top of page
Ara

Çalışan bağlılığını artırmak için şirket içi iletişiminizi geliştirmenin 3 etkili yolu

Başarılı ve etkili bir iç iletişim stratejisi, gayri resmi Slack kanallarından, eğlenceli iş notlarından ve komik ofis şakalarından daha fazlasıdır

Başarılı ve etkili bir iç iletişim stratejisi, gayri resmi Slack kanallarından, eğlenceli iş notlarından ve komik ofis şakalarından daha fazlasına dayanır. Güçlü, zayıf veya var olmayan bir şirketin iç iletişimi, çalışan bağlılığını doğrudan etkiler. Bir Harris Poll, çalışanların %70'inden fazlasının şirketlerinin şirket hedefleri, nesneleri ve bireysel / organizasyon yürütme gibi değerli bilgileri açıkça ilettiğinde işe dahil olduğunu buldu. Çalışanlar içeride olanların döngüsünde tutulduğunda, sadakatleri ve memnuniyeti nihayetinde şirketin yıllık gelirini ve itibarını iyileştireceği görüşünde.


Gevşek kanallar ve ofis şakaları, özellikle bir şirket büyük değişikliklerden geçerken veya dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin her gün işçileri işten çıkardığı bir salgının ortasında bu kadar çok şey yapabilir. Etkili bir iç iletişim stratejisine sahip olmak söylentileri ortadan kaldırır, güvenleri artırır ve çalışanların moralini ve bağlılığını güçlendirir. Ayrıca, çalışanların endişelerini, olayları bildirme veya soru sorma konusunda kendilerini rahat hissetmeleri için bir yol ve süreç sağlar.


İşte şirketlerin etkili iletişim yoluyla çalışanlarına değer verdiklerini gösterebilmelerinin üç yolu.


İletişim kanallarını ve tekniklerini en üst düzeye çıkarın

İntranet ve e-posta yaygın olarak kullanılan iletişim kanalları olsa da, her çalışanın her şeyi okuyacak zamanı yoktur. Y kuşağının ortalama dikkat süresi 12 saniye iken, Z Kuşağı çalışan yaklaşık sekiz saniyedir. Bu, işverenlerin metin ağırlıklı e-postaların farkında olması ve özlü, bilgilendirici ve hassas bilgilerin nasıl aktarılacağına odaklanması gerektiği anlamına gelir. Pazarlama "7 kuralı", bir kişinin harekete geçmeyi düşünmeden önce yedi kez bir mesajı duyması gerektiğini belirtir. Çalışanlar bilgiyi farklı şekilde tüketir. Bazıları hemen işlerken, diğerleri tıklaması için birkaç kez alır. Farklı tüketim stilleri şunlardan oluşur:

  • Video

  • Bültenler

  • Intranet

  • Metin

  • E-posta

  • Yüz yüze (veya canlı Yakınlaştırma çağrısı)

Haber bülteni, söylentileri ve yalan haberleri önlemenin etkili bir yoludur. Çalışanlar neler olup bittiğini takip etmek ister. Your Parking Space'in dijital pazarlama başkanı Gregory Golinski, "bir haber bülteni en son şirket haberlerini aktarabilir, neler olup bittiğini, işlerin finansal olarak nasıl gittiğini, son zamanlarda kimin işe alındığını, kimin terfi ettiğini vb. Açıklayabilir." Andrew Roderick, Credit Repair Companies, CEO'su, onları ezici miktarda bilgiyle bombardıman etmek yerine "ekibin neye odaklanmaları gerektiğini bilmesi için mesajlaşmayı kısa ve öz tutmanın önemli olduğunu" paylaştı.


Bürokrasiyi kaldırın ve açık kapı politikasına sahip olun

Yüz yüze iletişim en çok tercih edilen iletişim türü olmaya devam ediyor. Çoğu şirket uzaktan çalışma yönergelerini yıl sonuna kadar uzatmış olsa da bu, yüz yüze iletişimi tamamen göz ardı etmeleri gerektiği anlamına gelmez. Herhangi bir bilgi türünü sunarken, işverenler her zaman yüz yüze iletişimi tercih etmelidir. Bunun nedeni, bilginin okurken kolayca yanlış yorumlanıp yanlış anlaşılabilmesidir.


Surehand'in kurucu ortağı ve CEO'su Chris Brenchley, "açık kapı politikası, güven ve açıklığın sembolüdür" dedi. "Süreçleri yavaşlatan bürokrasiden kurtulun, sonuçta bürokrasi değil bir şirket yönetiyorsunuz. Harekete geçirmek için birkaç çalışanı ofisinize davet etmeniz ve rastgele onlar hakkında bir konuşma başlatmanız gerekebilir. " Daha rahat hissetmeye başladıklarında, paylaşacakları şeylerle kendi başlarına gelirler.


Yöneticiler ve liderlik ekibi ile Soru-Cevap veya “Bana Her Şeyi Sor” oturumları düzenlemek, çalışanlara şirketin nerede olduğunu sormaları ve sorularının yanıtlanması ve endişelerinin ele alınması için alan sağlar. Önemli liderlik, sorulardan kaçmak yerine şeffaftır.


Çalışanlara da söz hakkı tanıyın

Çalışanlar, rolün dışında neler olup bittiğini bilmek ister. Şirketin ne kadar iyi gittiğini, hangi değişikliklerin yapıldığını ve esasen liderliğin çalışanlarından gizli tuttuğu her şeyi bilmek istiyorlar. İletişim, yukarıdan aşağıya giden tek yönlü bir yol olmamalıdır.


Solitaired CEO'su Neal Taparia, “her çalışan masada bir koltuk ister. Sadece emir alan biri olmak istemiyorlar, ancak büyük resmi ve bulmacaya nasıl uyduklarını anlamak istiyorlar. " "Çalışmalarının şirket misyonuna nasıl dönüştüğünü bilirlerse, inanılmaz derecede motive edicidir" diye ekledi.


Sık sık toplu duyuruların toplantılarını (town hall) yapmak, güncellemeleri iletmek, liderlik ekibiyle Soru-Cevapları düzenlemek, mevcut zorlukları paylaşmak ve geri bildirim almak için harika bir yoldur. Taparia, “tüm fonksiyonlarda ele aldığımız ilerleme, zorluklar ve sorular hakkında tüm ekibimize günlük, kısa güncellemeler gönderiyoruz. Bunun iletişimi önemli ölçüde geliştirmeye yardımcı olduğunu ve herhangi bir şeyin çatlaklardan kaymasını önlediğini söyledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page