top of page
Ara

Cyberpunk 2077 PlayStation Store'dan çekildi, geri ödemeler yapılacak

Cyberpunk 2077, muhtemelen yılın en çok beklenen oyunlardan birisiydi ancak lansman tüm sürümlerde hatalarla birlikte geldi

Cyberpunk 2077, muhtemelen yılın en çok beklenen oyunlardan birisiydi ancak lansman tüm sürümlerde hatalarla birlikte geldi

Cyberpunk 2077, muhtemelen yılın en çok beklenen oyunlardan birisiydi ancak lansman tüm sürümlerde hatalarla birlikte geldi. Maalesef, oyunun son nesil sürümleri de performansta büyük bir düşüş görüyor.


Şimdi Sony, oyunu PlayStation Store'dan "bir sonraki duyuruya kadar" çekerek eşi görülmemiş bir adım attı. Ayrıca oyunu satın alan tüketiciler de para iadesi alacak.


Şirket web sitesinde "SIE [Sony Interactive Entertainment - ed], yüksek düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamak için çabalıyor, bu nedenle PlayStation Store üzerinden Cyberpunk 2077 satın alan tüm oyunculara tam bir geri ödeme sunmaya başlayacağız," dedi.


Sony, "Cyberpunk 2077'yi PlayStation Store üzerinden satın aldığınızı onayladıktan sonra, geri ödemenizi işleme koymaya başlayacağız," dedi ve geri ödemenin tamamlanmasının ödeme yönteminize ve finans kurumunuza göre değişebileceğini ekledi.


Sony’nin geri ödeme politikası, "içerik hatalı olmadığı sürece" zaten indirilmiş veya yayınlanmış içerik için geri ödeme yapılamayacağını belirtmektedir. Başka bir deyişle, kesinlikle Japon şirketin Cyberpunk 2077'nin konsollarında hatalı olduğunu düşünüyor gibi görünüyor.


CDPR, Cyberpunk 2077'nin eski nesil sürümleri için yeteri kadar zaman ayırmadıklarını itiraf etti

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini CD Projekt Red'in yaptığı Cyberpunk 2077, geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirmişti ancak özellikle PlayStation 4'te ve Xbox One'da büyük sorunlar barınıdırıyordu.


CD Projekt Red ise dün sabah saatlerinde oyunu eski nesil konsollarda satın alanlar için bir iade başlattı. Ancak yine de önümüzdeki süreçte yayınlanacak 3 farklı yama ile oyunu düzelteceklerini söylediler. Bugün ise CD Projekt Red tarafından başka bir haber geldi.


CD Projekt Red, geçtiğimiz saatlerde yatırımcılara oyunun eski nesil sürümlerinin neden bu kadar hatalı olduğunu açıkladıkları bir toplantı düzenledi. Toplantıdaki ilk soru, çıkış tarihi ile ilgili dışardan veya içerden bir baskı hissedip hissetmedikleri ve eski nesil sürümleri için gereken zamanın ayrılıp ayrılmadığı oldu.


CD Projekt Red'in iş geliştirmeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michal Nowakowski'nin cevabı ise "Daha önce de belirtildiği gibi yeni nesil ve PC sürümüne daha fazla baktık. Kesinlikle eski nesil sürümler için yeteri kadar vakit ayırmadık. Sorun bu. Dışardan veya içerden çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir baskı olmadı. Sorun bu değildi." dedi.


Ayrıca oyunun bu kadar hataya rağmen Microsoft ve Sony'den nasıl onay aldığı da ortaya çıkmış oldu. Açıklamaya göre kendileri bu konuda tüm suçu kabul ediyorlar. Sony'e ve Microsoft'a çıkış öncesi tüm sorunları oyun çıkmadan halledeceklerini söylemişler ve şirketler de güvenip kabul etmiş.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page