top of page
Ara

Clubhouse, bir yıldan fazla iOS ayrıcalığı yakında Android'e gelmesiyle sona eriyor

Şu anda ABD'de mevcut ve yakında diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak

Clubhouse, bir yıldan fazla iOS ayrıcalığı yakında Android'e gelmesiyle sona eriyor

Bir yılı aşkın iOS ayrıcalığının ardından sosyal paylaşım platformu Clubhouse, Android uygulamasını sonunda yayınlıyor. Bugün ABD'de Google'ın mobil işletim sisteminde beta olarak sunulacak ve kullanıcıların yalnızca sesli sohbet odalarına kaydolmasına ve katılmasına olanak tanıyacak.


Şirket bir blog gönderisinde, "Önümüzdeki birkaç hafta için planımız, topluluktan geri bildirim toplamak, gördüğümüz sorunları düzeltmek ve ödemeler ve kulüp oluşturma gibi son birkaç özelliği daha geniş bir şekilde sunmadan önce eklemek için çalışmak" dedi.


Şirket, topluluğunun açık ara en büyük talebi olduğunu söylediği Android uygulamasının, önümüzdeki günlerde ve haftalarda diğer İngilizce konuşulan pazarlara ve dünyanın geri kalanına sunulacağını söyledi. ABD dışındaki kullanıcılar, Android uygulaması kendi bölgelerinde mevcut olduğunda bilgilendirilmek üzere Google Play mağazasındaki Clubhouse sayfası aracılığıyla erişim için ön kayıt yapabilecekler.


Ancak Clubhouse, platformun şimdilik yalnızca davetle kalacağını, yani "büyümenin ölçülmesini sağlama çabasının bir parçası olarak" hala kimseye açık olmadığı anlamına geldiğini söyledi. Yaz boyunca şirket, uygulamanın altyapısını oluştururken bekleme listesine alınan milyonlarca iOS kullanıcısı olduğunu söylediği şeyi taşımaya başlamayı planlıyor.


Sınırlı erişime rağmen Clubhouse, Silikon Vadisi'nin erken dönemdeki popülaritesi sayesinde önemli bir sıçrayış yaşadı. Şirket, yeni bir finansman turunun ardından kısa süre önce 4 milyar dolar değerine ulaşmayı başardı.


Bununla birlikte, birçok büyük teknoloji şirketinin kendilerine ait benzer ses özelliklerini başlatmakla ilgilendiği anlamına geldi. Twitter zaten kendi Spaces özelliğini kullanıma sundu, Discord Sahne Kanalları ekledi ve Facebook, Spotify, Slack, LinkedIn ve Reddit, hizmetlerine yalnızca ses özellikli benzer özellikler eklemenin çeşitli aşamalarında.


Şirket, Android uygulamasını duyuran gönderisinde platformun beklenenden daha hızlı büyümesi süpriz olduğunu söyleyen şirket gönderisinde, "Beklentiyi aşan aşırı kullanıcı talepleri nedeniyle, yaygın sunucu kesintilerine ve bildirim hatalarına neden olduğu için aşırı büyümenin dezavantajlarını da deneyimledik." dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page