top of page
Ara

Dikkatiniz dağılmadan evden çalışmak için 8 ipucu

Birçok büyük teknoloji şirketleri, çalışanların kalıcı olarak evden çalışmasına izin vermeleri akabinde çalışma yöntemleri de evriliyor

Dikkatiniz dağılmadan evden çalışmak için 8 ipucu

Her gün evden çalışmak, altı ay önce bir yenilik gibi görünmüş olabilir, ancak çoğumuz için artık uzun süredir bu işin içindeyiz.


Microsoft'tan Fujitsu'ya kadar teknoloji şirketleri, çalışanlara kalıcı olarak evden çalışma seçeneği sunuyor.


Amerikalıların ekonomik faaliyetlerinin üçte ikisinden fazlasına denk gelen Stanford Üniversitesi anketine göre Mayıs ayında 20-64 yaşları arasındaki Amerikalıların 20.000 dolardan fazla kazanan %42'si tam zamanlı olarak evden çalışıyordu. Bu, pandemiden önce evden tam zamanlı çalışan %2'ye denk bir rakam.


Dünyanın dört bir yanındaki ofisler, COVID güvenlik önlemleriyle yeniden açılmaya başlasa da, Stanford Profesörü Nicholas Bloom, 2022 yılına kadar bir miktar evden çalışmaya devam edeceğimizi söylüyor.


Bu, yenilik bir kez geçtikten sonra, iş saatlerinde odaklanmış ve üretken olmak için sağlıklı alışkanlıklara ihtiyacımız olduğu anlamına gelir - başka bir çamaşır yıkamanın "cazibesinden" kaçınarak - ve günün sonunda vazgeçebiliriz.


Microsoft CEO'su Satya Nadella bile, kişisel ve iş yaşamlarımız arasındaki sınırların çok bulanık olduğunu, "bazen işte uyuyormuşsunuz gibi hissettirdiğini" kabul ediyor.


Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi, Her Zihin Önemlidir akıl sağlığı danışmanlık hizmetinin bir parçası olarak evden çalışma ve iyi zaman yönetimi için ipuçları sunar.


1. Bir rutin oluşturun ve ona bağlı kalın

İş ve kişisel zaman arasındaki çizgide yürümek stresli olabilir, bu nedenle programlar bir zorunluluktur. Her gün aynı saatte kalkın ve kahvaltı yapın ve işe başlamadan önce egzersiz yaptığınız, okuduğunuz veya müzik dinlediğiniz alternatif bir "işe gidip gelme" saatine sadık kalın. Ulusal Sağlık Servisi, "En önemli şey, iş gününüz bittiğinde çalışmayı bırakmanızdır" diyor. "İşlerine ara ver, e-postaları kontrol etmeyi bırak ve ev hayatına odaklan."


2. Özel bir çalışma alanı oluşturun

Henüz yapmadıysanız, belki de çocuklar okulu bıraktığı için, şimdi diğer insanlardan ve dikkat dağıtıcı şeylerden uzakta sessiz bir yer bulma zamanı. Bir alanı çalışma alanınız olarak belirlemeye çalışın, mümkün olduğunca konforlu hale getirin - masanızda oturmak için ipuçlarını inceleyin - ve ihtiyacınız olan her şeyin tek bir yerde bulunduğundan emin olun.


3. Ara verin

Her zaman "açık" olmamız gerektiğini hissedebilir ve artık bizi şahsen göremedikleri için meslektaşlarımıza açık olabilir. Ancak NHS'nin dediği gibi, bu evden çalışma sunumu, zihinsel sağlığınızı etkiliyorsa iyi değildir. Bu yüzden test için düzenli molalar verin ve stres seviyenizi kontrol etmek için öğle yemeği molası verin. İster yürüyüş ister kahve olsun, başka bir şeye odaklanmak için zaman ayırmak üretkenliğinizi artıracaktır. Daha az hareket ettiğiniz için gergin ve sert hissediyorsanız, 10 dakikalık bir egzersiz yapmayı deneyin.


4. Bağlantıda kalın

Ulusal Sağlık Servisi, evden çalışmanın faydaları olsa da, "kendini daha izole hissedebilir" diyor. İnsan etkileşimi zihinsel sağlığımız için önemlidir, bu nedenle video görüşmeleri yapın veya telefonu elinize alın. Sorunlarınız varsa meslektaşlarınızla veya patronunuzla konuşun ve başkalarına nasıl olduklarını sorun. "Sanal olarak sosyalleşmek için zaman yaratın - Cuma günleri dijital bir kahve molası veya çevrimiçi toplantı planlayın. Ya da mümkünse kahve veya öğle yemeği için en son sosyal mesafe kurallarını izleyerek yüz yüze buluşun."


5. Sınırları ayarlayın

NHS, "Evinizin diğer üyeleriyle sınırların belirlenmesi, evde çalışırken zihinsel sağlığın anahtarıdır" diyor. Evet, daha fazla esneklik var, ancak onlar için orada olduğunuzu düşünen çocuklarla da ilgilenmeniz gerekebilir. Ailenizle veya ihtiyaçlarınız hakkında yaşayanlarla konuşun ve programınızı paylaşın ve aynısını meslektaşlarınız ve yöneticilerinizle yapın, böylece günün sonunda ailenizle, eşinizle veya ev arkadaşlarınızla birlikte olmanın tadını çıkarabilirsiniz.


6. Zaman yönetimini gözden geçirin

Yetkili mesleki psikolog Emma Donaldson-Feilder, daha kontrollü, daha odaklı ve daha az stresli hissetmenize yardımcı olmak için daha iyi zaman yönetimi için ipuçlarını paylaştı. Görevler için öncelik belirleyen ve son tarihler belirleyen hedefler belirlemenizi ve yapılacaklar listeleri yazmanızı önerin. Ve "4D" alıştırması yapmak e-postanın stresini yönetmenize yardımcı olabilir:

— Silin: Bu, aldığınız e-postaların yaklaşık yarısı için geçerlidir.

— Yapın: Acilse veya hızlı bir şekilde tamamlanabiliyorsa.

— Delege edin: Bir başkası daha iyi halledebilirse.

Ertelemeyin: Daha sonra ilgilenmesi daha uzun sürecek e-postalara harcamak için zaman ayırın.


7. Uzun vadeli düşünün

Bir süredir evden çalışıyor olabiliriz, bu nedenle başkalarıyla işbirliğini artırmak için farklı programları ve çalışma yöntemlerini keşfetmeye ve ayrıca evde çalışma ortamlarını düşünmeye değer.


8. Kendinize karşı nazik olun

"Bunun alışılmadık bir durum olduğunu unutmayın, bu yüzden kendinize karşı nazik olun ve normalde olabileceğiniz kadar üretken olamayabileceğinizi kabul edin. Bu koşullar altında neler başarabileceğiniz konusunda gerçekçi olun ve işinizi bitirdiğinizde rahatlayın."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page