top of page
Ara

Clubhouse Çin'de yasaklandı

Hızla yükselen sesli sohbet uygulaması Clubhouse artık Çin'den erişebilmenin yolu kapandı

Clubhouse Çin'de yasaklandı

Reuters'ın bildirdiğine göre, anakara Çin'deki kulüp binası kullanıcıları Pazartesi günü kesintilerden şikayet etmeye başladı.


Kesintiler teknik sorunlardan kaynaklanmıyor; TechCrunch, hizmetin Çinli yetkililer tarafından yasaklandığını söyledi. Twitter ve Facebook dahil olmak üzere çok sayıda ABD merkezli sosyal medya hizmeti Çin'de zaten yasaklanmış olduğundan, kesin bir yasak kesinlikle sıra dışı değildir.


Yasak, Clubhouse Çin'de popülerlik kazanmaya başladığında geldi. The Guardian'a göre, Weibo'da Clubhouse'a "Çin'in Rönesansı" adını veren bir etiket de yasaklanmadan önce en az 50.000 kez görüntülendi.


Geçen yıl hiçbir yerden çıkmadığı anlaşılan Clubhouse, Oprah, Ashton Kutcher ve Elon Musk gibi ünlüleri çekerek Çin dışında da büyük bir popülerlik kazandı.


Uygulama, çeşitli konularda sesli sohbetler sunuyor; önemli bir özellik, sohbetlerin kaydedilmemesi ve uygulamanın kendisinin bunları kaydetme olanağı sunmamasıdır.


Clubhouse'un popülaritesi, uygulamanın yalnızca iPhone'da mevcut olduğunu ve yalnızca davetle erişilebileceği nedeniyle oldukça merak edilen bir uygulamalar arasına girdi. Reuters'a göre, platforma davetler bir noktada Çin'de 70 dolara kadar alıcı bulabiliyordu.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page