top of page
Ara

Değişime ayak uydurmak: Korumalı ortamlarda derleme, test etme ve uyarlama

Dünya değişmeye devam edecek, ancak şirketinize bir dijital alan yaratarak hazır olabilirsiniz.

Dünya değişmeye devam edecek ve şimdi onu kucaklamanın zamanı geldi. Değişim elbette zor olabilir, ancak aynı zamanda daha iyi bir müşteri deneyimi oluşturmanıza, müşterilerinizi daha yakından dinlemenize ve rekabetinizden sıyrılmak için daha fazla çalışmanıza neden olabilir ve bunların hepsi iyi şeylerdir.


Ekibinizi değişimi kucaklamak için donatmanın yollarından biri sanal bir sanal alan ortamıdır. Korumalı alan müşterilerimizin yarısı, değişiklik yönetimi planlaması için aracı zaten kullanıyor, bu nedenle iyi bir şirkette olacaksınız.


Korumalı alan ortamı — Bu ne anlama geliyor?

Yazılım geliştirmede, korumalı alan, varolan yazılım kurulumunuzun yeni iş akışlarını veya yapılandırmalarını dağıtmadan önce test etmenizi sağlayan sanal bir kopyasıdır. Korumalı alan yöneticilere ve geliştiricilere hizmeti kesintiye uğratmadan güvenli bir şekilde deneme yapma özgürlüğü verir. Yaptıkları değişikliklerin müşteri deneyimi üzerinde doğrudan etkisi olduğundan, bu rollerin önemli bir sorumluluğu vardır. Fikirlerini denemek ve test etmek için güvenli bir yollarının olması önemlidir ve bu, korumalı alanın sağladığı şeydir.


Değişim zamanlarında bir sanal alan ortamının 3 avantajı


1. Risksiz alanlar inşa edin

Bazen bir sağlık krizi veya doğal afet gibi değişiklikler aniden olur ve müşteri hizmetleri operasyonlarınızı hızlı bir şekilde uyarlamanız gerekir. Korumalı alan ortamında, müşterilerinizin ihtiyaçlarına ve koşullarına en uygun kurulumu bulana kadar yeni destek yapılandırmalarını hızlı bir şekilde oluşturabilir ve test edebilirsiniz. Ardından, aktif üretim ortamınıza götürebilir ve müşterilerinize yardımcı olmak için işe geri dönebilirsiniz.


2. Yatırımınızı koruyun

Hem müşteriler hem de aracılar için sorunsuz bir destek kurulumu oluşturmak için değerli zaman ve çaba harcadınız. Küçük değişiklikler bile bir dalgalanma etkisine sahip olabilir, bu da düzeltilmesi zor ve zaman alıcı kesintilere neden olur. Bir sanal alan kullanarak, gerçek bir şey gibi görünen ve davranan bir ortamda değişiklikleri test edebilirsiniz, böylece müşterilere sunarken nasıl çalışacağını tam olarak bilirsiniz. Evet - hiçbir şeyi bozmadan hızlı hareket etmek mümkündür.


3. Müşteri deneyiminizin kontrolünü elinize alın

Dünyadaki birçok bilinmeyenle, kontrol edebileceğiniz şeyleri de kontrol edebilirsiniz. Değişikliklere sadece meydana geldiklerinde tepki vermek yerine, müşterinizin ihtiyaçlarını karşılamak için uyum sağlama konusunda proaktif olun. Korumalı alan ortamı uygulamak sonuç vermeden yaratıcı olmanızı sağlar ve sürekli iyileştirme, müşterilerinize deneyimlerini gerçekten önemsediğinizi göstermeye yardımcı olur.


Değişime ayak uydurmak

Kimse geleceğin ne getireceğini bilmiyor, ama bunun değişeceğini biliyoruz. Bu değişiklikler anında meydana gelebilir veya aylar ve yıllar içinde ortaya çıkabilir. Koşullarınız ne olursa olsun, müşterileriniz değişime uyum sağlayabilecek ve uyum sağlayabilecek bir şirket olmanıza ihtiyaç duyar. Doğru tutum ve doğru araçlarla, dünya değişmeye devam etse bile müşterilerinizi muhafaza edebilirsiniz. Bunun için mevcuttan farklı bir yönetim planına ihtiyacınız olabilir.


İşletmeler neden bir farklı yönetim planına ihtiyacı duyar?

Değişim korkutucu olabilir. Küresel bir pandemi ile yaşıyoruz, SpaceX uzaya daha fazla roket fırlatıyor ve bilim adamları cilt hücrelerinden mini beyinler yetiştirmenin bir yolunu keşfettiler

İnsanlar en sevdikleri Annenin çikolatalı kurabiyeleri gibi bildiklerinin rahatlığını seviyorlar. Dolayısıyla değişim iyi bir şey olsa bile, korku ve dirençle karşılanabilir. Ve iş söz konusu olduğunda, liderlerin değişimin insan tarafının sonuçlarını etkileyebileceğini kabul etmesi gerekir.


İnsanlar işe geldiklerinde duygularını kapıda bırakmazlar. Çalışanların değişime uyum sağlamasına yardımcı olmak, işletmenizin başarılı veya başarısız olmasına karar veren bir faktör olabilir. Bir değişiklik yönetim planı, yeni teknolojinin uygulanmasına, yeni bir stratejiye geçişe veya örgütsel değişikliğe giden yolu düzleştirmeye yardımcı olabilir.


Değişim yönetimi planı nedir?

Değişim yönetimi, bir iş sonucuna ulaşmak için değişimin insanları yönetme süreci, iletişim teknikleri ve araçlarıdır. FarWell'deki değişim çevikliği, program yönetimi ve organizasyon stratejisinin kıdemli danışmanı Rachel Breitbach, "Değişimin insan tarafına yardım ediyor ve insanların değişiklik yapmasına yardım ediyor" diyor. insanları odağa koyan, engellere nasıl tepki vereceklerine bakarak ve sonuçta değişimi benimsemelerine ve ilerlemelerine yardımcı olacak bir strateji.


Bir değişiklik yönetimi sürecinden ne tür değişiklikler yararlanır?

Kısa cevap herhangi bir değişikliktir. Breitbach, “Bu bir yaşam değişikliği olabilir, kuruluşunuzda hiç teknoloji içermeyen bir süreç değişikliği olabilir” diyor. “Rollerin değiştiği ve insanların değişmeyi kimlerin rapor ettiği bir teknoloji değişikliği veya bir organizasyon yapısı değişikliği olabilir. İki şirketi bir araya getiriyor olabilirsiniz, peki kültürleri nasıl entegre ediyorsunuz? Politikaları nasıl entegre ediyorsunuz? İş süreçlerini nasıl entegre ediyorsunuz? Bunlardan herhangi biri olabilir. ”


Değişim yönetimi stratejisi neden önemlidir?

Sürekli bir değişim döneminde yaşıyoruz. Hayatta kalabilmek için şirketlerin karmaşık değişiklikleri hızlı bir şekilde yönetmeleri gerekiyor. Değişim yönetimi şirketi Prosci'nin araştırmasına göre, değişim yönetim planına sahip olmak başarı olasılığını artırıyor. Kuruluş değişiklikleriniz teknik gereksinimleri karşılasa bile yine de başarısız olabilir. En parlak yeni iş sürecine veya şık yeni teknolojiye sahip olabilirsiniz ve sonuç veremezsiniz. Başarı, günlük işlerinde bu değişiklikleri alan (veya kıllanan) kişilere bağlıdır. Ancak katılımı mutlulukla karıştırmayın. Zendesk değişim yönetimi üst düzey yöneticisi Dana Otto “Buy-in, insanların hoşuna gitmesi anlamına gelmiyor” diyor. “Bu sadece denemeyi kabul ettikleri anlamına geliyor.”


İşletmeler başarılı bir değişim yönetimine nasıl hazırlanabilir?

Bir değişiklik yapılmaya değerse, bunu düzeltmek için zaman ayırmaya değer. Bir yönetim planı oluşturmak için bazı ipuçları:


1. Değişikliği tanımlayın

İşletmeniz tam olarak neyi değiştirmeye çalışıyor? Mevcut durum nedir ve başarı nasıl olurdu? Değişiklik gerçekleşirse işiniz hangi girişimleri gerçekleştirebilir? Bu cevaplar, herkesin aynı hedefe doğru çalışmasını sağlamak için çok önemlidir.


2. Kıyaslamalar belirleyin

Bir değişim sürecine girerseniz ve bir şeyin mevcut duruma nasıl gittiğini ölçmezseniz, çalışanlarınız bunun daha önce iyi çalıştığını düşünebilir. Bu nedenle, planınız değişiklikten sonra mükemmel bir şekilde çalışmıyorsa, eski yollara geri dönmek isteyebilirler. Bu direnç en iyi planları kolayca parçalayabilir. İnsanların planınızdaki değeri yolda görmelerine yardımcı olmak için herhangi bir organizasyon değişikliğine başlamadan önce bazı ölçümleri yakalayın. Breitbach, “Bu şekilde,“ Hey, bu eski yolu kaç hata yaptığımız ve şimdi bu hataların yarısını yeni bir şekilde yapıyoruz ”diyebilirsiniz.


3. Değişim yönetimi ekibinizi belirleyin

Sponsorlarınız ve paydaşlarınız kimler? Değişim planına kimlerin dahil olması gerekiyor? Unutmayın, bu grubun sadece liderliği değil, kuruluşunuzdaki insanları da içermesi gerekir. Bu insanlar proje planınızı ilerletmek için değişim aracıları olarak hareket edebilirler.


4. İletişim planı

Otto, “Değişiklik planından etkilenen gruplarla iletişim kurmak kesinlikle çok önemli” diyor Otto. Çalışanlarınızı ve paydaşlarınızı bilgilendirmek için bir değişim yönetimi iletişim planı oluşturun ve iletişimin tek yönlü olmadığını unutmayın. Süreç boyunca ve çeşitli iletişim kanallarında devam eden bir geri bildirim döngüsü olduğundan emin olmanız gerekir: organizasyonel değişimin karmaşıklığına bağlı olarak, belediye salonları, ekip toplantıları, üst düzey yöneticilerden gelen e-postalar, proje yöneticisinden güncellemeler veya nabız anketleri içerebilir. . Mümkün olduğunca açık ve dürüst olun, ancak özellikle liderlik karar vermeden önce çok fazla bilgi paylaşmamaya dikkat edin. Kursu değiştirirseniz personeliniz arasında güvensizliği artırabilir.


Değişim yönetimi planını oluşturan nedir?

Temel işi yaptıktan sonra, odak noktanız değişiklik yoluyla bireysel çalışanları ilerletmektir.


1. Çalışan eğitimi

Değişim yeni beceriler öğrenmek demektir, bu nedenle çalışanların eğitime ihtiyacı olacaktır. Etkilenen insanların başarılı olmak için eğitim, beceri ve desteğe sahip olduğundan emin olun. Eğitim, iyi bir değişiklik yönetimi planının birincil odağı olduğundan, iyi iletişim şarttır - ancak acele etmemeye dikkat edin. Eğitim, etkilenenlerin ne olduğunun farkında olduktan sonra gerçekleşmelidir, ya da sonuçta karışıklık olur ve değişiklik planınız başarısız olabilir.


2. Yöneticiler için değişim yönetimi eğitimi

Denetim otoriteleri ve yöneticiler değişim yönetiminde kilit rol oynarlar çünkü çalışanlar üzerinde etkisi vardır. Eğer menajerler gemide değilse, ekip üyeleri satın alamaz. Breitbach, “Liderliği asla bir değişim planıyla kör etmek istemezsiniz” diyor. “Yolun her adımında sizinle birlikte olmalılar ve ekipleriyle iletişim kurmanıza yardımcı olabilirler.”


3. Direnci yönetmek

Değişim zordur ve çalışanların ve yönetimin direnci normaldir ve beklenmelidir. Değişiklik yönetimi ekibinizin, onlara nasıl yardımcı olabileceğinizi anlamak için birlikte gösterimlerin neler olduğunu öğrenmesi gerekir. Öğrendiklerinize şaşırabilirsiniz - bazen insanlar hiç üzülmez. Ya da gerçekleşmeyecek bir şeyden korkuyor olabilirler ve bu yüzden projeye direniyorlar. Otto, “İnsanların bir değişim hakkında nasıl hissedecekleri konusunda varsayımda bulunmayın” diyor Otto. “Gördüğüm en büyük hata, liderlerin insanlarla konuşmaktan kaçınmaları ve daha sonra gerçek olmayan bir şeye dayalı kararlar almalarıdır.”


4. Başarı ve kutlamanın tanınması

Başarılı değişim yönetimi birçok insanın çok çalışmasına bağlıdır. Uzun ve kısa vadeli kazançların yanı sıra yeni inisiyatiflerin lansmanını vurgulamak için planınıza bir kutlama eklediğinizden emin olun. Kazanımlar toplanmalı, kategorize edilmeli ve ilerlemenin takip edilmesi ve ekibinizin örgütsel değişime yön vermesi için enerjilenmesi için erken ve sıklıkla iletilmelidir.


Değişim gerçekliktir

Dönüşüm korkutucu çünkü bilinmeyene bir sıçrama. Değişimin insan tarafını tanımak, tıpkı evde olduğu gibi iş yaşamında da hayati önem taşır. Herkes değişime farklı tepki gösterir ve bu bir gecede gerçekleşmez. Fakat değişmeyen bir dünya, ilerlemeyen bir dünyadır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page