top of page
Ara

Çin, Bigtech şirketlerini regule ederken Tencent'in müzik endüstrisindeki hakimiyeti dikkat çekiyor

Tencent, rekabete aykırı uygulamalar nedeniyle gelecekte herhangi bir özel müzik telif hakkı sözleşmesi imzalamaktan men edildi

Tencent, rekabete aykırı uygulamalar nedeniyle gelecekte herhangi bir özel müzik telif hakkı sözleşmesi imzalamaktan men edildi

Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR), Tencent'in Çin'in çevrimiçi müzik yayın platformu pazarındaki faaliyetlerini araştırdığını ve China Music Corporation'ı satın alırken haksız piyasa uygulamaları nedeniyle şirkete para cezası verdiğini duyurdu.


Tencent, satın almalarından sonra özel müzik kütüphanesi kaynaklarının %80'inden fazlasını elinde bulunduruyor.


Tencent ve satın alma ile oluşturulan birim olan Tencent Music Entertainment Group da dahil olmak üzere yan kuruluşlarının, bu tür hakların üst düzey sahipleri ile münhasır telif hakkı sözleşmeleri yapmaması ve mevcut sözleşmelerin düzenleyici bildirimden sonraki 30 gün içinde feshedilmesi gerektiğini söyledi.


SAMR ayrıca Tencent'e 500.000 yuan (77.150 $) para cezası verdi. Daha önce Tencent'in Çin'in en iyi iki video oyunu akış sitesi Huya ve DouYu'yu anti-tröst gerekçesiyle birleştirme planlarını engellemişti.


Bu neden Tencent'e oluyor?


— Reuters'e göre, Tencent Music Entertainment Group, daha küçük rakiplerle rekabet edebilmek için müzik şirketlerinin özel haklarını kullandı.

—Tencent, satın almalarından sonra özel müzik kitaplığı kaynaklarının %80'inden fazlasını elinde bulundurarak, yukarı akış telif hakkı tarafları üzerindeki etkisini artırıyor ve yeni girenleri kısıtlamasına izin veriyor.

— Buna %10 hisse için Universal Music Group'a (UMG) yatırılan 3.36 milyar dolarlık Tencent de dahildir. Çinli teknoloji devi, tüketicilerin ödeme isteğiyle akışa hızla adapte olduğunu gören Çin pazarına hükmetmeye devam etmek istediği için Vivendi'nin sahip olduğu şirkete yatırım yapmak için bir konsorsiyuma liderlik etti.

— Çin, anti-tröst uygulamaları ve veri toplama uygulamaları için ülkenin büyük teknolojisini incelemeye başladı.

— Didi, Alibaba ve Kuaishou gibi şirketler, interneti kullanan çocukların mahremiyetinin ve güvenliğinin olmaması ve kişisel verilerin yasa dışı toplanması gibi sorunlar nedeniyle giderek artan bir şekilde SAMR ve Çin Siber Uzay İdaresi'nin ilgi odağı haline geldi.

— Çin, medya işi aracılığıyla ne kadar ulaştığına şaşırdığını ifade ettikten sonra daha önce Alibaba'nın medya varlıklarının boyutunu küçültmekle tehdit etmişti.

— Bu, Tencent ve Alibaba'nın tüketicilerin her iki platformdaki hizmetleri aynı anda kullanabilmelerini sağlamak için duvarlı bahçelerini nasıl entegre edebileceklerini keşfetmek için bir araya geldiklerini gördü.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page