top of page
Ara

'Canlı Ticaret' hayatımıza girdi. Perakendeciler için önemi nedir?

Dijital mecralarda artan canlı yayın trendi ve satış, tüketicilerin fiziksel mağazalara olan ilgisini oldukça azaltmışa benziyor

COVID-19 herhangi bir önlemle bizi özüne kadar sarstı. Aynı zamanda ticaretin kurallarını da yeniden belirledi. Bu perakendecilerin çoğu için, işletmelerinde iki dönem olacaktır: COVID öncesi ve şanslılarsa, COVID sonrası.


Perakendeciler kendilerini yerden kaldırmaya, omuzlarını silkelemeye ve geleceğe bakmaya başladıkça, işlerini nasıl ileriye taşıyacakları konusunda zor, hayal bile edemeyecekleri kararlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu yeni normalde çözmeleri gereken anahtar, belki de anahtar sorun, en azından şimdilik sadece mağazada alışveriş yapmak istemeyen müşterilerine nasıl hizmet verecekleridir. Sonuç olarak, canlı ticaret aniden çevrimiçi ve çevrimdışı satın alma deneyimleri arasındaki kanal olarak kaderini nihayet gerçekleştirme yolunda görünüyor.


Fiziksel ve dijital kanallarıyla evlenen perakendeciler ve markalar kavramı, eTicaretin doğuşundan bu yana var olmuştur. Web sitesi mağaza içi yaya trafiğini nasıl artırabilir veya gerçek mekanda yapılan bir ziyaret çevrimiçi dönüşüm oranlarını nasıl iyileştirir? Perakendeciliğin bu yin ve yangını bulmak hiç bu kadar kritik olmamıştı, ama aynı zamanda asla bu kadar ulaşılabilir olamaz.


Son teknolojik ve canlı yayın akışı video ilerlemeleri gerçek canlı ticareti gerçeğe dönüştürdü ve zamanlama açıkça daha iyi olamazdı. Perakendeciler artık uzman mağaza içi satış ortaklarını kullanarak çevrimiçi müşterilere canlı olarak alışveriş yapılabilir video aracılığıyla hizmet sunabilir ve daha önce anonim alışveriş yapanlara satın alma bitiş çizgisinde yardımcı olabilir. Bu tür sanal mağaza içi ortak alışveriş deneyimi bugün mevcuttur ve perakendeciler için çevrimdışı ve çevrimiçi kanallarını harmanlamanın yenilikçi bir yoludur.


Piyasada bulunan birkaç teknoloji ve bunun gerekliliğini vurgulayan yeni bir salgın varken, canlı ticaretin kaçınılmaz olarak benimsenmesini geciktirmeye devam edecek ne olabilir? Sözün özü, eTicaretin başlatılması kadar geçmişe dayanıyor.


Çoğu perakendeci, çevrimiçi ve çevrimdışı kanallarını ayrı işletmeler olarak kullanmaya devam ediyor. Her birinin kendi biriktirilmiş bütçeleri ve P & L (Özel Marka - Private Label)'leri vardır. Dahası, çoğu durumda, perakende ve eTicaret bölümleri tam olarak müttefik değildir ve etki alanları konusunda oldukça bölgesel olabilir.


Çevrimiçi bir işlem, satış ortağı çevrimiçi bir müşteriye yardım eden mağazaya alacak kaydediliyor mu yoksa yalnızca bir eTicaret satışı mı sayılıyor? Ne kadar önemli değil mi? Birincisi, iş performansı ve maaşları bu satış rakamlarına bağlı olan insanlar.


Dolayısıyla, Covid-19, perakendecilerin işletmeleri gerçekten dönüştürmek için canlı ticareti kullanma ihtiyacına kesinlikle parlak bir ışık tutarken, bu şirketlerdeki liderlik, iki ayrı bağımsız birim yerine tek bir tutarlı birim olarak hareket edecek bir kültürün kurulmasını sağlaması gerekir.


Canlı ticareti en iyi şekilde kullanmak için hayati önem taşıyan bu tür dönüştürücü felsefi değişim için bir zaman olsaydı, şimdi, yıkımdan belirli bir galvanize kararlılık doğduğunda, bir pandeminin hemen arkasındadır. Bu, önceden anlaşmazlık yaşayan insan gruplarının ortak bir neden veya amaç için bir araya geldiği zamandır.


Peki, perakendeciler artık herkesin aynı yönde hareket etmesini sağlamak için düşüncelerini yeniden düzenleyemiyorlarsa, ne zaman yapabilirler? İleriyi düşünen şirketler, dahili birliği mümkün kılan ve müşterilere rahat alışveriş yapabilecekleri - muhtemelen kanepelerinden - hizmet vermek için canlı ticareti başlatanlar yeni normalde başarılı olacaklar.


Immerss adında bir platform, perakendecilik anlayışına yeni bir bakış açısı getiren fiziksel mağaza deneyimini dijital ortama taşıyarak, satış danışmanı ile iletişim ile alışveriş yapabilme deneyimi oldukça yenilikçi görünüyor. Birçok yatırımcı ve parlak fikirli girişimci için güzel bir alan olabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page