top of page
Ara

Disney’in büyük çaplı yeniden örgütlenmesi, Disney Plus'ı sevenler için iyi haber

Disney Plus sadece bir gelecek değil - bu geleceğin ta kendisi

Akış her zaman Disney’in bir sonraki aşamasının büyük bir parçası olacaktı, ancak şimdi Disney Plus’ın gerçekten şirketin geleceği olduğu açık.


Disney dün medya ve eğlence bölümlerinin "stratejik olarak yeniden yapılandırıldığını" duyurdu ve bu da şirketi, izleyicileriyle bulundukları yerde daha agresif bir şekilde buluşacak şekilde konumlandırdı.


Yeni organizasyon kapsamında, tüketici ürünlerini, oyunlarını ve yayıncılığını denetleyen bir yönetici olan Kareem Daniel, bu bölümden Disney Plus'ın tamamını denetlemek için hareket ediyor. Akıştan sorumlu olmayan bir yöneticiyi yayınlamakla görevlendirmek garip görünebilir, ancak değişiklik Disney'in eğlence ve medya işlerine daha az geleneksel bir yaklaşım istediğini ve "harika içeriğimizi en çok şekilde sunmaya ve onlardan para kazanmaya odaklanarak mümkün olan en uygun yol olarak görüyoruz "


Disney CEO'su Bob Chapek, CNBC'ye verdiği demeçte, amaç, "bir filmin sinema salonlarına veya bir TV şovunun ABC'ye yönelik olduğuna bir şekilde önceden karar vermenin aksine, bireysel stüdyo ve ağ şeflerini programlarının nereye gitmesi gerektiğine karar verme konusunda yetkilendirmek".


Bu yeniden yapılanmadan önce ve sonra Disney’in halka açık stratejisi arasındaki en büyük farklardan biri, özellikle Disney Plus olmak üzere akış hizmetleri için özel ürünler üretmeye yapılan ekstra vurgudur. Şirket, bir basın bülteninde, yeni yeniden yapılanma yapısıyla, "ana odak noktası şirketin akış hizmetleri olmak üzere" içerik üretmek ve sunmaktan üç içerik grubunun sorumlu olacağını belirtti. Bu, potansiyel olarak Disney'in stüdyo ve ağ yöneticilerine takvim yılı boyunca daha fazla güç verebileceği ve Disney Plus'ta, tiyatrolarda veya televizyonda belirli projelerin nerede yaşaması gerektiğine karar vermelerine izin verebileceği anlamına geliyor.


Disney Studios başkanı Alan Horn, Şubat ayında bu yaklaşımı ima etti. The Hollywood Reporter ile bir yuvarlak masa toplantısı sırasında Horn, Stüdyoların Disney Plus'ı gurur duydukları ancak gişede performans gösterme ihtimalinin düşük olduğu filmler için bir alan olarak nasıl kullanabileceğinden bahsetti. McFarland, ABD (dünya çapında 45 milyon dolar) veya Queen of Katwe (dünya çapında 10.3 milyon dolar) gibi daha küçük filmler Disney Plus'ta potansiyel olarak daha büyük bir izleyici bulabilirken, The Lion King, Captain Marvel veya yeni bir Star Wars gibi büyük gişe potansiyeli olan filmler taksit, tiyatro bültenleri alabilir. Basın bülteninin de işaret ettiği gibi, Disney'in en büyük franchise'larını denetleyen reklamcılar, "şirketin yayın hizmetleri için orijinal içerik geliştirmeye ve üretmeye odaklanacak."


Chapek, CNBC'ye verdiği demeçte, bu yeniden yapılanma çalışmalarında bir süredir devam ediyor - pandemi bunu hızlandırdı. Parklar kapalı kaldığı ve tiyatro gösterimleri geri çekildiği için yayın akışı artık şirket için tek büyük gelir kaynaklarından biri. Sarsıntı, Disney’in yeni ve hızla büyüyen işine duyulan güvenin halka açık bir gösterimi - Netflix eş CEO'su Reed Hastings'in bile birkaç ay önce kendisini tebrik ederken bulduğu bir şey.


Disney'in artık büyümeye odaklandığı iki gelir alanı var: Disney Parks (ticari ürünleri ve diğer eğlence dışı ürünleri de içeren bir bölüm) ve yeni Medya ve Eğlence Dağıtım bölümü. COVID sonrası gelecek yıllarda parkların toparlandığını hayal etmek çok zor olmasa da, Disney’in hızlı büyüme fırsatını temsil eden, şirketin medya ve eğlence sektörü ve özellikle de internet yayınıdır.


Disney'in geleceği modernize edilmiş bir akışa dayanıyor. Tiyatro ve sinemalar pandemi nedeniyle oldukça kısıtlı veya kapalı durumda olması bir anlamda Netflix yanısıra, Disnep için de bir fırsat oldu. Öte yandan yayın, Disney'in bile tahmin edebileceğinden daha hızlı büyüyor. Disney şu anda çeşitli akış platformlarında 100 milyondan fazla aboneye sahip ve bu abonelerin 60 milyondan fazlası Disney Plus'tan geliyor. Chapek, şirketin en son üç aylık kazanç çağrısında, rakamları "önemli bir kilometre taşı ve şirketimizin gelecekteki büyümesi için anahtar olarak gördüğümüz DTC (doğrudan tüketiciye) stratejimizin yeniden onaylanması" olarak nitelendirdi.


Disney’in en büyük yatırımcıları ve analistleri aynı fikirde. Third Point Capital'in Disney'in en büyük hissedarlarından biri olan aktivist yatırımcı Dan Loeb, Chapek'ten Disney Plus içeriği oluşturmaya daha fazla sermaye yönlendirmek amacıyla Disney'in yıllık 3 milyar dolarlık temettü ödemesini bitirmesini istedi. CNBC'ye göre, bir aktivist yatırımcının bir şirketten alacağı olan hisse başına birkaç dolarlık bir temettü yeniden tahsis ederek Disney, Disney + orijinal içerik bütçesinden pay istemesi ödememesini istemesi alışılmadık bir hareket olarak değerlendirildi.


MoffettNathanson'da kıdemli analist olan Michael Nathanson, bu sabah bir notta şunları yazdı: “Disney, Disney + 'ın, şirketin bu medya manzarasının diğer tarafına güçlü bir konumda ulaşmasına yardımcı olacak kadar büyük bir cankurtaran botu olduğunu zaten kanıtladı.


Geçen hafta, Netflix eş CEO'su Ted Sarandos, Variety'ye verdiği demeçte, Disney Plus gibi yeni rekabetçi girişimcilerden heyecan duysa da, "herkesin bağlılık düzeyinin hala tanımlanması gerektiğine" inandığını ve "Disney Plus adında bir şey var" dediğini söyledi. Disney'den bir bütün olarak ayrı. Bu, pandemiden önceki aylarda doğru olabilirdi, ancak yeni halka açık yeniden yapılanma ve Chapek'in yorumlarıyla, Disney'in bir bütün olarak çok çok Disney Plus olduğu açık.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page