top of page
Ara

Doğru iletişim 5 temel dijital pazarlama sorununu nasıl çözebilir?

Sağlam bir dijital pazarlama stratejisi uygulamak ve açık iletişim hatlarını sürdürmenin önemi nedir? "Hoşgeldiniz. Senin görevin özgürlüğün anahtarı bulmaktır. Tek çıkış yolu birlikte çalışmak. Kapı kilitli ve saat işliyor. İyi şanslar."

Muhtemelen kaçış odaları duydunuz. Oyuncular tek bir hedefle temalı bir odada kilitlenirler: Özgürlüğün kapısını açın. Ekip olarak çalışanlar için özellikle geçerli bu durum - bulmacaları deşifre etmek, ipuçlarını ortaya çıkarmak ve faaliyetleri tamamlamak - iyi bir iş çıkararak oyunu tamamlamak. Ancak ayrılan zamanda odadan kaçmanın anahtarı, oda kapısı kapandığı anda başlayan net şekilde işleyen stratejilerdir. Bir kaçış odası gibi, dijital pazarlama kampanyası da en başından beri başarılı bir şekilde yürütmek için ekip üyeleri arasında sıkı iletişim gerektirir. Şirket liderliğinden ve iç ekiplerden dış ajanslara kadar dahil olan herkesin oyun sonunu anlaması gerekiyor. Aşağıda, iletişimin pazarlamacılar ve ortaklarının karşılaştığı beş yaygın sorunu nasıl çözebileceğine dair ipuçları bulunmaktadır.

1. Anlamsız müşteri verileri

Dijital pazarlama ajanslarının, müşteriler hakkında hiç görmeyeceğiniz kadar çok sayıda bilgi topladığını biliyor muydunuz? Neredeyse her reklam platformu, müşteri demografik özellikleri, psikografik özellikler ve davranış hakkında derinlemesine bilgi sağlayabilir. Bazı ajanslar LinkedIn'deki kurumsal şirketlerde üst düzey BT uzmanlarını hedefleyen bir içerik kampanyası yürüttüğünü varsayalım. Açılış sayfanızdaki bir LinkedIn pikseli, web sitenizi ziyaret eden en iyi şirketleri, iş işlevlerini ve sektörleri izler ve tanımlar. Web sitesi ziyaretlerinizin %10'unun IBM'den geldiğini bildiklerinde satış ekibinizin neler yapabileceğini hayal edin.


Kimler iletişime geçmeli? Ürün ekipleri ve dijital pazarlama ajansları. Ürün ekipleri, dijital pazarlama ajansınızdan şu üç aylık düzenli raporu talep etmelidir: Müşterimiz hakkında neler öğrenildi? Hangi mesajlar en iyi ve hangi kitlelerle yankılanıyor? Hangi kullanıcı segmentlerine iyi hizmet veriyoruz ve hangileri fırsat gösteriyor? Bu değerli veriler kuruluşunuzda bütünsel kullanım için kullanılabilir.


2. Rekabet teşvikleri olan takımların elde edeceği sonuçlar pek iyi olmayabilir

Birçok mobil geliştiricinin en çok indirmeyi en düşük indirme başına maliyetle yürütmekle görevlendirilmiş bir kullanıcı edinme ekibi ve bir tutundurma ekibi - çoğu durumda, karmaşayı azaltmak ve kullanıcı başına geliri artırmakla görevli bir tutundurma ekibi vardır. Satın alma ekibi, bir indirme ödülü almaya çalışan, ancak muhtemelen uygulamayı bir daha asla kullanmayacak olan kullanıcılardan yüz binlerce ucuz indirmeyi teşvik eden teşvik edilmiş bir indirme programı başlattı. Tahmin edin ne olacak? Satın alma ekibi, hedeflenen rakamları geçtiği içintebrik edilirken ve tutundurma ekibi, kayıpları azalttığı için övülür.

Kimler iletişime geçmeli? Satış ekipleri ve dijital pazarlama ajansı. Dijital pazarlama ajansı ile satış ekibiniz arasındaki düzenli iletişim ve ajansın olası satış kalitesine görünmesi herkesin aynı iş hedefleri doğrultusunda çalışmasını sağlayacaktır. Adayla müşteri adayı verilerini (CRM'nizden gelen nicel faktörler ve satışlardan gelen nitel geri bildirimler) paylaşın. Kampanyaları etiketleyin, böylece satışlar ve ajans olası satış kalitesini ayrıntılı bir düzeyde görebilir. Teşviklerin uyumunun ve şeffaflığının sağlanması, ekipler arasındaki sürtünmeyi azaltacak, verimliliği artıracak ve daha fazla gelir sağlayacaktır.


3. Kampanya lansmanı

Lansman günü yarın ve reklamlar geriden gelebilir. Sonunda saat 15'te teslim edilirler. ve reklam sunucusuna yüklenir, ancak trafficker "tıklama etiketi bulunamadı" veya başka bir hatayla karşılaşır ve HTML5'in gerekli etiketleri olmadığından öğeler başlatılamaz. Asetleri düzeltmek için reklam ajansına geri dönmeniz gerektiği söylenir. Reklam ajansı banner'ları düzeltebilir, ancak özelliklerin tam bir listesini ister. Bu ileri geri gider ve süreç uzadıkça sonuçları beklenenin aksine kötüye doğru gitmesi muhtemel.

Kimler iletişime geçmeli? Yaratıcı ajans ve dijital pazarlama ajansı. Herhangi bir proje başlamadan önce, her iki tarafı da kapsam ve gereksinimler hakkında tam olarak bilgilendirmek ve katılımı güvence altına almak için tüm taraflarla bir başlangıç toplantısı başlatın. Ajansları kaçırılan son teslim sürelerinden sorumlu tutmak için bir plan oluşturun. Ajanslar arasında daha sıkı iletişim kurarak, bir kampanya yayınlarken uzun ve pahalı gecikmelerden kaçınabilirsiniz.


4. Silolarda çalışan takımlar

Birden fazla ürün serisine sahip büyük bir işletme için çalıştıysanız, bir silonun içinin nasıl hissettirdiğinin muhtemelen farkındasınızdır. Ekipler kaynaklar, tanınma, şirket içindeki sesin daha büyük bir payı ve çoğu zaman müşterilerinin ilgisi için yarışır. Ancak iletişim seyrek olabilir. Bir ürünün hem B2B hem de B2C sürümlerine sahip bir şirket düşünün. B2C ekibi, gelirin %80'ini oluşturuyor ve büyük bütçesini yönetmek için büyük bir ajans tuttu. B2B yeni bir başlangıç ​​yapıyor - daha küçük, dikey odaklı bir ajansla çalışıyorlar. Her iki ekip de arama ağı reklamları yayınlıyor ve farklı hesapları var, ancak anahtar kelimeleri koordine etmiyor; bu da yamyamlık ve karışık mesajlara yol açıyor. Önümüzdeki birkaç ay boyunca, her ikisi de önlenebilecek TBM'lerin arttığını ve dönüşüm oranlarının düştüğünü görüyor.

Kimler iletişime geçmeli? Herkes. Kuruluşunuzdaki güçlü bir medya konseyi - bağımsız bir ekip veya potansiyel müşteri listesi - ajanslar ve ekipler arasında gözetim ve koordinasyon sağlayabilir. Konsey, medya planlarını gözden geçirecek ve çatışmaları çözecek, marka yönergeleri belirleyecek ve uyum sağlamak için aylık olarak toplanacaktır. Ajanslarınızı birbirleriyle konuşmaya ve güçlü standartlar oluşturmaya zorlamak zor olabilir, ancak sonuçlar çabaya değer.

5. Miyop kanal seviyesinde olan takımlar

Ajansınızda, arama, sosyal, görüntülü reklam ve videodan içerik, geliştirme ve SEO'ya kadar kanal düzeyinde odaklanmış çalışanlardan oluşan ekipler bulunur. Herhangi bir zamanda, birden fazla ekiple çalışıyor olabilirsiniz. Şu anda, görüntüleme ekibiniz 2,50 ABD doları BGBM'de 1 milyon marka gösterimi sağlamakla görevli. Bu arada, arama ekibinin 3 ve 1.000 ABD doları dönüşümlü bir EBM'ye ulaşması gerekiyor. Görüntülü reklam ekibi, hedefini yerine getirebilecek daha ucuz ancak istemeden biraz daha az alakalı bir envanter bulur. Arama, performans tankını ertesi ay görüyor ve pazar güçlerinin veya diğer dış faktörlerin değiştiğine ve sonuçta daha kötü performans gösteren kampanyalara yol açan düzenlemeler yaptığına inanıyor. Ajans ekipleri uyumlu olmadığında, miyop görüşler yetersiz kararlara yol açabilir. Kimler iletişime geçmeli? Harici ajansınızdaki kanal düzeyinde ekipler. Takım hizalamasını bir zorunluluk haline getirin. Bir ajans seçmeden önce, hesabınızı destekleyen ekiplerin nasıl koordine edeceği hakkında sorular sorun. İdeal olarak, ekipler de sağlam destek sağlamak için tüm destede çapraz eğitime tabi tutulur. Zaten bir ajansla mı çalışıyorsunuz? Her kampanya için tüm ana paydaşlarla bir toplantıda ısrar edin ve haftalık güncellemeler gerektirin. Hesap yöneticinizin, hizalamanın bir öncelik olduğunu anladığından emin olun. Pazarlama kanallarınız birbirine bağlıdır. İletişim, programınızın doğru yönde ilerlemesini sağlamak için kesinlikle gereklidir.

Konuşma zamanı!

Açık iletişim hatları, özellikle iç ekipler ve dış ajanslar söz konusu olduğunda, sağlam bir dijital pazarlama stratejisinin uygulanması için kritik öneme sahiptir. Ürün ekibinizin, satış ekibinizin, reklam ajansınızın ve pazarlama ajansınızın düzenli olarak iletişim kurduğundan ve bilgi paylaştığından emin olun. İş hedeflerinize müşteri bilgileri, birleşik bir mesaj ve uyumlu bir ekip aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page