top of page
Ara

Coca-Cola'dan iki stratejik sürdürülebilirlik hamlesi

Coca-Cola, yakın zamanda plastik kirliliğine karşı mücadelede vites yükseltmeye devam ediyor

Coca-Cola'dan iki stratejik sürdürülebilirlik hamlesi

Coca-Cola, yakın zamanda plastik kirliliğine karşı mücadelede vites yükseltmeye devam ediyor. Coca Cola Company ve The Ocean Clean-Up'ın ortak projesi, dünyanın en kirli nehirlerinden bazılarını temizlemek ve yeni şişeler yapmak için geri dönüştürülebilecek plastik atıkları toplamak için çığır açan bir ortaklık için işbirliği yapacaklarını duyurdu.


The Ocean Clean-Up'ın araştırması, dünya okyanuslarına giren nehir kaynaklı plastiklerin yaklaşık %80'inden 1.000 nehrin sorumlu olduğunu ve hedeflerinin River Interceptor çözümleriyle bunlarla mücadele etmek olduğunu gösteriyor.


Coca-Cola'nın yardımıyla, 2022'nin sonuna kadar son derece kirletici 15 nehrin temizlenmesi planlanıyor.

Forbes'un haberine göre, The Ocean Cleanup, dünyadaki 1.000 nehrin okyanuslara plastiği ulaştırması ile kirliliğin %80'ine neden olduğunu belirtti.


The Ocean Cleanup'ın Baş Geliştirme Sorumlusu Dan Leahy siteye Coca-Cola'nın projenin ilk Küresel Uygulama Ortağı olacağını söyledi. Bunun anlamı hükümet yetkilileriyle bağlantı kurmak, finansman bulmak ve operatörlerin atıkları işlemesini sağlamak dahil olmak üzere operasyonu çevreleyen lojistik ve düzenlemelerle ilgileneceği anlamına geliyor.

Şirket, "Büyük temizlik" hamlesinin yanı sıra, 2025 yılına kadar küresel ambalajlarının %100'ünü geri dönüştürülebilir hale getirmek için bitki bazlı ve ambalajsız teknolojilere de yatırım yaptı. Bu sayede, dönüştürülen her şişe ile, şirket 2030'a kadar kesintisiz olarak ürün satabilmesi mümkün olacak.

Bu hedeflere ulaşmak için Coca-Cola, kullanılmış ambalajları geri dönüştürmek için sürdürülebilir yollar yaratmak için devlet kurumları, geri dönüşüm kuruluşları ve bölgedeki diğer kuruluşlarla birlikte çalışarak Vietnam'da "Ambalaj Dönüştürme Merkezi" kurdu.

Inhabitant'ın haberine göre, marka 2020'de Dasani serisi için ilk %100 geri dönüştürülmüş plastik şişesini Vietnam'da piyasaya sürdü. 2021'de geri dönüşümü teşvik etmek için Sprite şişelerini ikonik yeşil renklerinden şeffaf PET şişeler ile değiştirmişti.

Dünyanın en büyük küresel oyuncularından Coca Cola'nın ambalaj dönüşümü konusunu ele almasıyla birlikte, geri dönüştürülebilir, sürdürülebilir ambalajın çok yakında sofralara misafir olmaya başladığını göreceğimiz tarih çokta uzaklarda görünmüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page