top of page
Ara

Cumhurbaşkanlığı Medya Ofisi iletişimlerini WhatsApp yerine Turkcell BiP üzerinden sürdürecek

Cumhurbaşkanlığı medya ofisi gizlilik değişikliği nedeniyle WhatsApp kullanımına son verildiğini duyurdu

Cumhurbaşkanlığı ofisi WhatsApp’ın tartışmalı yeni kullanım şartlarını takiben gazetecilere bilgi vermek için yeni uygulamaya geçişini tamamladı.


Cumhurbaşkanlığı medya ofisi, mesajlaşma uygulamasının birçok kullanıcısını tartışmalı yeni bir gizlilik politikasına kullanmaya zorlayıcı tutumu ardından WhatsApp kullanımına son verildiği bildirdi. Pazar günü WhatsApp üzerinden yapılan açıklamalarda cumhurbaşkanlığı yetkilileri, medya ofisinin Pazartesi (bugün) gününden itibaren Turkcell BiP aracılığıyla gazetecileri bilgilendireceğini söyledi.


Turkcell’in paylaştığı bilgilere göre göre BiP, sadece 24 saat içinde 1,12 milyondan fazla kullanıcı elde ederek dünya çapında 53 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.


WhatsApp’ın şartlarına ve hizmetlerine yapılan değişiklikler 8 Şubat’tan itibaren geçerli olacak ve ana şirket Facebook ile diğer yan kuruluşlarıyla veri paylaşmasına izin verecek. Son tarihten sonra uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için kullanıcıların yeni şartları kabul etmesi gerekir. Fakat gelen tepkiler, Signal ve Telegram'a yönelen kullanıcılar nedeniyle, şirketin bu tutumdan vazgeçeceği öngörülüyor.


Geçtiğimiz Cumartesi günü, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, WhatsApp’ın yeni hizmet şartlarını ve Birleşik Krallık ile Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar için yeni veri paylaşım kurallarından muaf tutulmasını eleştirmişti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page