top of page
Ara

Covid-19 sırasında eTicaret reklamcılığı nasıl yapılır?

Bu eşi görülmemiş zamanın sonucu olarak eTicaret ortamı önemli ölçüde değişti. Mağazalar geçici olarak kapanıyor ve ABD'deki birçok eyalette yürürlükte olan siparişlere yönelerek, tüketiciler evdeki eşyaları stoklamak için çevrimiçi alışverişe taşındı.

Amazon aynı zamanda “bunlar yerine getirme merkezlerine gelen ev zımba telleri, tıbbi malzemeler ve diğer yüksek talepli ürünlere öncelik veriyor, böylece bu ürünleri müşterilere daha hızlı alabiliyor, yeniden stoklayabiliyor ve teslim edebiliyorlar.” Bu değişimlerle, kampanyaların sorunsuz bir şekilde yayınlanmaya devam etmesini sağlamak için markaların reklamcılık stratejilerini gözden geçirmelerini öneririz. İşte bu süre zarfında değerlendirilecek beş şey:


  1. Envanter. Envanter seviyelerinin izlenmesi her zaman önemli olmakla birlikte, şimdi her zamankinden daha fazla marka, reklamı yapılan ürünlerin mevcut ve şu anda gönderilmeye hazır olmasını sağlamalıdır. Ev ve diğer birçok ürün raflardan uçuyor, bu yüzden reklam vermeden önce geniş bir envanteriniz olduğunu iki kez kontrol edin. Buna ek olarak, Amazon'un 'ev zımbası' olmadığını düşündüğü ürünler için gecikmiş gönderim tarihlerini zorunlu kılması nedeniyle, tüm ürünleriniz için geçerli gönderim tarihlerini gözden geçirmek önemlidir.

  2. Alakalı ve Basit Mesajlaşma. Artan yıkama nedeniyle kuru elleri önleme fırsatı olarak losyonu desteklemek veya spor salonları kapalıyken evdeki antrenmanlarınızı ezmek için bir fırsat olarak mesaj egzersiz ekipmanı gibi mesajlarınızı bulunduğumuz zamanla ilgili tutun. Alternatif olarak, eski mesajların dünyanın mevcut durumuna duyarlı olduğundan ve olumsuz bir şekilde yorumlanmayacağından emin olun.

  3. Dar Hedefleme. Reklamcılığın hedeflediğiniz kategoriye aşırı odaklandığından emin olun. Yani, cildi nemlendirmek ve parlaklaştırmak için bir yüz maskesi reklamını yapıyorsanız, reklamlarınızın ‘yüz maskesi’ gibi 'yüz maskesi' gibi terimlerin geniş hedeflemesine karşı tam anahtar kelimeleri hedeflediğinden emin olun.

  4. İkincil Ürünler. Yer siparişlerindeki barınma sonucunda artık talepte artış gösteren ikincil ürünleri düşünün ve bu sayfaların ve reklamların başarı için ayarlandığından emin olun. Örneğin, okul kapanması veya bilgisayar monitörü nedeniyle evde olan çocuklar için oyuncaklar ve eğitici oyunlar, birçok işçi ofiste çalışmaktan evden çalışmaya geçer.

  5. Bütçeler. Çevrimiçi alışveriş yapan tüketicilerin artan site trafiğiyle, şu anda satışları takip etmek için bütçelerinizi şişirmek istemek kolaydır. Ancak, reklamların bir seferde agresif olmak yerine bir gün / ay boyunca etkin kalması daha önemlidir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page