top of page
Ara

Daha yenilikçi olmak İçin kendinize verebileceğiniz 5 farklı psikoloji yaklaşımı

İster kurumsal bir şirkette satış uzmanı, ister pazarlama gurusu olun, işinizi bir sonraki seviyeye taşımak için genellikle yenilikçi düşünce gerekli

Daha yenilikçi olmak İçin kendinize verebileceğiniz 5 farklı psikoloji yaklaşımı

İster kurumsal bir şirkette satış uzmanı, ister pazarlama gurusu olun, işinizi bir sonraki seviyeye taşımak için genellikle yenilikçi düşünce gereklidir. Ne yazık ki, bir döngü içinde sıkışıp kalmak çok kolay. Dikkatli olmazsanız, bu durgunluk işinizin kolayca bocalamasına neden olabilir.


Markanız için daha iyi sonuçlar elde edebilmek için yaratıcı düşünme konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, çözüm beyninizi yeniden eğitmek olabilir. By düşünce yeniden şekillendirilmesi işlemi, gerçek bir etki yaratmak yenilikçi fikirler üretmek mümkün olacak.


1. Kitap okuyun

Okumaya ve yazmaya ayırdığınız zaman her zaman yaratıcı düşüncenizi geliştirecektir. Araştırmalar, alışılmış okuyucuların ve genel olarak okumaya karşı olumlu bir tutumu olanların akranlarından daha fazla yaratıcı düşünme yeteneklerine sahip olacağını doğrulamıştır.


Girişimciler genellikle sadece iş kitaplarını okumak için cazip olsa da, kurgu okumanın özellikle yaratıcı sağ beyniniz ile analitik sol beyninizi birleştirmede etkili olduğu bulunmuştur.


2. Beyin fırtınası yaparak kendinizi çılgına çevirin

Yenilikçi yeteneklerinizi geliştirmeye gelince, beyninizi bir kas olarak düşünün. Tıpkı spor salonunda kollarınızı veya bacaklarınızı güçlendirmek için ağırlık kaldırdığınız gibi, yaratıcı düşünme becerilerinizi geliştirmek için beyninizi de “çalıştırmanız” gerekir.


Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, beyin fırtınası yaparak gerçekten çılgına dönmenize izin vermektir. Belirli bir sorunla ilgili aynı anda çok sayıda fikir bulmak için periyodik olarak kendinize meydan okumayı düşünün. Aklınıza gelen her şeyi yazın, çok abartılı veya olanaksız göründükleri için fikirlerin üzerini çizmeyin.


Ana fikir, mümkün olduğunca çok fikir yazma pratiğine girebilmenizdir. Bu, gelecekte daha geniş bir fikir yelpazesine açık olmanıza yardımcı olacak ve işinizle ilgili sorunları çözme zamanı geldiğinde daha yaratıcı düşünmeye olanak tanıyacaktır.


3. Yanal öğrenmeyi vurgulayın

Birçok işletme sahibi, nişlerinde gerçek uzmanlar olmaktan gurur duyar. Müşterilerinize daha iyi sonuçlar sunmanıza yardımcı olacak özel bilgiler geliştirmenin yanlış bir tarafı yok. Ancak yaratıcı düşünceyi geliştirmek için yanal öğrenmeyi benimsemeniz gerekir.


Yanal öğrenme, temel olarak, seçtiğiniz mesleğin dışındakiler de dahil olmak üzere, çok çeşitli konular hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışmanız anlamına gelir. Bu alanlarda mutlaka uzman olmayacaksınız, ancak fikir şu ki, bilginizi en azından sağlam bir anlayışa sahip olduğunuz noktaya kadar genişleteceksiniz.


Bilgi tabanınızı genişletmek, çözümler bulmaya çalışırken size daha geniş bir gerçekler ve deneyimler yelpazesi sunar. Sınıfta yapılan araştırmalar, yatay öğrenmenin öğrenci ilgisini artırdığını ve öğrencilerin gelecekte ek öğrenme fırsatları arama olasılığını artırdığını bulmuştur. Bilgiye olan açlığınızı artırmak sizi daha yenilikçi yapacak ve yeni keşifler yapmanıza yardımcı olacaktır.


4. Dikkat dağıtıcı unsurları nasıl yöneteceğinizi öğrenin

Dikkat dağınıklığı ve yaratıcılığın benzersiz bir ilişkisi vardır. Son derece yaratıcı insanların , akranlarına göre daha kolay dikkatlerinin dağıldığı ve alakasız bilgileri filtrelemek yerine bunlara dikkat etme olasılıklarının daha yüksek olduğu bulunmuştur.


Bu bir dezavantaj gibi görünse de, aslında daha fazla bilgi, fikir ve çözüm üretmek için kullanılabilecek daha fazla kaynak alıyorlar demektir. Bu, daha sonra yaratıcı düşünürlerin sadece bariz olandan ziyade çeşitli potansiyel çözümleri düşünmelerini sağlar.


Bununla birlikte, bazı görsel dikkat dağıtıcı unsurlar yalnızca düşünme sürecinizi olumsuz etkileyecektir. Dağınık bir çalışma alanı veya çok fazla akıllı telefon erişimi sizi görevden uzaklaştırabilir. Daha fazla bilgiyi özümsemenize yardımcı olacak dikkat dağıtıcı şeylere izin vermek açıkça uygun olsa da, temiz bir çalışma ortamı sağlamak, bir çözüme doğru çalışırken elinizdeki göreve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.


5. Mola vermekten çekinmeyin

Mola vermek, potansiyel dikkat dağıtıcı şeylere tamamen teslim olmak gibi gelebilir, ancak akıllı molalar büyük bir yenilikçi destek sağlayabilir. Yeniliği körüklemek için, ara vermek genellikle görev değiştirme şeklinde olabilir. Görev değiştirmenin bilişsel esnekliği iyileştirdiği ve farklı durumlara daha iyi uyum sağlamanızı sağladığı söylenebilir.


Dikkatli görev değiştirme, üretkenliğinize zarar vermeden yeniliği körükleyebilir. Örneğin, asıl görevinizden ne zaman ayrılacağınıza ilişkin bir zamanlayıcı ayarlamak , tamamen tıkanmış olsanız bile bir sorun üzerinde çalışmaya devam etme psikolojik eğiliminden kaçınmanıza yardımcı olabilir . Görevleri değiştirmek, sizi düşünme şeklinizi değiştirmeye zorlar ve orijinal soruna yeni bir bakış açısıyla dönmenizi sağlar.


Yenilikçi tarafınızı serbest bırakın

Herkesin içinde yaratıcılık ve yenilik vardır - ancak bazen bu yeteneklerden yararlanmak için biraz ekstra çaba gerekir. Bu ister mükemmel bir pazarlama sloganı, ister müşterilerinize daha iyi bir hizmet şekli olsun, bu atılımlar daha kolay gelmeye başladıkça beyin jimnastiği çabalarınıza teşekkür edebileceksiniz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page