top of page
Ara

COVID-19 döneminde ve satın alma ve tüketim davranışı üzerindeki etkisi

Kantar, satın alma ve tüketim davranışında gözlenen gerçek değişiklikleri on maddede özetledi.

Daniel Kahneman'ın bu büyüklükteki şeyler bize geldiğinde ortaya koyduğu gibi - insanlar - inandığımız kadar rasyonel düşünmüyoruz; buluşsal yöntemleri çok karmaşık ve çoğu için eşi görülmemiş bir şeyi basitleştirmek için kullanıyoruz. İnsanların şu anda nasıl düşünüp hareket edebileceği hakkında çok şey söyleniyor ve yazılıyor. Kantar, gözlemlenen 10 gerçeği belirledik ve duygusal tepkileri uzun süreli etkilerden ayırmaya yardımcı olacak temel insan gerçeklerini ortaya çıkarmak için yorumladı. Neler olduğunu açıkça görmemize ve büyüme stratejileri ve bunlara yanıtlar geliştirmemize yardımcı olmak için davranışsal kanıtların her zamankinden daha fazla rol oynadığına inanıyor. Evde kalırken insanların kişisel bakım, yiyecek ve içecek rutinlerine neler olduğunu gerçekten ortaya koyan içgörülere odaklandı, gelecekteki davranışlarda ne gibi sonuçlar olacağını tahmin etmenin bir yollarını aradı.


Satın alma ve tüketim davranışı ve COVID-19 hakkında 10 bilgi:

  1. Günlük verilere bakıldığında, olası bir senaryo, akut salgının Temmuz ayına kadar sona ermesidir. Bu, planlama döngüsünü anlaşılmasına yardımcı olur: önümüzdeki 3 ay içinde olası bir alışveriş kısıtlamaları göz önüne alındığında bir perakendeci, kategori veya marka ne durmalı, başlamalı veya yapmaya devam etmeli?

  2. İngiltere'de bakkal alışverişinde şimdiye kadarki en az alışveriş gezileri görüldü. Yolculuk başına harcama artışının bu azalma için yeterli telafi edilip edilmeyeceğini anlamak gerekir.

  3. Çin ders almak için bakmamız gereken yerdeyse, altı hafta içinde FMCG harcamalarında bir düşüş beklenir. Peki, yeni yıllarından bir hafta sonra kilitlenme göz önüne alındığında koşullar başka yerlerde farklı mı? O kadar çok şey beklemiyoruz, ama bir bakalım.

  4. COVID-19'un kategorinizi etkilemesinin dört geniş yolu vardır. Farklılıklar ölçek ve yerel koşullardan kaynaklanacaktır, Çin baharatları sever; diğerleri pişirme sevecek! Birçok kategori stoklanmış ve kilitlemede kullanım oranını artırmamıştır. Çoğu ülkede aynısını bekliyoruz.

  5. Ünlü reklam markalarının krizde başarılı olmasını bekliyoruz. Kategori de büyürse, bazı markalar şimdiye kadarki en iyi yılları yaşayacak, yani uzun vadeli marka etkileri faydalarını her zamankinden daha fazla gösterecektir.

  6. Çin'de ilk alışverişin güvenliğe hemen taşınması her yerde gerçekleşmelidir. Karantina sırasında potansiyel olarak ortaya çıkması ve iyileşmede canlı kalması için birtakım küçük ama son derece yenilikçi yeni oyuncular bekliyoruz.

  7. En kritik 4 hafta beklentileri boşa çıkarmadı - tüm alıcılar arasında kitlesel bir hareket kayması yaşandı. Tabii ki markalar da böyle büyüyor.

  8. Birincil büyüme faktörleri her zaman aynıdır (bir kriz dahil): perakendeciler için daha fazla alışveriş gezisi; kategoriler ve markalar için daha fazla sepet içinde olmak. Daha fazla sepet özellikle yeni alıcılar tarafından yönlendirilecektir. Bir sepete daha fazla harcama yapmak genellikle bir avantajdır, ancak birincil amaç olmamalıdır.

  9. İşe gitmediğimiz için kişisel bakım fırsatlarının baskı altında olmasını bekleniyor. Bu, yaratıcı düşünme topluluğunun önümüzdeki 3 ay içinde gerçekten para kazanabileceği alanlardır.

  10. Kişisel bakımın arka planda büyümeyi sürdürse de, bu alanda daha agresif büyümesi bekelyen birçok yiyecek ve içecek kategorisi vardır. Etkinliklerin sayısı karantina döneminde artış gösterdi- yeni ev içi molalar ve yemek zamanları keşfettikçe kolayca büyüyebilir. Bu mümkün olduğunca çabuk anlaşılması gereken bir şey.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page