top of page
Ara

Disney+, 73 Milyon aboneye ulaştı

Yayıncı kısa süre önce 'The Mandalorian'ın ikinci sezonunu yayınladı

Disney+, 73 Milyon aboneye ulaştı

Disney +, ilk 11 ayında 73,7 milyon abone çekerek şirketin beklentilerinin çok ötesine geçti.


Disney daha önce, aile dostu akış hizmetinin 2024 yılına kadar 60 milyon ila 90 milyon aboneye ulaşacağını tahmin etmişti. Yalnızca dokuz ay sonra bu eşiğin alt sınırına ulaştı.


Bunu Disney işi için "gerçekten parlak bir nokta" olarak nitelendiren CEO Bob Chapek, Disney+ 'ın ilk yılındaki başarısını dile getirdi.


Bağımsız yayıncılar için aylık 6,99 ABD doları fiyatlandırma yelpazesinin alt ucunda yer alan hizmet, abonelerini animasyonlu klasiklere, Marvel gişe rekorları kıran filmlere, Star Wars serisine ve daha fazlasına erişimi içeren içerik kitaplığının gücüyle topladı.


Jon Favreau’nun inanılmaz derecede abartılı Baby Yoda karakterinin yer aldığı Star Wars evrenini ele alan orijinal dizisi The Mandalorian ile 12 Kasım'da piyasaya çıktı. Hizmetin yüksek profilli Marvel orijinallerinden bazıları koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmiş olsa da, Hamilton filmini yaz boyunca Disney+ 'a taşıyarak ve Temmuz ayında Beyonce’nin Black Is King yayınlayarak yeni içerik kaybını telafi etti.


4 Eylül'de Disney ayrıca tek seferlik 30$ 'lık bir "Premier Erişim" ücreti karşılığında Disney+' da satın alınmak üzere canlı aksiyon Mulan versiyonunu piyasaya sürdü. Disney, Mulan'ın performansını henüz paylaşmadı, ancak Chapek Perşembe günü bir konferans görüşmesi sırasında yatırımcılara performansının ona "Premier Erişim stratejisi açısından burada bir şeyler bulduğumuzu" göstermeye yeterli olduğunu söyledi.


Disney + dünya çapında 20'den fazla ülkede mevcut ve bu ayın sonlarında Brezilya dahil Latin Amerika pazarlarında piyasaya sürülecek. Yatırımcılarla ilgili olarak CFO Christine McCarthy, Hintli yayıncı Hotstar'ın Disney+ abonelerinin dörtte birini oluşturduğunu söyledi. Bu, hizmetin toplam ücretli üyelerinin yaklaşık 18 milyonuna eşittir.


Yine de Disney+, Netflix’in 195 milyon küresel abonesini yakalamanın bir yolunu buluyor. Performansını yeni başlatılan diğer hizmetlerle karşılaştırmak zor. Apple, Apple TV+'nın kaç aboneyi çektiğini asla açıklamadı.


Bu arada NBC Universal, hem ücretsiz, reklam destekli bir teklif hem de bir abonelik katmanı sunan yayıncı Peacock'ın 22 milyon kullanıcısı olduğunu açıkladı. WarnerMedia, 8.6 milyon kişinin Mayıs ayından bu yana HBO Max'i etkinleştirdiğini, ancak HBO ve HBO Max'in toplam 38 milyon aboneye sahip olduğunu söyledi.


Şirketin diğer akış hizmetleri de mali dördüncü çeyreğinde artış kaydetti. Hulu, canlı TV ürününe 4,1 milyon üye dahil olmak üzere tabanını yüzde 28 artırarak 36,6 milyon aboneye çıkardı. ESPN+ yüzde 100'ün üzerinde büyüyerek 10,3 milyon aboneye ulaştı.


Chapek Perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin bir sonraki Disney+ abone güncellemesini Star markalı bir uluslararası yayın hizmeti için planlarını düzenlemesinin beklendiği 10 Aralık yatırımcı gününde sunacağını söyledi. Geçmişte şirket, kazanç aramaları sırasında abone numaralarına ilişkin bir güncelleme sağlamıştı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page