top of page
Ara

Daha verimli bir işletme mümkün mü? Bulut sistemleri etkili çözüm olabilir

İşletmelerin sürdürülebilir bulut geçişine nasıl öncülük edebileceği ve bu süreçte nasıl tasarruf edebilebilir?

Daha verimli bir işletmeler mümkün mü? Bulut sistemleri etkili çözüm olabilir

İster bir startup olun ister bir süredir iş dünyasında olun, geçen yılın hepimizin çalışma şeklimiz üzerinde büyük bir etkisi olduğuna şüphe yok. COVID-19 salgını, her alanda dijital dönüşümü hızlandırdı; çoğu lider bulutu hızlı ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik için ve yeni inovasyon ve büyüme kaynaklarını beslemek için temel bir temel olarak görüyor. Buluta erişim, her ikisi de sürekli değişen tüketici ve pazar taleplerini karşılamak için zorunlu olan çeviklik ve esneklik sağlar.


Aynı zamanda, şirketler büyük sosyoekonomik zorlukları çözmek ve sorumlu işletmeler olarak çalışmak için artan bir baskı ile karşı karşıyadır. İyi haber şu ki yeşil bulut, şirketlerin sorumlu ve sürdürülebilir uygulamalar yoluyla inovasyon ve büyüme elde etmesine olanak tanıyor. Bulut tabanlı coğrafi analizlerle sağlanan temiz enerji geçişleri ve daha iyi veri içgörülerinden malzeme atığı azaltma gibi örneklerle, bulut geçişleri, şirketlerin sürdürülebilirlik avantajlarına ulaşmaları için yeni fırsatları ortaya çıkarmaya devam edecek.


Yeni bir Accenture analizi, uygun sürdürülebilirlik yaklaşımıyla, genel bulut göçlerinin küresel CO2 emisyonlarını yılda 59 milyon ton azaltabileceğini gösteriyor ki bu, toplam Bilişim teknolojileri emisyonlarında %5,9'luk bir azalmayı temsil ediyor. Bu büyüklükteki azalma, 22 milyon arabanın yoldan çıkarılmasına eşittir - özellikle veri yoğun işletmeler için iklim değişikliği taahhütlerini karşılamada uzun bir yol kat edeceğini tahmin edebilirsiniz.


Dahası, önemli çevresel etkiye ek olarak, daha fazla iş yükü esnekliği, daha iyi sunucu kullanım oranları ve daha enerji verimli altyapının avantajları, buluta geçişi, kuruluşa ait veri merkezlerinin bakımını yapmaktan daha uygun maliyetli hale getirir. Accenture analizi, şirketlerin genel buluttan toplam sahip olma maliyetinden %30-40'a varan oranda tasarruf sağladığını ve sunucu bilgi işlem, ağ ve BT işgücü maliyetlerine bütünsel olarak baktıklarını gösteriyor.


Dikkate alınması gereken üç faktör

Buluta geçiş dönüştürücü bir değişim olabilir, bu nedenle iş liderlerinin, şirketlerinin bireysel bulut yolculuğuna kapsamlı bir şekilde göz atarak başlamaları gerekir. Bulut stratejisinin bir şirketin iş gereksinimlerini yansıtacak ve iş stratejisini etkinleştirmeye yardımcı olacak şekilde tasarlandığından emin olmak için geçiş, dikkatli bir analiz, planlama ve yürütme gerektirir. Kuruluşlar, aşağıdaki üç temel faktörü göz önünde bulundurarak, buluta geçişten elde ettikleri sürdürülebilirliği ve finansal avantajları belirleyebilir:


1. Bulut sağlayıcı seçimi: Karbonu dikkate alan bir sağlayıcı seçerek başlayın. Bulut operatörleri, veri merkezlerini nasıl planlayacaklarını, inşa edeceklerini, güçlendireceklerini ve kullanımdan kaldıracaklarını belirleyen farklı sürdürülebilirlik taahhütleri belirler. Farklılıklar, yenilenebilir enerji üretimine, veri merkezi donanımının yeniden kullanılabilirliğine ve geri dönüştürülebilirliğine ve varlık işlemlerinin daha iyi yönetimi için gelişmiş analitiklere yönelik değişen kurumsal yatırım aralıklarından kaynaklanmaktadır. Ve ilişkili karbon emisyonlarının şeffaf gerçek zamanlı raporlanması gibi müşteriye dönük bulut hizmetleri, gerçeklerin sürdürülebilirlik hedeflerine göre izlenmesine yardımcı olabilir.


2. Bulut optimizasyonu için tutku seviyesi: Sürdürülebilir bir buluta giden yolculukta üç hedef seviyesi vardır: büyük çapta yeniden tasarım olmadan stratejik geçişler, sürdürülebilir yazılım mühendisliği uygulamalarının uygulanması ve "bulut yapısı" için uygulama optimizasyonu. Analizimiz, ilk bulut geçişlerinin tek başına karbon emisyonlarını geleneksel altyapıya kıyasla %84'ten fazla azaltabileceğini gösteriyor. Özel olarak bulut için uygulamalar tasarlayarak %98'e kadar tasarruf sağlanabiliyor.


3. Bulut özellikli sürdürülebilirlik inovasyonlarının düzeyi: Önde gelen şirketler, konu inovasyon olduğunda daha da ileri gidiyor; veri merkezi karbon iyileştirmelerinin ötesine geçmek. Bulut sağlayıcıları benzersiz ölçeğe ve finansal teşviklere sahiptir ve donanım söz konusu olduğunda döngüsel ekonomiyi benimsemek için paydaşlarla yakın çalışabilir. Tahminlerimiz, kurumsal teknoloji üreticilerinin uzun ömürlülük, modülerlik ve döngüsellik için ürünler tasarlayarak ek %16 işletme karı elde edebileceğini gösteriyor.


Teknoloji, insan yaratıcılığımızla birleştiğinde, izin verirsek herkese fayda sağlamak için muazzam bir fırsat sunar. Paydaş kapitalizmi çağında, liderler aynı anda büyüme, sürdürülebilirlik ve herkes için paylaşılan başarıya ulaşmak için yeşil bulut gibi çözümler uygulamak için hızlı ve amaçlı hareket etmelidir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page