzeysel görünüyor. ” Dove ayrıca, Edelman tarafından İngiltere hükümetiyle el yıkamayı teşvik etmek için küresel olarak 50 milyon dolardan fazla harcama taahhüdünün bir parçası olarak oluşturduğu bir kampanyayı yürütüyor. 30 saniyelik versiyonda, ellerinizi düzgün bir şekilde yıkamak için gereken 20 saniyelik bir geri sayım bulunmaktadır: “Hangi sabunu kullandığınız önemli değil, önemsediğinizi önemseriz.”


Ancak Dove, dünyanın en büyük sabun markası, Manfredi, küresel kampanyada liderlik yapmanın mantıklı olmasının bir nedeni olduğunu söylüyor.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page