top of page
Ara

CES 2021 tamamen dijital bir etkinlik olacak

Önümüzdeki Ocak ayında yapılacak yıllık fuarın pandemi nedeniyle 2021'de de benzer şekilde dijital ortamda olacağı açıklandı.

Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA), CES 2021'i tamamen dijital bir deneyim haline getirme kararı aldığını açıkladı.


Geçen ay, CTA sessizce CES 2021'i 6-9 Ocak tarihlerinde düzenlenen şahsen düzenlenen bir etkinlik olarak düzenlemeyi planladığını duyurdu. O zamanlar web sitesi, "Las Vegas'ta bir başka yüz yüze etkinlik organize etmeyi planlarken, hepimiz konferanslara katılmak, iş yapmak ve toplantılara seyahat etmek konusunda eskisi kadar iyimser düşüncelerimiz yok, riskin hala azalmamış olması nedeniyle fikirlerimizde bazı revizyonlar yapma durumuyla karşı karşıyayız." açıklamasından sonra alınan karar iptal edildi.


CTA, bir basın bülteninde, "COVID-19'un yayılmasıyla ilgili artan küresel sağlık endişeleriyle, Ocak 2021'in başlarında on binlerce insanı Las Vegas'ta güvenle karşılamak ve iş yapmak için güvenli bir şekilde birarada tutmak mümkün değil," dedi.


Ticaret fuarı hala anahtar notları ve konferanslar, ürün vitrinleri düzenlemenin yanı sıra toplantılar ve ağ etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor, fakat bir farkla. Hepsi uzaktan yapılacak.


CES tipik olarak her yıl yaklaşık 175.000 ziyaretçi çeken ulusal bir etkinlik, ancak tamamen dijital bir etkinliğin çok daha fazla çekeceğinden emin olabilirsiniz. CTA, bu senaryoya hazırlanmak için beş ay kaldı, ayrıca programın düzenlenmesi ve ürünlerin ne zaman ve nasıl açıklanacağını ve kilit notların canlı olarak yayınlanacağını planlamak için tüm farklı markalarla uzaktan işbirliği yoluna gitmişti.


Koronavirüs salgının en fazla etkilediği sektörlerden birisi şüphesiz fuar ve kongreler. CES 2020 sonrasında patlayan pandemi ile birlikte tüm fuarlar iptal edildi. Düzenlenen şehir ve ülkelere milyarlarca dolar kazandıran fuar sektörü derin bir yara aldı. Sadece Çin’den kontrollü olarak bazı fuarların gerçekleştirilebildiği haberleri geliyor.


CES fuarı 1967 yılından bu yana kesintisiz devam ediyordu. CES 2020 fuarında 4419 firma ve 171268 katılımcı yer almıştı. Fuar süresince Las Vegas şehrinde 7 milyona yakın turist bulunduğu tahmin ediliyor. Sadece Las Vegas’ın turizme yıllık katkısı 60 milyar doları buluyordu.


CES 2021 fuarının iptal edilmesinde ABD’de salgının en üst derecede yaşanmasının önemi büyük. Normalleşme süreci ile birlikte insanların tedbiri elden bırakması bunda en büyük etken. Dünya çapında da aynı şeyler yaşanıyor ve DSÖ sürekli tedbir konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu bakımdan uzun bir süre fiziksel fuar göremeyebiliriz.


Katılımcıların gelecek yılın Ocak ayında Las Vega'ya gitmeyeceklerini hayal kırıklığına uğramış olsalar bile CTA'nın "Fiziksel ve dijital şovun en iyi unsurlarını birleştirerek CES 2022 için Las Vegas'a dönmeyi planlıyoruz" demesi ister istemez tepkileri dindirecek gibi olsa da, uzun vadede ne gibi etkileri olacağını zaman gösterecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page