top of page
Ara

Dijital pazarlama ajansı kurarken insanların yaptığı 10 hata

Müşterilere masaya getirdiğiniz değeri göstermeye odaklanın, güvenlerini kazanın ve ihtiyaç duydukları uzman olduğunuzu görmelerini sağlayın

Yeni bir işe başlamak, benzersiz zorluklarla birlikte gelir ve bu ilk yıllar, uzun vadeli başarınız ve büyümeniz için çok önemlidir. Bir dijital pazarlama ajansı kuruyorsanız, belirli zorluklarla karşılaşırsınız ve bu yaygın hatalardan bazılarını yapabilirsiniz. İşte bunların ne oldukları ve onlardan nasıl kaçınabileceğiniz.


Hata 1: Doğru beklentileri belirlememek

Diğer tüm iş türlerinde olduğu gibi, müşterileriniz için doğru beklentileri belirlemek bir zorunluluktur. Özellikle bu sonuçları sağlayıp sağlamayacağınızdan emin değilseniz, fazla taviz vermeyin. Satışı kapatmak ve bu sırada üzgün bir müşteriyle uğraşmak yerine gerçekçi olmayan beklentileri olan bir olası satıştan vazgeçmek daha iyidir. Kendinize ve onlara karşı dürüst olun.


Hata 2: Borçlanma

Gereğinden fazla borçlanmayın. Borç, yeni bir çabanın bilinmeyenleri nedeniyle genellikle işletmeniz için bir sorun teşkil edebilir. Kriz anında veya harcamalarınızı küçültmeniz gerektiğinde, bu sabit ödemeye sahip olmak işinize zarar verebilir. Mümkün olduğunca borçsuz kalmak, başlangıçta sizin için büyük bir varlık olacaktır.


Hata 3: Bütçe sahibi olmamak

Yeni bir işletmenin iniş ve çıkışlarını idare etmek için bir bütçeye sahip olmak çok önemlidir. Paranızla ne yaptığınızı, harcamalarınızın ve karlarınızın ne olduğunu ve nereye gittiğinizi tam olarak bilmeniz gerekir. Paranızın her ay nereye gittiğini anlamak, birçok girişimcinin korktuğu işin önemli bir parçasıdır, ancak bu, kontrolü size veren güçlü bir araçtır.


Hata 4: Yeterince sıkı çalışmamak

Dijital pazarlama ajansı sahipleri, her yerden yapabilecekleri bir iş aradıkları için genellikle işin dijital yönüne ilgi duyarlar. Kendi (çevrimiçi) patronunuz olma özgürlüğü çekicidir, ancak bunu başarmak için birkaç yıl çok çalışmanız gerekir.


Güçlü bir temel oluşturmak çok önemlidir ve her zamankinden daha çok çalışmanız gerekir. Önceki işinizde günde 8 saat çalışıyor olsaydınız, acentenize 10 veya daha fazla vermeniz gerekebilir. Ancak, fedakarlık gelecekte karşılığını alacaktır.


Hata 5: Hepsini yapmaya çalışmak

Uzman olsanız da olmasanız da yardım alın. Bu, bir ekip, bir öğrenme platformu, yeni süreçler veya bir mentor anlamına gelebilir. İşletmenizi büyütmeye ve yönetmeye odaklanın. Diğer her şeyi yetkilendirmeye çalışın.


Diğer bir seçenek de, özellikle tüm dijital pazarlama platformlarında fazla deneyime sahip değilseniz, hizmetlerinizi bir beyaz etiket şirketine devretmektir. Dış kaynak kullanımı, ajansınızı ölçeklendirmenin yalnızca uygun maliyetli bir yolu değil, aynı zamanda daha yüksek kalite sunmanın ve tekliflerinizi genişletmenin bir yoludur.


Hata 6: Yakınınızdaki insanların sabrını anlamamak

Müşterinizin potansiyel müşterileri kapatma yeteneğini anlamalısınız. Örneğin, New York'taki bir avukatın 1.000 potansiyel müşteriden randevu ayarlamak için zamanı veya sabrı yoktur. Müşterinizin içinde bulunduğu aşamayı, ihtiyaç duyduğu olası satış türlerini ve onları takip etme kapasitesini analiz edin. Bazı durumlarda, kalite aslında ROI'yi yener.


Hata 7: Hizmet sağlayıcılarla uzun vadeli sözleşmeler imzalamak

Bir ajans kurduğunuzda, tekrar eden geliriniz genellikle düşüktür ve kayıplarınız genellikle yüksektir. Servis sağlayıcılarınızla uzun vadeli sözleşmeler yapmayın. Bunun yerine, maliyet daha yüksek olsa bile her ay ödemeyi seçin. Aydan aya ödeme yapmak, zorlu bir ay geçiriyorsanız, sabit ödemelerin yüksek olması yerine maliyetleri hızla azaltmanıza olanak tanır.


Yine, bir bütçeye sahip olmak bunu başarmanıza yardımcı olacaktır. Bir bütçeniz varsa ve buna bağlı kalırsanız, aylık sözleşme yapma konusunda sorun yaşamazsınız. Ve yaparsanız, istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Hata 8: Performansın nasıl ölçüleceğini bilmeden dış kaynak kullanımı

Dış kaynak kullanımı, ajansınızın büyümesinin anahtarı olabilir, ancak yalnızca performansı nasıl ölçeceğinizi anlar ve bilirseniz. Dış kaynak ortağınızla anlaşın ve beklentilerinizi doğru şekilde belirleyin. Öte yandan, performans hakkında fazla bir bilginiz yoksa ve öğrenme sürecindeyseniz, tamamen güvendiğiniz bir beyaz etiket ajansı kiraladığınızdan emin olun.


Hata 9: Zorlukları küçümsemek

Bir iş kurmak ve büyütmek zordur ve geliri istemek zor zamanlarda sizi motive etmek için yeterli değildir. İster ailenizin ihtiyaçlarını karşılamak, ister kızınızın koleji için ödeme yapmak, bir ev satın almak veya başkalarının hayatında bir fark yaratmak olsun, bir taahhüt bulun. Paradan daha büyük ve kendinizden daha büyük bir şeye taahhüt vermek, doğru şeylere odaklanmanızı sağlar.


Hata 10: Çok fazla ücret talep etmeyin

Fazla ücret talep etmeyin. Bu, ücretsiz çalışacağınız anlamına gelmez, sadece makul bir fiyat talep edeceğiniz anlamına gelir. Fiyatınız, kar elde etmek için yeterli, çalışma alanı ve müşterileriniz için iyi sonuçlar almalıdır. Daha sonra, müşterileriniz işinizin değerini gördüklerinde fiyatları artırmayı düşünebilirsiniz.


Uzun vadeli başarının anahtarı elde tutmadır. Müşterilerinizi mutlu edin ve hizmetlerinizin fiyatını aşmayın. İşlerine katabileceğiniz değeri görmelerine, güvenlerini kazanmalarına izin verin ve ihtiyaç duydukları uzman olduğunuzu görmelerini sağlayın.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page