top of page
Ara

Daha fazla etkileşim için mobil uygulamalarda olması gereken 5 özellik

Mobil uygulamanıza yapacağınız birkaç değişiklik ile dijital müşteri deneyiminizde devrim yaratmanız mümkün.

Bugün, milyonlarca uygulama mevcut olduğundan, sizinkilerin kalabalığın arasından sıyrılmasını sağlamak uzun bir emirdir. Uygulamanızı diğerlerinden ayıran şey, müşterilerinizin etkileşime girmesini ve genel deneyimlerini optimize etmenizi sağlayabilmesidir. Müşteri deneyimi (CX), uygulama geliştirmede bir sonraki büyük şey haline geldi. Yakın zamanda yapılan bir pazarlama çalışması, müşteri deneyiminin yakın gelecekte ürünün yanı sıra ürünün fiyatından daha önemli olacağını öngördü. Bu, mobil uygulamanızın müşterinin beklentilerini karşılamak ve oyunun en üstünde kalmak için her bir öğeye doğru oranda sahip olması gerektiği anlamına gelir.


Bu bölümde, uygulama geliştiricilerinin müşteri deneyimini artırmak ve etkileşimi artırmak için mobil uygulamalarına dahil etmesi gereken beş özelliğe bakacağız.


Erişebilirlik

Erişilebilirlik, uygulamanızı mümkün olduğunca çok kişi için kullanılabilir hale getirme yöntemidir. Bugün çoğu mobil uygulama kullanıcısı için, hiçbir şey ‘Kaydet’ tuşuna veya ‘ İptal’ tuşuna basması onlar için çok birşey ifade etmiyor olabilir ama mobil uygulamanızda düğmeleri birbirine yakın tutarak etkileşim kazanma yolunun önünü bir manada tıkamış oldunuz. Bir mobil uygulama tasarlarken, önce hedef kitlenizle ilgili temel erişilebilirlik bileşenlerini anladığınızdan emin olun. Örneğin, çoğu kişi bir mobil ekrana dokunmak için başparmağını kullanır. İki elle kullanımı tercih edenler, dokunmak için bir veya başka bir parmak kullanır. Bu nedenle, bu iki stilin oluşturduğu erişilebilirlik bölgeleri, bunların çakışmaları üzerinde düşünmeye çalışın ve eylem seçenekleri ile harekete geçirici mesaj düğmelerinin bu örtüşme alanlarına yerleştirildiğinden emin olun. Bir uygulamanın genel erişilebilirliği, yetenek düzeyinden bağımsız olarak tüm insanlar için kullanım kolaylığını nasıl geliştirdiği ile değerlendirilir. 2018 yılında, kullanıcıları ve lisanslı kabin sürücülerini birbirine bağlayan bir platform (FreeNow, Lyft, Uber veya Bolt'a benzer) iTaxi, mobil uygulamasını görme engelli ve kör için optimize etti. Şirket, uygulamayı bu kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmeyi amaçladı. “Erişilebilirlik için tasarımda en önemli unsur, son kullanıcının bakış açısının anlaşılmasıdır. Görme engellilerin veya görme engellilerin mobil uygulamamızı nasıl kullandıklarını öğrenmek zorunda kaldık ve bunu yardımcı teknolojilerle ne kadar hızlı yönettiklerine şaşırdık ”dedi. Mind the Product ile yapılan 2018 röportajında ​​UX tasarımcısı ve araştırmacısı Katarzyna Małecka, “Uygulama ne kadar açıklayıcı olursa, daha az görebilenlerin kullanmasının o kadar kolay olacağını varsaymıştık. Bu kişilerin uygulamayı dikkatlice kullandıklarını, dikkatlice bir unsurdan diğerine geçtiklerini düşündük. Ne kadar yanılmışız! Görme engelli bir kişi, uygulamanın, yani tasarımcılar, geliştiriciler, yöneticiler anlamına gelmesini engellememesi koşuluyla neredeyse anında taksi çağırabilir. ”


Etkileşim

Daha iyi etkileşimler, kullanıcının dikkatini çeker, onlarla etkileşime girer ve müşteriyi işletmenizin nihai hedefine yönlendirirken geliştirmeniz için güçlü bir ipucu verir. Mobil uygulama geliştiricileri, beklenen kullanıcı davranışları ve düşünülmüş eylemler temelinde web arayüzleri geliştirme fikrine giderek daha fazla uyum göstermektedir. Etkileşim bağlamlarını, kullanıcı profillerini ve alıcı personelini anlayan işletmeler unutulmaz müşteri deneyimleri sunar. Şimdi bu önemli soruların cevaplarına sahip olup olmadığınızı belirlemek için harika bir zaman:

  • Mobil etkileşimin tasarlandığı hedef müşteriler kimlerdir?

  • Bu müşteriler deneyimli mobil kullanıcılar mı yoksa yeni başlayanlar mı?

  • Bu mobil etkileşimi müşteri için ne anlama geliyor?

  • Mobil etkileşim mekanizmasını kullanma hedeflerini tamamlamaları için hangi bilgilere ihtiyaç vardır?

Bu soruların yanıtları, mobil uygulamalarınız için müşteri yolculuğunu tasarlamanıza yardımcı olacaktır. Bu "yolculuk" daha sonra mobil uygulamanın telkafesinin girişi olarak işlev görecek ve sonrasında tasarım gelecektir. Mobil uygulamanızdaki etkileşimli öğeler, özellikle genç kuşakları hedeflerken müşterilerinizin etkileşimde kalmasında hayati bir rol oynayabilir. İyi iletişim ilkelerinden yararlanarak mobil uygulamalarda olağanüstü müşteri deneyimleri sunulabilir. Instance için, MailChimp’in mobil uygulaması kullanıcı tarafında istenen eylemlerin tamamlandığını belirtmek için el hareketlerinin görüntülerini kullanır.

Derin bağlantı

Derin bağlantılar mobil pazarlamacının araç setinin önemli bir parçası haline geldi. Mobil kullanıcıların yüksek beklentileri var. Mobil uygulamaların artık güvenilir, hızlı ve güvenli olması yeterli değildir; kullanıcılar daha kişisel bir deneyim ister. Bu derin bağlantılar teslim yardımcı olur. Yalnızca uygulama başlatmak ve kullanıcıları ana ekranda bırakmak yerine, uygulama derin bağlantısı kullanıcıları uygulamanızdaki belirli bir ekrana götürür. Ürün profillerini, sayfaları, yeni içerikleri veya alışveriş sepetlerini düşünün. Derin bağlantılar kullanıcıları doğrudan uygulama içinden içeriğe yönlendirebilir:

  • İnternet linkleri

  • Reklamlar

  • Push bildirimleri

  • SMS metinleri

  • E-postalar

  • Sosyal medya gönderileri

  • Uygulamadan uygulamaya

  • Arama sonucu listesi (uygulama dizine ekleme özelliğini kullanarak)

Şimdi, açık bir şekilde kırılmış bir mobil ekosistemde sorunsuz kullanıcı deneyimleri oluşturmak çok zor olabilir, pazarlamacılar genellikle nerede duracaklarını bilmiyorlar. Birkaç yıl önce Adobe Spark'daki ekip, mobil uygulamasının daha fazla indirilmesini sağlamaya çalışırken benzer bir zorlukla karşılaştı. Kanallar ve cihazlar arasında bağlantı kurma zorluğu, müşterilerin mobil uygulamalarında aradıkları belirli bilgileri bulmalarını zorlaştırdı.

“Yeni müşteri, uygulamayı yalnızca uygulamanın ana ekranına bırakıldıklarında ve kendi tasarımlarını manuel olarak bulmaları ve çekmeleri beklendiğinde şaşkına dönecek şekilde indirecekti” diyor. “Açıkçası, bu sadece kötü bir deneyim değil, müşteri kaybettiği için dönüşüm için korkunçtu. Birçoğumuz bunun kırık bir deneyim olduğunu düşündük. ”

Thibault Imbert, Former Head of Growth, Adobe Spark


Mobil bir derin bağlantı platformu olan Branch'i kullanan Adobe Spark ekibi, aynı pazarlama kanallarını aynı anda kullanabiliyorken, aynı zamanda tüm pazarlama faaliyetleri için içgörüleri de izleyebiliyordu.

Derin bağlantı, uygulama geliştiricilerinin ve pazarlamacıların, kullanıcıların uygulamalarıyla etkileşime girme biçimini geliştirmelerini sağlar. Derin bağlantılar sayesinde mobil pazarlamacılar kişiselleştirilmiş kampanyalar tasarlayabilir. Pazarlamacılar için, belirtilen ilgi alanlarına ve geçmişteki davranışlarına göre uyarlanmış, kullanıcıları içindeki belirli dönüşüm noktalarına getirerek etkileşimi artırmak ve kullanıcıları mobil uygulama içinde tutmak için mükemmel bir araçtır.


Bölümlenmiş hedefleme

Uygulama kullanıcılarını segmentlere ayırmak, daha yüksek dönüşüm oranları, katılım ve nihayetinde gelir sağlar. Bugün, pazarlamacıların %55'i daha etkili kitle segmentasyonuna öncelik veriyor ve müşteri deneyimi yönetimi hedeflerini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Segmentleme, hedeflenen uygulama içi iletileri göndermenize olanak tanır ve bu da aşağıdakileri artırır:

  • Mesajlarınızın kişiselleştirilmesi

  • Müşterilerinizin sizden satın alma olasılığı

  • Müşteriler onları anladığınızı ne kadar iyi hisseder


Audience Builder'ın (bir dijital segmentasyon aracı) ürün içeriği stratejisti Marne Litfin, müşteri deneyimini geliştirmek ve katılımı artırmak için segmentasyonun bir mobil uygulamada nasıl kullanılabileceğinin mükemmel bir örneğini sundu. Adjust ile yakın zamanda yapılan bir röportajda Litfin, “Diyelim ki kullanıcıların yerel işletmeleri ve restoranları inceleyebileceği bir amiral gemisi uygulamanız var ve bunları bir gıda dağıtım hizmeti uygulamasına itmek istiyorsunuz. Mükemmel bir seçimdir - kullanıcılar yemek istedikleri yerleri gözden geçirip okuyabilir, ardından doğrudan yeni uygulamaya gidebilir ve sorunsuz kullanıcı deneyimine sahip aynı restoranlardan sipariş verebilirler. “Amiral gemisi uygulamanızı bir segmentasyon aracıyla eşleştirerek, bilinen cihaz kimliklerinin bir listesini alabilirsiniz. Bu daha sonra, bu durumda çok aktif olan bilinen kullanıcıların bir segmentini oluşturabileceğiniz bireyselleştirilmiş segmentler oluşturur. Segmentiniz yalnızca uzun oturum süreleri olan kullanıcıları veya kısa süre önce bir aramayı tetikleyen veya inceleme bırakan kullanıcıları içerebilir. Ağınızın, yeni uygulamanız için reklamları olan bu kullanıcıları hedeflemesini sağlayabilirsiniz. Hatta ağı tamamen atlayabilir ve derin bağlantılar içeren pushlar gönderen bir push bildirim kampanyası oluşturabilirsiniz; örneğin, bir kullanıcı bir restoran aradıktan 10 dakika sonra yeni uygulamayı indirmeleri ve sipariş vermeleri için onları teşvik eder. ”


Sürekli inovasyon

Ortalama bir ABD'li yetişkin günde yalnızca üç saat 15 dakika harcıyor. Mobil uygulamaların benimsenmesi ve popülaritesindeki büyük artış sadece sundukları eşsiz kolaylıktan değil, aynı zamanda insanların mobil cihazlara bakışını değiştiren yenilikleri ortaya çıkarma potansiyellerinden de kaynaklanmaktadır. Bir mobil uygulamanın başarısının sırrı, yalnızca iyi bir kullanıcı akışı değil, bir sorunu çözmüş veya kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmış olmasıdır. Bu yenilikle ilgili! İçerik oluşturucuların her zaman müşterinin deneyimine nasıl katkıda bulunabileceklerini ve yaşamlarını nasıl geliştirebileceklerini düşünüyorlar. Mobil uygulamaların hızla ilerlediği dünyada, önemli olan müşteri. Mobil uygulama alanındaki müşteri deneyimini geliştirmek için sürekli inovasyonun mükemmel bir örneği Coachella’nın mobil uygulamasıdır. Coachella’nın kitlesi teknoloji meraklısı, genç ve etkilemesi zor, bu da popüler müzik festivali organizatörlerini festival deneyimini yükseltmek ve katılımı artırmak için gerçek bir meydan okumaya bıraktı. Yine de Coachella mobil uygulaması, çoğu ziyaretçinin denedikten sonra anında aşık olduğu etkinliğin keyfini en üst düzeye çıkarmak için merkezi hale geldi. Bunun nedeni, uygulamanın kullanıcıların her şeyi kişiselleştirmesine izin vermesidir. Bunu, genişleyen mekanda gezinmek ve faaliyetleri keşfetmek için kullanabilirler; yiyecek ve içecek satıcıları ve olanakları bulmak; gerçek zamanlı sanal kayıp ve bulunan bakmak ve online ürün satın. Ve kişisel olarak seçilmiş çalma listelerini dinlerken hepsini yapabilirler. Bu yılki mobil uygulama aynı zamanda yenilikçi ve yeni bir artırılmış gerçeklik (AR) özelliği içeriyordu. Kullanıcılar, mekan genelinde AR sanat kurulumlarına özel erişim elde ettiler. Disko köpekbalığı ile dans pistini kestiğini görmek ister misin? Uygulama, müşteriler için daha iyi bir deneyim yaratma taahhüdünün bir parçası olarak bunu ve çok daha fazlasını mümkün kılar.

İşe başlamak!

Pazarlama alanı aşırı rekabetçi hale geldikçe, daha fazla işletme müşteri deneyiminde devrim yaratmak ve etkileşimi artırmak için mobil uygulamalarda değer buluyor. Uygulamalar, pazarlamacının, müşteriler için mümkün olan en iyi deneyimi uyarlamak üzere özel olarak tasarlanmış özel arayüzlerle sağlam bir mobil varlık oluşturmasını sağlar. Uygulamalar birçok rutin görevi otomatik hale getirir, müşterinin satın alma sürecini kolaylaştırır ve katılımı artırmak için yeni olasılıklar sağlar. Markalar artık yüksek bahisli bir oyuna doğru ilerlerken, dikkatle tasarlanmış mobil uygulamalar rekabet avantajı elde etmek için değerli bir araç haline geldi. Mobil uygulama oluşturmak için doğru teknoloji, tasarım, kullanılabilirlik ve öngörü karışımı gerekir. Müşterilerinin satın alma ve katılım yolunu doğru bir şekilde tanımlayabilen ve mobil uygulamalarını buna göre optimize edebilen pazarlamacılar en üst sıralarda yer almaktadır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page