top of page
Ara

Dacia marka kimliğini yeniledi

Dacia, yeni görsel kimliğini stratejik planında önemli bir kilometre taşı olarak tanıttı

Dacia marka kimliğini yeniledi

Dacia, yeni görsel kimliğini stratejik planında önemli bir kilometre taşı olarak tanıttı. Dacia DNA'sına sadık kalarak, daha modern ve dijital bir marka için yenilenen görsel kimlik, sadelik ve sağlamlığın somut bir örneği olarak öne çıkıyor.


Dacia, kurulduğu günden bu yana sürekli olarak kuralları çiğneyen, yeni, daha iddialı, çağdaş ve özgün bir tasarım yakalayan Dacia'da yeni bir döneme giriyor.


Yeni dönemde yeni hedefler

2021 yılının başında duyurulan yeni bir çağın habercisi olan Dacia'nın stratejisi, marka kodlarına sadık kalınan yeni logo, amblem ve renklere de yansıyor. Başarısının ardındaki unsurlar üzerine inşa edilen marka, her zaman uygun bir fiyata sadelik, özgünlük ve dayanıklılık değerlerini yansıtmaya devam eden yeni bir his kazanıyor.


Dacia CEO'su Denis Le Vot, Dacia'nın otomotiv sektöründe temel gereksinimleri sürekli olarak yeniden tanımlayan bir marka olduğunu belirterek, “Hem erişilebilir hem de çekici olabiliyoruz. Pazardaki konumumuz, başladığımız ilk günden beri benzersizdir ve önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğiz.”

Markayı yansıtan yeni görsel kimlik

Dacia'nın yeni görsel kimliği, farklı ve iddialı bir markanın göstergesi olan yeni logo ve amblemle ön plana çıkıyor. Bu iki yeni tasarım, Dacia'ya ilk günden itibaren rehberlik eden ve markanın özünü vurgulamaya çalışan "Tasarım Ekibi" tarafından şirket içinde yaratıldı.


Yeni görsel kimliğin merkezinde yer alan logo, her zaman var olan bir sağlamlık ve denge duygusunu çağrıştırıyor. Birbirinin tersine çevrilmiş görüntüsü olan “D” ve “C” harflerinin şekli değiştirilerek markanın kompakt ve zeki ruhu ön plana çıkarılmıştır. Logonun geometrik çizgileri, harf dizisine mekanik bir hareket hissi verir.


Amblem, aralarında güçlü ve uyumlu bir ilişki bulunan bir zincirin halkaları gibi “D” ve “C” harflerini bir araya getirerek logonun özünü yansıtmaktadır. Kolayca tanınan yeni Dacia amblemi, markayı güçlü ve anlamlı bir sembol olarak vurgular.


Sade ve kolay anlaşılır bu iki yeni tasarım, her gün milyonlarca tüketici tarafından kullanılan Dacia modellerinin sağlam yapısını yansıtıyor.


Özellikle azaltılmış grafik tasarım öğeleri, Dacia'nın temellere odaklanan bir marka olduğunun altını çiziyor. Her parça, daha fazla dijital içerik için yeni fırsatlar yaratırken, uyumlu bir bütün oluşturmak üzere diğerleriyle uyum içindedir. Markanın kendisi gibi yeni grafik tasarım öğeleri oldukça sağlam ve esnektir. Logodaki ok şeklindeki “D” harfi tasarımın bütününe işaret ederken, gelecek odaklı bir markanın yarattığı hareket duygusunu öne çıkarıyor.


Dacia, yeni renkleriyle doğadan ilham alıyor

Haki yeşili, markanın doğaya yakınlığını vurgularken, müşteriler için güçlü bir referans noktası ve ikonik Duster gibi Dacia modellerinin kendilerini gösterdiği bir araziyi çağrıştırıyor.

Yardımcı renkler ölçeği tamamlar;


— Daha fazla toprak rengi: koyu haki, pişmiş toprak, kum rengi

— Diğer iki ara renk: daha "teknolojik" bir his için parlak turuncu ve yeşil


Markanın özü, özgürlüğü, yetkilendirmeyi ve özüne dönme ihtiyacını simgeleyen yeni ikonografisiyle de vurgulanıyor. Bu temel ihtiyaçlar çoğu insan tarafından hissedilse de, onları gerçekten önemli olan şeylere odaklanmaya yönlendirir.


Kademeli geçiş

Haziran 2021'den itibaren markaya özel siteler, reklamlar ve broşürler aracılığıyla yeni marka kimliği uygulanmaya başlayacak. 2022'nin başından itibaren Dacia outlet'leri kademeli olarak yeni marka kimliğine geçecek. 2022'nin ikinci yarısından itibaren yeni logo ve amblemler araçlarda kullanılacak.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page