top of page
Ara

Chobani piyasa değeri halka arz sonrası değeri 10 milyar doları aşabilir

Ünlü yoğurt üreticisi Chobani, ilk halka arz sonrası değeri 10 milyar doların üzerinde bir değere sahip olabileceği tahmin ediliyor

Chobani ABD halka arz değerleme 10 milyar doları aşabilir

Konuya aşina bir kişi Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte, ünlü yoğurt üreticisi Chobani'nin ilk halka arzında (IPO) 10 milyar doların üzerinde bir değere sahip olabileceği tahmin ediliyor. Gıda sektörü, özellikle fast-food zincirleri ve lüks restoranların sağlık ve çevre bilincine sahip müşterileri çekmek için yeni menüler oluşturmasıyla, son birkaç yılda yatırımcıların ilgisini çekmiştir.


Türkçede çoban anlamına gelen Chobani, yoğurt, yulaf sütü, süt ve bitki bazlı kremalar ve probiyotik içecekler ve içime hazır kahve yapıyor.


2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne göç eden Türk göçmen Hamdi Ulukaya tarafından, web sitesine göre küçük bir kredi alarak eski bir yoğurt fabrikasını satın alarak kuruldu. İlk fincan Chobani Yunan yoğurdu, 2007'de mağaza raflarına çıktı.


New York, Idaho ve Avustralya'da fabrikaları bulunan şirket, satmayı planladığı hisse sayısını veya teklif ettiği teklif için fiyat aralığını henüz belirlemedi.


2016 yılında içecek devi PepsiCo çoğunluk hissesi için yaptığı teklifi, bağımsız kalmak istediğini öne sürerek reddetti. Chobani'nin emsalleri, halka arz yoluyla toplanan sermaye açısından tüm zamanların rekorunu kıran ABD sermaye piyasasına da bakıyorlar.


Oprah Winfrey'i destekçileri arasında sayan İsveçli vegan süt üreticisi ve bitki bazlı burger üreticisi yaklaşık 10 milyar dolar toplayan Oatly Group, Mayıs ayında ABD'deki halka arzında 1.4 milyar dolar topladı.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page