top of page
Ara

Dijital pazarlamanın geleceğini dönüştürecek 5 mega trend

Blockchain, SEO ve dahası. Beş farklı konu hem B2B hem de B2C pazarlamacıları için dünyayı değiştirdi

Bu beş alan hem B2B hem de B2C pazarlamacıları için dünyayı değiştirdi

2020, birçok dijital pazarlamacının beklediği gibi gitmedi. Bununla birlikte, zorluklar genellikle yeni fırsatlar ve stratejilere ve kampanyalara yaklaşmanın yollarını sunar. 2021, dijital pazarlama dünyasını zaten dönüştüren birçok dönüm noktası ve değişim ve çeşitli trendlerin hızlanmasına tanık oldu.


Çevremizdeki dünyayı ve hem B2B hem de B2C pazarlama ekiplerini etkileyen beş mega eğilimi inceleyelim.


1. COVID-19 ve sonrası

Küresel salgın, dünya çapında sismik şoklar yarattı ve dijital pazarlamayı önemli ölçüde etkiledi.


Pazarlamacılar, etkinliklerin iptal edildiğini, ekiplerinin uzaktan çalıştığını ve stratejilerinin, mesajlarının ve kampanyalarının değiştiğini gördü. Zor zamanlarda müşterilere nasıl yararlı bilgiler ve çözümler sağlayabileceklerine odaklandılar. Doğru ses ve üsluba sahip olmakla ve her zamankinden daha alakalı olmaya çabalamakla ilgilenmeye başladılar.


Umut ufukta. Pfizer ve BioNech, Moderna ve Johnson & Johnson aşılar geliştirdi. Geçen yılın sonlarında, PWC tarafından ankete katılan CFO'ların yaklaşık yarısı, veri analitiği ve pazarlama otomasyonuna yapılan yatırımların yardımıyla 2021'de büyümeye dönüş bekliyor.


B2B pazarlama ve satış uzmanı Matt Heinz de bunun yeni normal olmadığına işaret etti. Ancak, pazarlamacıların yaptığı bazı pivotlar yeni normalin bir parçası olacak. Müşteri ilişkilerini derinleştirmenin yanı sıra müşteri sadakati ve bağlılığına yeni bir vurgu devam edecek.


Daha da önemlisi, pazarlamacılar kendilerini müşterilerinin yerine koyarak ve nasıl yardımcı olabileceklerini sorarak, empati pazarlamada her zamankinden daha fazla ön plana çıktı.


2. Dijitalin hızlanması

Bir seçenek değil, yüz yüze etkinliklerle, pazarlamacılar müşterilerle bağlantı kurmak için sanal etkinliklere, videolara ve dijital pazarlama kanallarına yöneldi. Kilitlenmeler ve diğer kısıtlamalar nedeniyle, birçok tüketici zamanlarının çoğunu çevrimiçi olarak geçiriyordu. Geçen yılın Mart ayında Forbes, pandeminin başlamasıyla birlikte internet kullanımının% 70 arttığını ve internet kullanımının% 12'den fazla olduğunu keşfetti.


Doğal olarak, pazarlamacılar, müşterilerin onlarla bağlantı kurmak için bir araya geldiği kanallara gider. Sosyal medya, e-posta pazarlaması, mobil, web siteleri, açılış sayfaları, bloglar, web seminerleri ve daha fazlası, müşterilerle etkileşim kurmak için sayısız fırsat sunar.


Bir CMO Anketine göre, ankete katılan pazarlamacıların% 85'i pandemi sırasında müşteriler arasında yeni dijital tekliflere açıklık gözlemledi ve% 84'ü dijital deneyimlere daha fazla değer verdi.


Pazarlamacılar artık kitlelerine ayak uydurmak için dijital odaklı bir odak kullanmalıdır.


3. Büyük verinin kullanımı

Dünyada hiç olmadığı kadar çok veri var ve miktar gittikçe artıyor gibi görünüyor. NodeGraph, 2025 yılına kadar dünya verilerinin 175ZB'ye ulaşacağının tahmin edildiğini belirtiyor, bu da birisinin mevcut internet hızlarında indirmesi 1,8 milyar yıl alacaktır.


Ayrıca NodeGraph'a göre, 2020'de bir dakikalık çevrimiçi testere:


— 480.000 tweet oluşturuldu

— YouTube'da 4,7 milyon video görüntülendi

— Google'da 4,2 milyon arama sorgusu

— 200 milyon e-posta gönderildi

— 60.000 resim yüklendi


Tüm bu bilgiler, markalara size en iyi nasıl hizmet vereceklerini söyleyebilir. Büyük veri, hava durumunu tahmin etmeye, tüketiciler için filmler, şarkılar ve kitaplar önermeye yardımcı olur ve pazarlamacılara bir müşterinin hangi kanalları ve içeriği tercih ettiğini söyleyebilir.


Elbette, büyük veri, bu verileri uygun şekilde yakalayabildikleri, yönetebildikleri ve kullanabildikleri sürece pazarlamacılara büyük rekabet avantajları sağlayabilir. Müşterilerini daha iyi anlamalarına ve sorunlarını nasıl çözeceklerine dair daha fazla fikir edinmelerine yardımcı olur.


4. Herkes içerik oluşturucu ve yayıncı olabilir

Dünyadaki 3,7 milyar sosyal medya kullanıcısı, her bir şey paylaştıklarında içerik oluşturur. TikTok ve Snapchat kullanıcıları kısa video içeriği koyuyor. Instagram, insanların yaşamları, kariyerleri ve markaları hakkında resimler ve görseller içerir.


Dünyada 500 milyardan fazla blog var ve kendi kendine yayınlanan kitapların sayısı ilk kez 2017'de 1 milyonu geride bıraktı.


Birden fazla yayın platformu vardır ve insanlar içgörülerini, ürün bilgilerini, kurguları, şiirlerini ve daha fazlasını paylaşmak için bunlardan yararlanır.


Bu, içerik pazarlaması için ne anlama geliyor?


İçerik oluşturucular, her zamankinden daha alakalı olmaya çalışmalı ve insanların dikkatini çekmelidir. İçerik bilgilendirici ve yardımcı olmalı, aynı zamanda bir müşterinin gerçekleştirdiği kanalda ve kolayca sindirilebilir bulduğu bir formatta sunulmalıdır.


Videolar, web seminerleri, bloglar, düşünce liderliği, etkileşimli içerik, infografikler - içerik pazarlamacılarının kullanım seçenekleri asla tükenmeyecek. Ancak, birinin dikkatini çekmek için neredeyse tüm dünyayla rekabet ediyorlar. Kazanmak için, netlik ve öz için çabalamaları gerekir.


5. Küresel bağlantı

Statista'ya göre, dünya nüfusunun yüzde 59'unu oluşturan yaklaşık 4,66 milyar insan çevrimiçidir. NodeGraph 2020 yılı rakamları:


— 5,1 milyar cep telefonu sahibi

— 2 milyar çevrimiçi müşteri

— 3,7 milyar sosyal medya kullanıcısı


Rakamların gösterdiği gibi, insanlar dünya çapında her zamankinden daha fazla bağlantı halindeler. Farklı kıtalarda yaşayan biriyle ağ kurabilir, onlarla çevrimiçi konserlere katılabilir, onlarla çevrimiçi satranç oynayabilir, çevrimiçi kitap kulüplerine katılabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. İmkanlar sonsuzdur.


Günümüzde pazarlamacıların kitlelerini göz önünde bulundurması gerekiyor. Web sitesini ve blogunu kimler ziyaret ediyor ve nereliler? Küresel bağlantı sayesinde kitlelerini genişletebilirler mi? Bunu yapmak için pazarlamalarını nasıl ayarlamaları gerekiyor?


Kuzey Amerikalı bir hedef kitleye gönderilen bir e-posta, dilsel ve kültürel farklılıklar nedeniyle Avrupa'ya gönderilirse iyi performans göstermeyebilir. Başka bir ülkede bir kitleniz olduğu için yayınladığınız düşünce liderliği farklı bir dilde mevcut mu? Farklı ülkeler ve bölgeler için web seminerleriniz ve çevrimiçi etkinlikleriniz var mı?


Hedef kitlenize ve nasıl büyüdüğüne dikkat edin. Onu genişletmek veya farklı bölgeleri ve kültürleri barındırmak konusunda çok fazla yararlanılmamış potansiyeller bulabilirsiniz. Bunu yapmak, markanızın bir lider olarak öne çıkmasını sağlayabilir.


Dijital pazarlamanın geleceği şimdi

2020'nin gösterdiği gibi, bizi etkileyeceğini düşündüğümüz trendler oldukça hızlı değişebilir. Anahtar, çevik, esnek ve uyarlanabilir kalmaktır. İyi bir tutum, zor zamanların üstesinden gelmenize yardımcı olmak için de uzun bir yol kat edebilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page